Holky, už jsem znuděná pořád tím stejným. Máte tipy na něco, co chutná zajímavě? Nějakou zvláštní kombinaci? Podělte se prosím. Hlavně teď před létem, kdy bude plodin víc.

Jako první uvádím příklad, oblíbila jsem si teď v poslední době červenou řepu:
Nastrouhanou ji smíchám s jablkem a mrkví, přidám sůl, olivový olej (kapku), pepř a někdy si k tomu přidám ořechy.

Reaguji na 5Peta: jo a někdy si k tomu uvařím vajíčko, jen tak ve skořápce.

arrow
profile_image
pixiegirl
od 1. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já také pořád točím tři saláty, stále mi chutnaj, ale občas by neuškodilo dát si něco jiného. Navíc já jsem docela konzerva a bojím se zkoušet nové chutě, zálivky atd. Tudíž zůstávám věrná svým třem oblíbeným salátům: šopák s balkánem, caprese s cherry rajčatami a pak si dělám salát s čedarem (mix zeleniny co tě napadne a k tomu nastrouhat čedar). Ještě vlastně těstovinový salát s kuřecím masem, ale ten už jsem taky dlouho neměla. Čekám s tebou na další tipy

arrow
profile_image
Doudou
od 27. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak třeba:
- fazolový (či jiný luštěninový) - teplé fazole smíchám s cibulkou a okořením + olej.
- bramborový salát, ale bez majonezy - teplé uvařené brambory, olej apod., bazalka.
- "waldorfský" - celer, majoneza (jogurt), ořechy
- fazolkový - zelené fazolky z plechovky + koření + olej + cibulka
- rýžový - rýže+olivy+trochu sojovky, koření
- rajčata + cottage
- avokádo + zelenina + jogurt (majoneza)

Na svůj oblíbený salát jsem přišla náhodou, nebyla moc plná lednička, tak jsem tam dala, co mě napadlo. Ani jsem nečekala, jak to může být dobré.
Rozdrobíš sýr balkánského typu a zamícháš ho se zakysanou smetanou (pokud chceš zdravější variantu, jogurt postačí) a se lžičkou horčice. Natrháš do něj listový salát, cherry rajčátka, papriku.. a nakonec dochutíš bylinkami podle chutí. (dávám sůl, zelený pepř, bazalku, oregano, a sušený česnek - s ním opatrně)
Čekala jsem, že právě tou hořčicí to zkazím, nicméně dodá tomu salátu právě takovou neobvyklou chuť. Ale nesmíš to s ní přehnat, fakt dej jen lžičku.

arrow
profile_image
burda
od 19. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Vynikající saláty dělají v mangaloo, zajděte se inspirovat, mě chutnaly všechny.
Doporučuji s ostružinami a kozím sýrem ( listy salátu, ostružiny, brusinky, kozí sýr, sladká brusinková zálivka), s kuřecím masem a ředkvičkami ( listy salátu, kuřecí maso, ředkvičky, hroznové víno, jogurtový dresink) a salát s grilovanými paprikami a sýrem feta. Kombinace které by člověka doma nenapadly a salát chutná hned jinak!

arrow
profile_image
lentilkah
od 19. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám tento: nakrájet papriku, rajčata a okurku+ cibulku. Do toho osmažené kuřecí maso, hrstku arašídů, osolit, opepřit a zalít octovou zálivkou (voda, cukr, ocet, kapka oleje- množství podle chuti)

Reaguji na Doudou: dobrý čoveče, to zní všechno zajímavě, jaké koření by jsi doporučila? Já používám v 90% jen pepř a sůl Vůbec se v koření neorientuju.

Reaguji na burda: to je fakt, doma by mě to teda opravdu nenapadlo. Ale právě chci si je dělat doma, tak musím najít inspiraci, abych věděla, co za potraviny nakoupit. Protože šopáku jsem už fakt přejezená. A sem tam si udělám obměnu s testovinami a tuňákem. Ale to je pořád to stejný, ze stejných surovin. A když jdu do zeleniny, tak ani nevím, na co se zaměřit, protože vidím něco, co ani neznám a raději si řeknu: "Ne, nebudu riskovat a nekoupím to" a pak dojdů domů a udělám zase klasiku.

Jo a holky, klidně přidejte i fotky, ráda se podívám

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám často tento:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu ci-v-akci/207562221900040/?deid=1137&recept=391

pak jeden svůj vymyšlený-rukola, čerstvý kozí sýr, opečené krutony, vypečená slanina, pečená cherry rajčátka, oliváč, balzamiko, sůl, pepř.

cesar salát, miluji i klasiku-kuřecí s broskví, pečené papriky se sýrem a krutony, pečenou řepu s kozím sýrem a rukolou...

Dneska je mraky inspirace na netu, spousta blogů, Apetit, Albert magazín...

Cituji Didli: pečené papriky

jaký druh papriky? Ty barevné nebo takové ty bílé (jemně žluto-zelené?).

Cituji Didli: Dneska je mraky inspirace na netu, spousta blogů, Apetit, Albert magazín...

Já většinou hledám inspiraci tady na Omlázku, protože blogy mi často přijdou nepřehledné a nebaví mě... A navíc tady mi to blikne, když je nová zpráva, což mi vyhovuje a nemusím hledat a pročítat... Ale díky za zmínku, třeba když budu v koncích, tak zajdu i tam

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji 5Peta: druh papriky

červené, masité

Tady bych nehledala inspiraci na nic, ale tak to je zase diskuze o něčem jiném

Já jsem teď objevila "letní salát" - dala jsem si v jednom rychlém občer. a teď ho dost často dělám:
ledový salát natrhat, přidat avokádo, kousky gril. kuřete, oříšky (třeba vlašské) a rajčátka. Do něj si dělám hořčičný dresing - hrubozrnná hořčice (výborná je grilovací od Boneca) + med + olivový olej + majonéza (někdy nahrazuju jogurtem). Vše dávám od oka + - v pomětu 1:1.
Zatím jsem se ho nepřejedla

Reaguji na Yasminka: zajímavý, já asi vynechám ten dresing, na ty si moc nepotrpím, většinou mi to přebíjí chuť těch surovin. A avokádo mám moc ráda.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené