Přidám jednoduchou rychlovku:
Polníček (lze použít i ledový salát) opláchneme, a přidáme zálivku: šťáva z 1 citronu, 1 lžíce medu, špetka soli, malá lžička olivového oleje.
Teda nevim, jestli to bude zrovna salát dle tvého gusta, je hrooozně moc obyčejný, ale šíleně dobrý a poslední dobou na něm vyloženě ujíždím
pytlík rukoly + kompotované broskve nakrájet + kuřecí maso na kousky nebo tofu nebo šmakoun..
je to fakt hrozně moc dobrý ) sice je to v podstatě skoro samá rukola, broskve a kuře/tofu je jen tak na doplnění chutí, ale krásně to k sobě jde
u kamarádky jsem jednou jedla ledový s mangem, k tomu byla zálivka z medu, zázvor a olivolej, neobvyklá ale výborná chut.
můj oblíbený je jednoduchý, ale hodí se jako příloha téměř ke všemu: rukola s olivolejem, s citronem a lžičkou na jemno nastrouhaného parmazánu.
Reaguji na 5Peta:
Musí v tom salátu být zelenina?
Skvělý je třeba vajíčkový salát,hermelínový,kuřecí jenže ve všech je majonéza a k nim nejlépe rohlík nebo toast.
Mně nejvíc chutná: okurka, rajčata, mozarella, jablko, sušená rajčata v oleji + zálivka z oliv. oleje, balsamica, cukru, pepře a soli
Já miluju tento: Uvařím 2 druhy těstovin, mezi tím orestuji kuřecí prsíčka nakrájené na malé kousky, k těstovinám přidám to kuře, nakrájenou salátovou okurku, různé barvy paprik, rajčata (vše na malé kousky) a přidám celou majonézu, pár kapek kečupu, sůl a pepř a je to mňamka
Cituji Tiakia: Musí v tom salátu být zelenina?
no pro ostatní uživatelky nemusí, pro mě ano, já jsem zeleninožrout A majonézu moc nemůžu, je mi z ní špatně a právě proto ani ty dresingy, co tu holky píšou neriskuju.
Jediný co mi nevadí jsou zálivky z bylinek a olivovýho nebo jinýho oleje, ale majolku můj žaludek moc nezvládá, když už tak ten jogurt
Holky a co ještě kromě kuřecích prsíček a tuňáka by se do toho dalo dát? Tady ty dvě varianty už mám taky dosti ohraný.
Padlo tu tofu, to je dobrej nápad.
Cituji Didli: rukola
nebo
Cituji hyena 02: Polníček
- jedno z toho jsem si koupila a strašně mi to smrdělo a bylo to šíleně hořký. Teď nevím, který z těch dvou to bylo. Protože jsem tenkrát kupovala oboje. To bylo asi špatně skladovaný, ne?
Nebo to běžně smrdí a je to tak děsně hořký?
Reaguji na 5Peta:
Hlávkové zelí na dobnou nakrouhat (jedno jestli bílé nebo červené) v míse osolit,zakapat oliv.olejem a mačkat rukou až jakoby změkne.Přidat mletou červenou papriku,dle chuti nastrouhanou mrkev,cukr,ocet a nechat pár hodin odležet.Můžeš přidat i čerstvý strouhaný křen nadrobno pokrájené papriky nebo cokoliv máš ráda.Základ je to zelí.
Salát by neměl v zálivce plavat
Salát z čínského zelí
Nakrájené čínské zelí (menší hlávka)
3 nastrouhané mrkve
4 lodyhy řapíkatého celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky.
Osolíme a zalijeme zálivkou (v poměru 1 lžíce cukru, 3 lžíce jablečného octa, 3 lžíce vody, 3 lžíce olivového oleje, dle chuti soli) – na tento salát je dobré přidat asi lžíci česnekového octa.
Kamarádka (Ukrajinka) dělá vynikají salát. Nepamatuji si recept, ale hlavní suroviny byly: sladká kukuřice z plechovky, kuřecí maso na maličké kousky, hlíva ústřičná, kopr.
Vzhled ani popis mě nelákaly, ale ta chuť byla něco neskutečného
Cituji 5Peta: tak to bude asi pěkná makačka
není,tím přidáním oleje změkne za chvilku a dá se toho udělat i na dva dny,vydrží.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.