Holky, poraďte, jak mám uvařit rýži a těstoviny v parním hrnci? Mám dát do mističky vodu a do ní rýži? Nebo na sucho? Jakou s tím máte zkušenost?
Já dělám v parním hrnci veškerou zeleninu a brambory, ale těstoviny a rýži klasicky ve vodě, to jsem ještě neslyšela že by ji někdo vařil v parním hrnci
My zkoušeli dát do té mističky ryži a naspod normál vodu..ale bohužel, se to jaksi neuvařilo tak sme to udělali normálně v hrci..
Já dělám ráži jen v páře,je to zdravější a chutově lepší.K parnímu hrnci byla ještě taková plastová miska tak do ni dám vodu,trochu a nasypu rýži.Časovač nastavím tak na 15-20 minut a rýže hotová
Reaguji na BarbieBlonde: Super, vyzkouším to s vodou. Jak asi hodně vody do mističky? Musí ve vodě rýže být ponořená? Nějak si nedokážu představit vařit rýži bez vody.
Já vařím v parním hrnci rýži běžně a je skvělá. Myslím, že každá rýže pojme trošku jinak vody. Já většinou vařím jasmínovou rýži a dávam ryži v poměru hrnek rýže a hrnek vody. Přidám trošku soli a asi na lžičku másla. S tím máslem je to fakt lepší. Na tefalu se nastavuje rýže na 40 minut. Jinak je porce cca pro 3 osoby.těstoviny bych tam nevařila vzhledem k tomu, že by se měli dávat až do vroucí vody a bežně na sporáku jsou za 10 minut.
Reaguji na mystique:
Svatá pravda já ještě navíc do misky s rýží přidávám čerstvé bylinky a nahrájenou cibuli + lžička másla,sůl jak říkáš - naprostý luxus
holky když nemám tu spešl misku na rýži, lze ji něčím podobným nahradit? jak to vůbec vypadá? normální plast. misku použít nelze?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.