arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kompotová buchta kytičky /tuším od marčeliny/

40dkg polohrubé mouky
20dkg fruktozy
2 lžičky sody
1 dl oleje olivového
3 žkoutky
1 celý DIA kompot i s nálevem

Vše smíchat, péci na plechu.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

KYNUTÝ MAKOVÝ ZÁVIN - kytičky
500g pol.mouky 200ml rýžového nebo soj.mléka 10lžiček fruktozy 1žloutek šp.soli 1/2droždí Uhněteme těsto a necháme hodinu vykynout,pak rozdělit na 2-3díly ,naplnit makovou náplní ,nechat 20min.podkynout ,potřeme medovou vodou a pečeme na 180až200stupnů. MAKOVÁ NÁPLŇ: mletého máku přiměřeně,1/4l.mléka soj.nebo rýžového,med dle chuti,skořice,citr.kůra,mák spaříme vařícím mlékem,přidáme med,skořici a kůru.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

MUFFINCI - kytičky
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek fruktózy, ale myslím že by stačilo míň, 1 hrnek sójového mléka ,1/2 hrnku oleje, 2 žloutky nebo 2 lžíce škrobu, 1 prášek do pečiva, hrozinky dle chuti. Ručním šlehačem umícháme hladké těsto a ručně pak lehce vmícháme hrozinky. Plníme do papírových košíčků - jen do poloviny! Rozměr košíčků cca 25 x 45 mm. Z této dávky jich je 60. Péci 20 minut na 170.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mexická mňamka kytičky
Nejprve si připravíme placky.Smícháme hladkou mouku s hladkou kukuřičnou moukou,přidáme sojové mléko ,sůl a 2 lžíce vajahitu,nebo 2 žloutky.Těsto musí mít hustotu jako na lívance.Na teflonové pánvi usmažíme placky.
A teď směs.Cibulku osmahneme na olivovém oleji,přidáme sojovou šunku, osmahneme,přidáme rajčata,kukuřici,červené fazole,sůl,pepř,koření chilli con carne,dle chuti kečup.Vše chvíli povaříme a pak směsí plníme placky,které přehneme na půl.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zeleninové polévky - kytičkové
V trošce vody rozmíchat hl. mouku a udělat bešamel v hrnci, ve kterém budem vařit polévku - to je základ.
Pak přidáme:
květáková polévka - červenou papriku, sůl, zeleninový bujón a na kousky rozdělaný květák.
Kdo má rád česnek, může se přidat.Uvaříme do měkka. Na konec
ozdobíme petrželkou

rajčatová polévka - do základu přidáme rajčatový protlak a rajčatovou šťávu, sůl, trochu
fruktózy, bobkový list, nové koření,možno dát i 1 hřebíček, povařit do
polévky potom přidat uvařené bezvaječné těstoviny - nudle

zeleninová polévka - do základu přidáme různou zeleninku, osolíme, přidáme zeleninový
bujón, pepř /může být i trochu kečupu/

bramborová polévka - do základu, brambory, namočené houby, mrkev, celer, petržel, cibule,
česnek, sůl, pepř, zeleninový bujón. Uvaříme, pro zjemnění můžeme
na konec přisypat trochu sojového mléka

fazolová polévka - do základu přidáme červenou papriku,trochu pálivé papriky uvařené
/pozor není zeleninová/ fazole i s vodou, česnek, sůl. Na konec můžeme přidat i
nakrájené sojové uzeninky - zdobíme opět petrželkou. Maloučko
okyselíme octem

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Fazolová pomazánka -kytičky
uvařené fazole, cibuli nebo pórek, sojová majonéza /já používám raději olivovou majonézu - viz výše v receptech, nebo majonézu, která je pouze ze žloutků - v obchodech/, sterilizované kapie, sojová omáčka, koření.

Osmažíme cibuli nebo pórek, přidáme uvařené fazole, kapii, koření a zakápneme sojovou omáčkou, přidáme majonézu a rozmixujeme.
Podobně můžete dělat čočkovou nebo hrachovou.
Obměňuji různé směsi koření.

Droźďová pomazánka - kytičky
Na zpěněné cibuli rozpustíme droždí, přidáme mletý kmín a koření podle chuti, ovesné vločky a sůl, podusíme, až jsou vločky měkké. Buď necháme vychladit jako pomazánku nebo se to dá i teplé s brambory jako hlavní jídlo.

Mrkvová nebo jiná zeleninová pomazánka - kytičky
Zeleninu jemně nastrouháme, zakápneme citrónem, osolíme a smícháme se sojovou majonézou / nebo oliv. majonézou, nebo kupovanou majonézou ze žloutků/ nebo můžeme rozmixovat s tofu sýrem. Je možné podobně z vařené broklice, květáku, celeru - měním koření

Kroupová pomazánka - kytičky
osmažíme krajený pórek, přidáme nakrájené uzené tofu, nebo uzený tavenýr, zeleninu a uvařené kropy, rozdrobíme droždí a necháme rozpustit, přidáme sojovou omáčku a všechno rozmixujeme.

Sladké pomazánky - kytičky
do medu vmíchat uvařený mák, nebo mleté sezamové semínko, mleté ořechy, může se přidat kakao nebo carob.

HAMKA CO MĚ NAPADLA
mražené fazolky podusit do změknutí a na talíři promíchat s kysanou smetanu
To samé jde se sterilovaným hráškem - cibulku sesklovatět dát scezený hrášek a prohřát
prohřáté promíchat se zakysanou smetanou
a když k tomu uvaříte špagety a s tím hráškem promícháte máte hned večeři nebo oběd pro zbytek rodiny
zkuste uvidíte že vám bude chutnat

dobrou chut

arrow
Neprodává v Bazaru

ZAPEČENÝ KVĚTÁK

Potřebujeme 60 g sójové hladké mouky, 500 ml sójového mléka, 30 g oleje(raději méně), 1 velký květák, muškátový oříšek, 2 lžíce sekané petrželové nati, rostlinný tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy, sůl

Postup přípravy: Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji sójovým mlékem a povaříme, až zhoustne. Na růžičky rozebraný uvařený květák rozložíme na dno vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Bešamelovou omáčku osolíme, při-dáme muškátový oříšek, sekanou petrželku a přelijeme jí květák v misce. V mírně vyhřáté troubě zapečeme do růžova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Pravá italská pizza
350g mouky, 10g čerstvých kvasnic (cca necelá polovina káv. lžičky sušených), 5g fruktózy (půl kávové lžičky), 13g soli (vrchovatá káv. lžička), 30g oliv. oleje (3 polévkové lžíce), 220 ml vody

arrow
Neprodává v Bazaru

Testoviny s omáčkou : osmahneme cibulku na trošce olivového oleje,, přidáme nakrájenou papriku, žampiony a podusíme, pak přidáme dva rajčatové protlaky, 4 stroužky česneku, lžičku oregana,koření gyros nebo provensálské koření a opět chvíli dusíme.Mezi tím si uvaříme šunkový sojový granulát,který přidáme do směsi a necháme povařit,,aby sója nasákla všechny vůně a chutě.Můžeme zahustit trochou mouky,ale není nutné.Kdo má rád pikantnější variantu,lze přidat trochu ostrého kečupu.Podáváme s bezvaječnými těstovinam.Dnes jsem si dvakrát přidala )))

arrow
Neprodává v Bazaru

Těsto na celozrnnou pizzu
1,5 hrnku celozrné mouky
1-2 polévkové lžíce drceného lněného semínka
1 lžička instantního droždí
1 lžička fruktózy
1 lžička soli
150 ml horké vody
1 lžíce panenského olivového oleje

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zapékané těstoviny se sojovou šunkou kytičky
Uvaříme si těstoviny.Nastrouháme si tavenýr na hrubo.Namočíme sojovou šunku,pak scedíme a vymačkáme.Přidáme k uvařeným těstovinám spolu s mraženou zeleninou a částí nastrouhaného tavenýru.promícháme a dáme do pekáčku.Zalijeme zálivkou ze sojanézy,kterou jsme zředili sojovým mlékem a okořenili vegetou a pepřem.Nakonec posypeme zbylým strouhaným tavenýrem a zapečeme.

arrow
Neprodává v Bazaru

Jablečný pudink
Nakrájená jablka podusíme, rozmačkáme a zahustíme vanilkovým pudinkem. Můžeme dochutit fruktźou, medem, skořicí, já je na léto nechávam jen tak, kyselkavé je to hodně osvěžující. Nalejeme do dortové formy a necháme vychladit. Výborné je to prokládané piškoty. Asi to většina z vás už zná, ale pro ty co ne, je to třeba dobrý tip na osvěžující zákusek pro horké letní dny.

arrow
profile_image
marčelina
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mazanec kytičky
500g hladké mouky,100 rozpuštěného rostlinného tuku,nebo olivového oleje,0,5 kostky kvasnic,1žloutek,4 lžíce fruktózy,250ml vlažného sojového mléka,rozinky
Vypracujeme hladké těsto,které se nelepí a necháme na teplém místě 1/2 hodiny kynout.Znovu prohněteme a necháme další hodinu kynout.Vytvoříme bochánek,který dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 1/2 hodiny odpočívat.Potřeme žloutkem,uprostřed nastřihneme do křížku a posypeme mandlovými lupínky.Pečeme do zlatova.

arrow
Neprodává v Bazaru

Punčový dort:

suroviny:
2 kusy korpusu: toto všechno vydělte dvěma aby vám vyšli suroviny na jeden korpus:250g rostlinného tuku, 500 - 560g fruktózy, 720g hladké mouky, 500ml sojového mléka, 8 žloutků, 3 balíčky prášku do pečiva.
Barevné cukrové ochucovátko: 1 litr vody, 450g fruktózy, 4 lžíce rumu nebo punčová tresť, potravinářské barvivo červené a žluté
Poleva: 6 lžic glukopuru, 2 lžíce vody, 2 lžíce citrónové šťávy,
na pomazání korpusů: jahodová marmeláda (slazená fruktózou, medem či uměle)

Jinak korpusy se pečou na 150 stupňů 50 až 60 minut. a ten poslední vrchní korpus dortu ještě pomažte marmeládou a polijte ho polevou..a to je vše...

z potřebných surovin uděláte těsto. Nalijete ho do vymazané dortové formy a pečete...na kolik a jak dlouho doplním až budete mít upečeno tak uděláte to samé ještě jednou. to znamená že uděláte ještě jedno těsto do formy a znovu upečete..budete totiž potřebovat dva korpusy...ten první upečený korpus (ale vychladlý) rozříznete podélně..vzniknou vám dva nižší korpusy. jeden namažete marmeládou a položíte ho do dortové formy a druhý nízký dáte stranou (ten ted nebudete potřebovat). Ted si vezmete druhý upečený korpus (v celku)..rozříznete ho na čtyři stejné části...vzniknou vám takové čtyři výseče...a každou výseč ještě od kulatého kraje budete řezat na 2 cm silné pásky směrem k ostré špičce výseče...při řezání nechte výseče pořád u sebe aby jste pak věděli jak ho skládat do dortové formy. Na takové pásky nařežete všechny čtyři výseče a každý pásek budete namáčet do připravené směsy: směs je voda, fruktóza a punčová tresť a také barvivo..jednu misku udělejte s červeným barvivem a druhou se žlutým barvivem...pásky budete střídat: to znamená: první pásek namočíte do žlutého barviva...jen na vteřinku,hned ho vyndáte..trošku zmáčknete aby jste se zbavily nadbytečné cukrové vody a rychle přendáte na marmeládou pomazaný korpus který jste daly do dortové formy..druhý namočíte pro změnu do červeného barviva a takhle to jde pořád do kola...červený, žlutý, červený, žlutý a pěkně jako skládanku přenášet na korpus pomazaný marmeládou...to bude prostřední vrstva...ted si vezmete odložený druhý nízký korpus..pomažete ho marmeládou..a přiklopíte ho na tyto barevné pásky..trošku přitlačíte..má se trošku zatížit aby se vše dobře spojilo...měl by být v chladu a odpočívat celou noc nebo den..a tak po pěti hodinách ho musíte otočit vzhůru nohama aby se ta punčová tresť dostala i do vrchního korpusu a pěkně se jím nasákla..(aby horní korpus nechutnal suše a bez příchuti...)

576868_1.jpg

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené