HRNÍČKOVÝ SMAŽÁK - zvířátka (od Cojinky)
Patříte taky mezi ty co milují smažák sýr a nesmí smažená jídla? Zkuste bezva recept:
Ingredience na 4 hrnečky:
tvrdý sýr 250 g
šunkový salám 250 g
máslo na vymazání
vejce 4 ks
sůl
ořechy na vysypání
Postup přípravy receptu:
Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme mletými ořechy.
Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče ( pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou,aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme.
Podáváme s tatarkou a zeleninou.
Jahodová zmrzlina s tvarohem
600 g jahod, 300 g fruktozy, 500 g měkkého tvarohu, několik lžic smetany (není nutné)
Jahody s polovinou fruktózy rozmixujeme. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Ve vychladlých jahodách rozmixujeme zbytek fruktózy a tvaroh, případně smetanu. Dáme do kelímků nebo formiček na nanuky a do mražáku.
Jogurtový amaroun
1 kg bílého jogurtu, 2 sáčky červeného dortového želé + 3-4 lžíce frukózy, 1 velká plechovka dia meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry (nahradíme asi fruktózou), 2-3 lžíce moučkového cukru, 1,5 sáčku želatinového ztužovače.
Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (viz návod na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly meruňky zalité.
Jogurty promícháme s fruktozou. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nakonec vmícháme zbytek pokrájených meruněk. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pokud se nevleze všechno do připravené formy, ze zbytků uděláme "dortík" stejným způsobem v malé misce.
Brokolicová krémová polévka
Brokolici spaříme a nasekáme na jemno . Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli a přidáme brokolici a krátce restujeme . Zalijeme mlékem a vodou 1:1 a mecháme krátce povařit . Až bude brokolice měkká odstavíme a přidáme zakysanou smetanu a žloutek který jemně rozkvedláme . Osolíme a opepříme podle chuti
ZAPEČENÉ BRAMBORY
brambory uvařit ve slupce,oloupat a nakrájet na plátky.Cibuli nakrájet na půlkolečka a smíchat s bramborami,osolit,opepřit, nasypat do pekáčku(varné sklo a keramiku není třeba vůbec vymazávat) a posypat sušeným česnekem.Dát do trouby a asi po 10 minutách zalít sojovou smetanou(mlékem), ve které je rozkvedlaný 1-2 žloutky,nastrouhaný Tavenýr a přidané koření(třeba grilovací pikantní apod.) a dosolené.Péct až se udělá krásná zlatavá a křupavá kůrčička.
Ovesný koláč s oříšky
Ovesná kaše ze sojového mléka, skořice, med, oříšky nebo různé sušené ovoce bez cukru. Ovesnou kaši natřít na plech /pečící papír nebo teflon/, posypat skořicí, oříšky, pokapat medem, přidávám i kousky sušeného ovoce a dáme upéct.
Zmrzlina - kytičková
jahody, nebo maliny, nebo i jiné ovoce /jahody chutnají nejlépe/
rozmixovat spolu s fruktózou a po poté vmíchat sušené sojové mléko /zajíc s příchutí smetany/¨
dejte buď do nanukových formiček nebo do kelímků a zamrazíme. Chutná báječně - lépe než klacická.
Cizrnová polévka kytičky
Na olivovém oleji osmahneme cibuli,přidáme na hrubo nastrouhanou směs celeru,petržele a mrkve a osmahneme.Cizrnu si předvaříme do polměka,přidáme na kostky nakrájené brambory,osmahnutou zeleninku,pepř,sůl,nové koření a vegetu.Až je vše měkké zahustíme,buď zásmažkou z olivového oleje a hladké mouky,a nebo záklehkou z mouky a vody.
Pomazánka "Moravěnka"
rozmixovat moravěnku /pikantní zeleninová směs/ bez feferonky , nastrouhat sýr , salám a přidat pomazánkové máslo .
Zeleninová polévka s ovesnýma vločkama kytičky
Na olivovém oleji osmahneme směs celeru,petržele a mrkve na hrubo nakrájené.Do hrnce s vodou dáme nakrájené brambory,přidáme osmahnutou zeleninku,hrášek,květák,brokolici,sůl,pepř,vegetu, nové koření,nastrouhaný muškátový oříšek.Až jsou brambory poloměkké,přidáme ovesné vločky a dovaříme do měkka.
Pribináček - zvířátka /od Sluncere/
vanička a půl odtučněného tvarohu na 1 šlehačku, fruktóza a kakao.
LILEK - zvířátka /od marčeliny/
Posílám ti tři receptíky na lilek.
1.2 větší lilky,4 rajčata,žampiony,česnek,hermelín,strouhaný sýr,olej,sůl.Postup jednoduchý vrstvit na sebe a zapéct.
2.lilek,šunka,plátkový tvrdý sýr,kečup,nebo rajský protlak,rajče, olej ,sůl a oregano.
3.3lilky,cibule,česnek,rajče,mleté maso,jakýkoli sýr.do vydlabaných lilků dáme ochucené mleté maso,položíme do pekáčku(vymazaného) a poklademe rajčaty.Zasypeme sýrem a pečeme.
Sojové pekingské nudličky - kytičky / od Antarie/
Sojové pekingské nudličky, hodila jsem na pánvičku s troškou vody a sojovou omáčkou, nakrájela žampiony, porek a dvě červené papriky a to vše osmahla. Opepřila a přidala trošku kečupu. A dala jsem si k tomu rýžové vlasové nudle.
Pohankové karbanátky -kytičky
150 g pohanky
žloutek
Půl cibule
stroužek česneku
mouka
sůl
majoránka pepř olej
Pohanku vležíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka . Scedíme , přidáme žloutek ,pepř , česnek a na jemno nakrájenou cibuli . Placičky obalujeme ve trojobalu a smažíme /jen žloutek /
řezy z kefíru..- zvířátka
což se ti bude hodit protože určitě bude nějaké masíčko při oslavě že?..a hlavně L.K. píše že ho má ráda pro jeho lehkou stravitelnost a že díky kefíru skvěle pročistí.
suroviny:
100g sušeného mléka, 100g loupaných lískových ořechů, 100g loupaných mandlí, 220 - 300g fruktózy, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce jedlé sody, 100ml rostlinného oleje, 500ml kefíru, trocha vlažné vody, rybízová marmeláda (slazená fruktózou, medem či uměle), šlehačka na ozdobení
Postup:
K umíchání těsta si připravte nějakou vhodnou mísu, do ní nasypte sušené mléko, oříšky a mandle (nastrouhané), kakao, fruktózu, jedlou sodu, přilijte olej a kefír a všechno to hezky vařečkou promíchejte. K míchání můžete klidně použít robot, ale pouze na nízkou rychlost, kdyby se vám náhodou stalo, že bude těsto husté tak, že s ním nebudete moci téměř ani hnout, mírně jej rozředte vlažnou vodou. Vodu samozřejmě přidávejte pomalu, to aby jste těsto nerozředily příliš. Váš oblíbený plech si vyložte od strany ke straně pergamenovým papírem a těsto na něj rozetřete. Troubu rozehřejte na 170 stupňů a těsto v ní pečte 30 - 40 minut. Hotové řezy by měly mít červeno-hnědou barvu no a samozřejmě krásně voní. Vyndáte je z trouby a necháte na plechu vychladnout. Poté potřete celou plochu těsta zavařeninou nebo marmeládou právě té chuti, kterou jste si zvolily. Nakonec těsto nakrájíte podélně a úhlopříčně do pravidelných řezů at už ve tvaru kostky nebo ve tvaru obdélníku. Každý řez ozdobíte ušlehanou šlehačkou a podáváte. Připravte se na zázrak!
tak takhle je to v knížce slovo od slova
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.