arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj,
chci se zeptat vás, co se přes týden nestravujete v jídelnách, ale jíte doma, jestli denně vaříte teplé obědy a jak vypadá váš týdenní jídelníček? Příklady jídelníčků, co vaříte ...
Přítel musí jíst dennodenně maso a když ho nemá, tak mi oběd nejí. Vyžaduje denně teplé obědy.
Co vaříte (hlavně během týdne) vy?
Děkuji!

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zítra se chystám udělat jen špagety s omáčkou (koupenou - přímo k nim), posypu to strouhaným sýrem + kečup k tomu. Bude to bez masa, tak jsem zvědavá, jestli mi to nemrskne na hlavu ...

Ahoj, když sem bydlela u mamky tak byl teplý oběd každý den. Když teď bydlím s přítelem sama tak se snažím taky vařit ale někdy už prostě nemám nápady.. Snažím se totiž aby se jídla moc neopakovala.. Tento týden to vypadalo zhruba takto: Pondělí - pečené kuřecí stehna, bramborová kaše, zelenina; úterý - bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí; středa - smažený sýr, hranolky, zelenina; čtvrtek - švestkové knedlíky; a dneska budou kuřecí nudličky s těstovinama a sýrovou omáčkou.. nic moc zdravého a extra to není ale aspoň něco Jinak ještě často děláme knedlo zelo vepř, guláš, kuřecí přírodní řízek, špízy, krůtí kapsy, rajskou, svíčkovou, rizoto, špagety.. Prostě běžné jídla co zvládnu uvařit..

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já vařím každý den, ale pro sebe do práce (nosím si mističky) + když přítel zůstává doma (student) tak případně jemu. Náš jídelníček tento týden vypadal následovně:
PO: Rajčata s tuňákem (nestihla jsem v neděli večer uvařit)
ÚT: Sojové maso s bambusem a kokosovým mlékem s rýží (Thajský recept)
ST: To samé co v úterý.
ČT: Tofu karbanátky s cizrnovým salátem.
PÁ: Zapečená brokolice, přítel: Bonduelle fazolky s mořskou treskou na másle.

Snažím se vařit relativně zdravě. I když vím, že to není ukázkové.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vzhledem k tomu, že místní Eurest je poukázka na zkažený žaludek, tak si do práce vařím, obvykle něco z dušeného masa, co se dobře mrazí, navařím 4 a více porcí, nacpu do mrazáku a postupně vytahuji, jako přílohu mám obvykle chleba, nebo rýži.
Kastrolové hovězí, guláš, stifado, chilli con carne...
Případně husté polévky z červené čočky, fazolí, takové ty co zasytí.
Ale nemám stále jen teplé jídlo...

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji bucinek07: A co kdyby si chlapeček taky uvařil sam?!

On vařit neumí vůbec!
Zvládne jen čaj! Jo a umí hodit párky ho horké vody, toť vše!

Tak já když vařím, tak vždycky navařím na 2 dny - tzn. udělám najednou 4 plátky masa a jíme to 2 dny (máme 2 dny po sobě stejný oběd).

Jinak on si představuje takovýhle jídelníček:

- Smažený kuřecí řízek + brambory / bramborová kaše
- Vepřová kýta v omáčce + brambory / špagety
- Kuřecí maso sypané steakovým kořením, hořčice, šunka, sýr + brambory / bramb. kaše
- Kuřecí minutka + hranolky
- Pečená kuřecí stehna + brambory / brambor. kaše / rýže
- Plněné knedlíky masem + zelí (dělám koupené, ze sáčku)

Prostě vyžaduje maso!
A když jsem jednou osmažila vejce na pánvi, tak je nejedl vůbec.

arrow
profile_image
Lotta
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Někdy jím venku, někdy doma vařím, to asi 2-3x týdně a pak víkendy, kdy se s přítelem střídáme (přes týden vařím jen pro sebe). Btw. ten můj si brblat nedovolí. Maso mám tak 2x týdně, jím pouze kuřecí. Vařím často těstoviny (s mozarellou a rajčaty, s pestem a k tomu syrová mrkev), kuskus se zeleninou, někdy i masem, tortilly se zeleninou, kuřečím a česnekovým dresingem, čočku, rýži se zeleninou a kuřecím (na způsob rizota), rajskou, příteli s hovězím, čínské smažené nudle s kuřecím masem a zeleninou, kuřecí maso na cibulce a másle s rozpečenou bagetou, přítel dělá bulgur (vypadá to jako rýže) a pak pohanku se slaninou asi (mně to nejede).

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Krvinkaxxx: Tento týden to vypadalo zhruba takto: Pondělí - pečené kuřecí stehna, bramborová kaše, zelenina; úterý - bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí; středa - smažený sýr, hranolky, zelenina; čtvrtek - švestkové knedlíky; a dneska budou kuřecí nudličky s těstovinama a sýrovou omáčkou.

Děkuji, přesně takto - takovýhle týdenní jídelníček jsem si představovala (jako ukázku)!

arrow
profile_image
Morgan le Fay
od 20. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Krvinkaxxx: ale jednou týdně by měl být den bez masa

No já bych to spíš otočila a řekla že maso by mělo být max. 1x za týden (pro chlapy třeba 2x za týden).
Já se taky nestravuju po jídelnách a kantýnách protože to je prostě hnus. Většinou si doma uvařím na 2 dny dopředu a vezmu do práce v krabičce. Dost často zapečené věci (např. těstoviny s brokolicí), rizota, nákypy, jáhelník, špenátový závin, špaldoto, ryby (ale to většinou o víkendu protože rybu do práce fakt tahat nechci), a nevím co ještě .

méně než
10 příspěvků

Reaguji na carola86:

Guláš s knedlíkem, špagety (dělám z mletého), opečená kuřecí prsa s hranolky, pangasius na rozmarýně, sladké knedlíky (kynuté), svíčková (dělám z králíka), steak, tzatziki s bagetou...

večeře je u nás ve stylu "ulov si", ale občas udělám třeba topinky s fazolemi (těmi červenými v plechovce, jen je ohřeju - oba to milujeme), nebo lečo nebo tak něco

Příští týden bude asi rajská, španělští ptáčci, vepřové maso na bramborách

Přítel neumí uvařit nic, já mám denní studium, takže lítám ze školy domů uvařit nebo vařím večer.

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

V posledních dnech:
Paella s lososem, krevetami, kuřecím masem, klobáskou a zeleninou.
Pečený losos, ledový salát se zálivkou (bez přílohy)
Pstruh na másle, salát caprese (bez přílohy)
Domácí hamburgery
Hovězí rumpsteak, glazurovaná mrkvička, kukuřičný klas
Lasagne s mletým masem
Lasagne se špenátem
Špagety s tuňákem a olivami
Tortilly s celozrné mouky plněné tuňákem, salátem, olivami, mascarpone a rajčetem
Houbové rizotto na bílém víně

arrow
profile_image
daty
od 15. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Morgan le Fay: No já bych to spíš otočila a řekla že maso by mělo být max. 1x za týden (pro chlapy třeba 2x za týden).

Tak já nemít dvakrát týdně maso tak taky hážu talířema.

Aspoň dvakrát týdně ho máme, plus často vařím ze slaniny a na sváču šunku aspoň 1x týdně(kupujeme kvalitní u řezníka).
Jedenkrát týdně se mi zdá hodně málo, ale zase chápu, že vymýšlet každej den něco masovýho je asi otrava. Osobně moc nemáme rádi všelijaký ty omáčky s masem, ale asi by to bylo řešení. Jestli si chceš rozšířit obzory co se týče masových jídle doporučuji Normy pro teplou kuchyni, 600 stránek to zachrání A nebo se s ním neser a každý den mu nasevíruj steak s bramborama (za 15 minut hotový), jestli si to chlapec ufinancuje. A sobě vař/připravuj jídlo dle chuti.

Tento týden :
PO špagety se slaninou, rajčary, olivami, parmezánem
UT,ST jsme celý den pryč, na večeří krémová pórková polívka s krutony
ČT pepřová omáčka s rýží a kotleta
PA pečerná šněrovačka, brambor
SO grilovaný hermelín, brambor
NE žemlovka

Zapékaný lilek, cuketa, těstoviny, rýže, tofu, špalda, bulgur, čočka, brambory na různé způsoby ...

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji carola86: Přítel musí jíst dennodenně maso

Umřel by hlady! Já svolím k masu 2x týdně a víc ne. Máme spíš tedy teplé večeře, než obědy

cibulačka s opečenou bagetou, fazole, kuskus, těstoviny s rajčatovou omáčkou, palačinky plněné špenátem (občas zapečeme se sýrem), špenát s noky, kuře na zelí, tortily se zeleninou a kuřecím, gulášová polévka, guláš, ryba na zelenině, přírodní kuřecí + americké brambory, holandský řízek a br.kaše, zeleninová polévka, fazolová polévka, čočka i hrách jak nás napadne, cuketa, zapékané brambory, krupice, palačinky s ovocem/džemem, tvaroh. knedlíky, domácí pizza, dušené hovězí, pečené hovězí, drůbeží vývar s domácí těstovinou...v podstatě co uvařím, to velmi rychle mizí! A buď je to vydatná polévka nebo hlavní jídlo, oboje naráz nevařím

arrow
profile_image
nikiee
od 12. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Sejkr:

Jako bych to napsala já ještě dělám docela často hermelín v trojobalu a když se mi chce, tak ho trochu rozkrojím, potřu hořčicí a vložím plátek šunky + brambory/hranolky..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené