Ahoj,
ráda bych začla vařit ke snídani ovesnou kaši z vloček.
Tak bych ráda slyšela vaše tipy a i jaké suroviny používate pro inapiraci do začátku
Díky
Já si dělám ovesnou kaši tak, že si ji v horkém mléce v kastrulku trošku povařím aby nasákla to mléko a byla měkčí, dám tam malou lžičku medu aby byla sladší jinak je taková "moučná" mi přijde...Když to mám, tak si jí nechám vystydnout a pak sbírám inspirace podle toho co je zrovna v sezoně. Teď se dají pořídit v obchodem třeba dobré borůvky, maliny dám si tam bílý jogurt jen trošku aby to šlo k tomu ovoci a moc mi to tak chutná, ale způsobů je podle mě spousty, třeba bude tohle taky chutnat
Hezké téma, ráda si přečtu tipy Já ji dělám už léta pořád stejně: 5 vrchovatých lžic směsi (míchám si sama různé druhy vloček, sušené ovoce a semínka) přivedu s trochou vody k varu, krátce povařím, mezitím si nahrubo nastrouhám jablko. Vypnu, přimíchám jablko, přikryju pokličkou a nechám chvíli "uležet". Pak posypu skořicí a nasekanými/namletými ořechy podle chutě. Nesladím, rozinky nebo jiné ovoce sladkost dodá. Nepřidávám mléko, kdysi jsem někde četla, že kaše je pak hůře stravitelná.
Já mám nejraději uvařit v mléce, přidat klidně i jablíčko, nebo dle sezóny ovoce (jahody, třesně, meruňky atd.) a třeba posypat i troškou skořice. Také sem zkoušela dělat jáhovou kaši, ale ta doma moc velký úspěch neměla. Takže pokud máte recept na jáhlovku, sem s ním .
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.