1. . .3456789. . .1213
arrow
Neprodává v Bazaru

jinak já jsem tento punčový dort dělala normálně v pekáčku..proto je hranatý...v dortové formě by takto nevypadal...a hlavně jsem doma tu formu neměla tak jsem neměla na výběr..

a ještě jedna důležitá poznámka: dejte tam mnohem více rumu než je v receptu psáno....já bych to snad namáčela pouze v rumu bez té vody...nebo jen trošku vody na rozředění toho barviva...příště to tak udělám!
Střízlivý nás nedostanou!

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jablečný závin /od MARČELINY/
3 hrnky hladké mouky,
1 hrnek vlažného sojového mléka,
1/2 hrnku olivového oleje
Vše smícht dohromady,je z toho nádherné vláčné těsto,které se nelepí.Rozdělím jej na 4 stejné kousky a každý z nich rozválím .Pokladu strouhanýma jablkama posypu rozinkama,někdy i ořechama,ovocným cukrem,skořicí.Zabalím a peču.
Je to jednoduché a výborné.Můžu říct,že se u nás po něm vždycky zapráší!

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Francouzké brambory /od Marčeliny/
a jsou výborné,tak jsem taky dám receptík.
Syrové oloupané brambory nakrájet na kolečka,cibuli na kolečka a párky vegeťáky rozpůlit a nakrájet na plátky.Vymazat vyšší pekáček olivovým oleje,poklást dno bramboramana,posypat kolečkama cibule,párkama a mraženou zeleninou.a tak postupovat až do vyčerpání zásob.Nakonec je samozřejmě vrstva brambor.To vše zalít sojanézou rozšlehanou se sojovým mlékem ,aby měla tekutou podobu a ochutit pepřem,solí a prolisovaným česnekem.Touto ochucenou mňamkou to vše zalít a dát péct.Já to ještě ze začátku zakrývám,aby mi ty brambory změkly ze zhora nepřipekly.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sójové ragú se zeleninou a houbami - 4 porce /od ANTARIE/

Nahraďme občas živočišné maso tzv. „rostlinným masem“ ze sóji. Je cenově velmi přístupné, dobře se skladuje, dobře se s ním pracuje, a pokud vychytáme správné receptury, také výtečně chutná. Obohatíme tím svůj jídelníček, odlehčíme tělu. Kupujte jen to, které je označené GMO free – tzn., že produkt nebyl vypěstován z geneticky modifikovaných organizmů.

Vyzkoušejte níže uvedený recept. Jako přílohu doporučujeme rýži.

100 g sójových kostek
zeleninový vývar

marináda
1 žloutek
1 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa ume nebo lžíce vinného octa a 2 špetky soli
1 lžička kari
2 lžičky solamylu (nebo maizeny, rýžové mouky)
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru

olej na restování
1 malá chilli paprička
1 mrkev
1 červená paprika
½ brokolice
15 cm pórku
2 hrsti shitake nebo žampionů
400 ml kokosového krému
2 lžíce miso pasty
sůl

Sójové kostky povaříme 10 minut v osolené vodě nebo vývaru, scedíme a z kostek vymačkáme vodu.

Ingredience na marinádu smícháme v kaši, promícháme se sójovým masem a necháme alespoň půl hodiny odležet.

Do rozpáleného oleje vložíme drcenou papričku, zarestujeme, pak přidáme sój. maso, nakrájenou zeleninu a houby, vše orestujeme, nakonec přilijeme kokosový krém (2 lžíce dáme stranou) a krátce provaříme. Ve dvou lžících krému zamícháme 2 lžíce miso pasty, vmícháme a už nevaříme. Podle potřeby dochutíme ještě miso pastou či solí.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Těstíčko na obalování třeba květáku: /od ANTARIE/
2 vejce (v našem případě jen žloutky)
2 lžíce hladké sójové mouky
2 stroužky česneku
1 lžíce tmavého lněného semínka
voda na zředění
sůl

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

sojové maso podle Ppojistky
, musí se umět dobře upravit,aby nebyl pocit, že jíte hadr. Tkže já si nudličky sojového masa uvařím s kostkou bujonu třeba zeleninového anějakým kořením,gyros,adžika nebo provensálské,,můžeš přidat cibuli nebo čenek a vařit s masem,, pak si nakrájím cibuli nakolečka papriku,, ty tvrdé košťály od čínskoho zelí,, česnek,,do toho dám okapané uvařené nudličky,, přidám sojovou omáčku, trochu kečupu a lžici hořčice a nechám tak dvě hodiny uležet nebo přes noc,,lze přidat žampiony , nebo houby cokoliv máš po ruce,, no a pak osmahnu na trošce ojele a lze baštit s bramborama, chlebem nebo rýží,, k tomu zeleninový salát je to bašta

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

sojové maso podle Marčeliny
Dávám ho místo masa do všeho co jde a rodina baští jak divá.Nejraději ho máme na tento způsob:Nakrájím větší množství cibule na kolečka pár stroužků česneku na plátky(jak kdo má rád).Cibuli osmahnu na olivovém oleji do,jakmile začne zlátnout přidám česnek a hned sojové kostky.Chvíli restuju a pak přidám koření co dům dal.Nejlepší je grilovací,vegeta,gyros a kari,to vše dohromady,nakonec zapráším trochou sladké papriky.Toho koření jak kdo má rád,já nešetřím.A je hotovo.K tomu jsou báječné pečené brambory.nebo vařené.A samozřejmě zeleninka.A když chceme opravdu debužírovat, tak si dáme k tomu sojanézu tatarku.No prostě mňam

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Těstovinový salát:
Bezvaječné těstoviny uvařit ve slané vodě. Vařím je tak, že do vroucí osolené vody nasypu těstoviny a jakmile znovu voda začne vařit, vypnu sporák a nechám je dojít tak 8-10 min.
Mezitím si na pánvičku dám trošku oliv.oleje a když je trochu již rozpálený přidám čerstvou papriku - když jsou různobarevné, vypadají krásně, když mám žampiony, dám je také na pánev, chvilku nechám osmažit a pak dusím do měkka pod poklicí, kdy mám brokolici, tak pár hlaviček dám napařit a přidám do směsi a vypnu. Těstoviny sliju, proleju studenou vodou dám do větší mísy, vleju do nich směs z pánve, osolím, opeřím, popř. dám trochu ol. oleje, většinou ale ojej v přidané směsi stačí. Většinou salát rozdělím na několik částí. Do jednoho přidám ještě pikantní kečup, nebo kečupovou omáčku, druhý nechám jen tak - maximálně do něj buď nakrájím nebo nastrouhám tofu, a do třetího dávám domácí majonézu /možno majonézu + kečup/ ze žloutků,olivového oleje - když je majonéza hustá přidám fruktózu, sůl, ocet a malinko hořčice.
Saláty jsou výborné teplé nebo je dávát odležet do ledničky. Taky někdy do nich dávám rajčata. Můžeš do nich dát i trochu salátového koření.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Chleba od ALAL
375 ml vody
1 kávová lžička cukru /fruktoza/
2 Káv. lž. soli
1 polévková lžíce octa
150 g žitné tmavé chlebové mouky
375 g hladké pšeničné chlebové mouky
1 pol. lžíce kmínu
1 káv . lžička droždí sušeného

Podle chuti přidávám česnek , pizza koření , ořechy nebo semínka . Ale i bez přídavků je super

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z – DRESINK NA SALÁT /od Bubetky/
Kelímek zakyslé smetany rozšleháme s 10 dkg nastrouhané nivy, může být i drcená, vsypeme ½ šálku jemně nasekané petrželky, nebo pažitky, 1/2 šálku majonézy. Jestli je omáčka hustá, přidáme lžíci mléka a lžíci citronové šŤávy. Můžeme přidat trochu pepře a opatrně osolíme.Dát vychladit do ledničky
Z – DRESINKY NA ZELENINU A NA MASO
Bílá omáčka - 1 bílý jogurt,4 lžíce mléka,2 lžíce nastrouhaného křenu, může být i krenex,1 lžíce octa,sůl
všechno dobře promíchat
Žlutá omáčka - 1 jogurt, 4 lžíce mléka,1 lžičku kari,nebo hořčice.Dobře promíchat
Pestrá omáčka - 1 jogurt,4 lžíce mléka,3 až 4 lžíce jemně nastrouhané zeleniny,1 lžíce octa, sůl.Dobře
promíchat

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jablečné palačinky odle SPLK" od ppojistky

Do dvou deci rozpuštěného sojového mléka vmícháme 10g ovocného cukru, lžíci medu a hladkou mouku (120g).Můžeme přidat nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru. Do takto připraveného těsta ještě lehce vmícháme dvě nastrouhaná jablíčka. Je lepší, aby jablka byla bez slupky. Palačinky nepečeme příliš rychyle, aby se těsto stihlo propéct.
Konzumovat se můžou už takhle hotové samotné, protože jsou opravdu vynikající....kdo má mslnější jazýček, může si přidat cokoliv na co má chuť.Dobrou chuť

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Marokánky:
1 šlehačka 150ml
3-6 lžič medu
1 lžíce pomerančové kůry-nastrouhané na jemno
různé druhy sušeného ovoce + různé oříšky ale nejlepší budou asi ty lískové

šlehačku nalijeme do hrnce a až se začne vařit přidáme na drobno nakrájené ovoce a nasekané oříšky..dále pomerančovou kůru a nakonec med...až se z toho vymíchá taková lepivá hmota tak dáme hrnec ze sporáku a na pečícim papíře vytvoříme placičky..dáme do trouby na 10 - 15 minut a je to hotové...
ještě mě k tomu napadlo že kdyby se třeba nechala ve vodní lázni udělat ta bio milka...a polily by se ty marokánky...no uplně jak z cukrárny

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Palačinky bez vajec /výborné
1/4 l vody + rozmíchat 6 lžiček soj. mléka
přidat lžíči sojové hl. mouky /ta nahrazuje vejce/ a doplnit hl. moukou do konzistence palačinek, přidat malinko soli a pořádně rozšlehat.
Teflonovou pánev rozpálit, pomazat oliv. olejem a rozlít těsto po pánvičce. Palačinka by se měla dobře otáčet i sundavat. Olejem jsem pánev potírala po každé třetí palačince.
Posypala jsem každou trochou skořice a fruktózou, stočila a navrch posypala rozmixovanou fruktózou - po rozmixování vznikne trochu hrubší prášek než moučkový cukr.

arrow
profile_image
Milka72
od 30. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahojky. Můžu se taky přidat s přispíváním receptů? Mám jich docela dost, že bych postupně přidávala....

arrow
profile_image
Milka72
od 30. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Pomazánka z tvarohu a ředkviček

250g tvarohu, 1 svazek ředkviček, 1 stroužek česneku, sůl, pepř bílý, ředkvičky omýt nastrouhat na hrubo, tvaroh+ředkvičky,prolisovaný česnek...promíchat dochutit pepřem, solí.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené