arrow
Neprodává v Bazaru

Marge1980
Sýr obalím v trojobalu a dám do toustovače, chce to odhadnout dobu, kdy to otevřeš a podíváš se, aby ti se ti strouhanka pěkně odlepila od plochy toustru. Normální sýr pustí svůj tuk a obal se krásně opeče z obou stran.

arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

radka
to je fakt dobrá rada

arrow
Neprodává v Bazaru

Marge1980
Dokonce i když tam dáš sýr ve varu obdélníku nebo čtverce a máš ten toustr co dělá trojúhelníky, tak vyndáš trojúhelníčky uzavřené ze všech stran.

arrow
Neprodává v Bazaru

Až budu dělat sýr, tak sem hodím foto. Teď jenom , jak vypadají rosti a plněné bramborové plátky pečené v toustru bez tuku.

pee se 7 minut

pee se cca 5 minut

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

radko
fakt super...já tam mám takový trojúhelníčky a tak si to zrovna můžu takto překrojit a nasáčkovat 4 kusy a je to...to zkusím....

lehký bramborový salát
uvařím brambory ve šlupce a vychladlé nakrájím na kolečka
osmažím na oliv.oleji velkou cibuli a jen nechám zesklovatět...po vychladnutí dám na posolené plátky, nasekám okurku + malý hrášek v plechovce nebo malou moravanku + do 1/2 vody z moravanky zamíchám plnotučnou hořčici + popepřím, vše zamíchám. Takto to nemá chybu ! Cibulka takto proto, že tak nenadýmá... dělám od doby, kdy jsem měla problémy se žlučníkem

radka
Máte někdo chutnou alternativu za bujón v kostce?
Ja tedy neziju v CR, ale pokud vim, Knorr se da bezne sehnat a ted delaji kostky bez glutamanu. Neni to sice chutove uplne na 100% ono (co si budeme nalhavat, nezdrave je proste chutnejsi), ale pridavam to do polevek detem.

Jinak ja ted varim ''bez tuku'', koupila jsem si olejovy sprej, jedno striknuti pry je 1kalorie a na tom smazim (teda treba rizky se tak moc delat nedaji) a je to i chutnejsi.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

radko čím to plníš...?
To máš super, že máš toustovač ve čtvercích !

arrow
Neprodává v Bazaru

janis
Plním to vším možným - houbama, masem, když zbyde "čína", zelím, pórkem nebo je to dobré jen tak jako rychlá příloha.

Trojúhelníčky se mi osvědčily víc a vypadá to i estetičtěji na talíři.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

V toum toustovači to zkusím....já dost zase dělám věci z tofu a nebo šmakouna.

zelný závin z listového těsta
listové těsto potřu kečupem, na to plátky sýra a na ně plátky salámu-jen lehce a pokladu kysaným zelím + provensálské koření a zamotám do závinu.
Místo salámu dávám někdy tofu nebo šunku a nebo dobrý je i nastrouhaný dietní salám a posypat na zelí...dobrou chuť !

arrow
Neprodává v Bazaru

janis
Plněné pirožky z listového, bramborového nebo tvarohového těsta jdou taky dělat v toustru.
Přikládám foto sladké varianty s jablky, skořicí a oříšky.

pee se cca 3-4 minuty

arrow
profile_image
E3len
od 25. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tipy a rady pro zdravější přístup k vaření? Tak já jsem se nyní taky zaměřila na zdravou stravu a lepší přístup k vaření a zjistila jsem:

- jíst po 2,5 hodinách malé dávky, např. v 7h, v 9:30h, ve 12h, v 14:30h, v 17h.
- máslo nejlépe Flora pro-activ snižuje cholesterol
- brokolice je dobrá na srdce. Sója je velice zdravá a pomáhá proti obezitě.
- jen Olivový olej – vitamín E nejlépe panenský
- Lepší ovoce jíst čerstvé - meloun, ananas na trávení i proti ekzému, grep, mango, fíky, kiwi je na vlákninu, banán, jablka bez šlupky či jen šťávy, jelikož jablka nadýmají, dělat šťávy i z pomerančů.
- Nejíst tm. pečivo jsou těžké na trávení (člověk myslí že jsou light), jíst spíš celozrnné pečivo.
- spíše pít vodu bez bublinek a míchat džusy, bublinky škodí žaludku!
- ZELENINU SPÍŠE TEPELNĚ UPRAVENOU!
- LIGHT POTRAVINY TAKY ŠKODÍ!

CO NADÝMÁ:
luštěniny hrách, fazole, čočka, nebo i samotné brambory...... pak kapusta, brokolice, zelí, zelená paprika, ředkvičky, tm. chleba, cola a pivo. LÉK = ovoce na vodu jako kiwi, jahody, třešně, švestky, rajčata, meloun, brusinky, kousek i před jídlem či aloe kvůli dobrému zažívání.

PRŮJEM:
se dá zmírnit vitamínem B1, B6, cholin, banány, špenát, avokádo, saláty čerstvé zeleniny.

PROTI ÚNAVĚ:
ovoce, zelenina, vitamin B, C, A, D, cibule, česnek, paprika, hroznový cukr.

Tip zdravá svačinka: SALÁT - JABLKO A MRKEV

jablka
mrkev
citron
málo cukru
pár kapek olivového oleje

Nastrouháme jablíčko a mrkev, zamícháme, kápneme kapku citrónu a málo cukru.
Dále pár kapek olivového oleje.

Momentálně i studuji všude možně zdravé recepty, ani ne tak dietní jak prostě zdravé, ale prej se doporučuje, chcete-li jíst zdravě, papejte hlavně ovoce a zeleninu.

arrow
profile_image
Sonia
od 20. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Radko, prosim tě, ty brambory dáváš do toastru syrové? děkuji!

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji radka: radka Poslat zprávu

ReagovatKliknutím vložíte jméno do svého příspěvku.
Označením textu a kliknutím vložíte citaci.
Glazy

Prosím tě a jak se to jmenuje a kde se to dá koupit. Já používám občas i ty nové želatinové bujony a hlavně kupuji ty bez glutamátů. Nebo Natur bujony a nebo když narazím na bio bujon tak koupim ten.

arrow
Neprodává v Bazaru

Hej tak ty věci z toho toustovače jsou naprosto bombastický no to by mě v životě nenapadlo to musím určitě vyzkoušet. Fakt díky to je naprosto skvělý tip A dokonce to listové těsto. Doufám, že přijdeš i na další takovéto super vychytávky

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na radka:

Prosím prosím jak jsi dělala ty rosti v tom toustovači? Vypada to fakt skvěle

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené