Ahoj, já vařím doma pro dva a nosíme si to v krabičkách do práce. Každý den nevařím, navařím téměř vždy na dva dny.
Příklad:
Pondělí - kuřecí řízek s bramborovým salátem, úterý a středa - krutí nudličky se špenátem s těstovinami, čtvrtek a pátek - zapékané brambory s brokolicí a žampiony.
U nás se vaří každý den teplý oběd, večeři si každý přichystá sám, podle svých chutí.Vaříme například: Vepřo-knedlo-zelo, špagety s masovou omáčkou, americké brambory s kuřecím masem, bramborové šátečky s marmeládou, svíčkovou, boloňské těstoviny, zapékané brambory s plátky masa, rýži na sladko s ovocem, šumajstr, fazolový guláš, čočku, rajskou s knedlíkem, koprovku, křenovku s uzeným,....
Cituji Morgan le Fay: No já bych to spíš otočila a řekla že maso by mělo být max. 1x za týden (pro chlapy třeba 2x za týden).
Tohle někdo prosazovat na mně, tak se rozvedu a to nejsem chlap.
Cituji carola86: jestli mi to nemrskne na hlavu ...
tak tohle by mi manžel o hlavu fakt mrsknul a nedivila bych se, protože to není plnohodnotný jídlo Ale přiznávám se, že tak před deseti lety, když jsem se učila vařit, jsem to dělala taky
moc si nevybavuju co jsem vařila tento týden, jak jsem doma s prckem, tak mi to splývá, ale dnes dýňová polévka a kuskus se zeleninou, kuřecím masem a dýňové hranolky, včera manžel dovezl jídlo z řecké restaurace, kde byl na oběd, ve středu bramboračka a těstoviny s bazalkovým pestem a tuňákem - Po a ut si nevybavuju...
Tak my měli tento týden:
pondělí - Čočka+vejce+párek+okurka
úterý - to samé
středa - těstoviny se sýrem
čtvrtek - rizoto s kuřecím masem
pátek - to samé
víkend - svíčková (ale to už je mimo téma )
Snažim se dělat jídlo min. na 2 dny, protože vařit každý den, tak nedělám nic jiného
Jiné varianty jsou: řízek kuřecí nebo vepřový+ brambory, špagety s mletým masem, francouzské brambory, vývar, vepřové plátky zapečené s bramborami, cibulí, sýrem a přelité smetanou, kuře s rýží, smažák a hranolky, čína,...klasická jídla, která nejsou nijak náročná na přípravu A na víkend většinou uvařím něco typicky českého (svíčková, koprovka, knedlo zelo,...)..
Cituji carola86: jestli denně vaříte teplé obědy a jak vypadá váš týdenní jídelníček?
Denně opravdu nevařím
Máme teplé obědy a večeře teplé už nemusíme.
Štěstí,že máme rádi zeleninové saláty,děláme je hodně často na X způsobů.
Pak hodně děláme ryby,rizoto nejraději s krevetama,maso na X způsobů...já mám moc ráda i soju,šmakouna,kuskus atd.a to naštěstí jí také.
Nějaké koupené hotové jídlo a nebo instatní nejíme,jsme celkem gurmáni a potrpíme si na kvalitní jídlo.Já jsem trošku flink,ale přítel hned tak něco nekoupí,kontroluje složení atd..
Ale vaříme spíš víkendy a v týdnu teplé večeře jen pokud se nevrátíme pozdě večer.
Po-domácí pizza sýrová a šunková
Út-špenát, vejce, opečený brambor
St-kuřecí vývar s nudlemi, jablečná žemlovka
Čt-kuřecí čína se zeleninou a opečené rýžové nudle
Pá-kotlety zapečené s brambory, cibulí ve šlehačce se sýrem
So-vepřová panenka naložená v rozmarýnové marinádě, domácí hranolky, tzatziky
večeře-langoše s kečupem a sýrem
Ne-mám v plánu svíčkovou a domácí kynutý knedlík
večeře-šopský salát a sýrové toasty
V týdnu vařím denně teplé večeře, o víkendu obědy i večeře plus v neděli něco upeču (spíš kvůli dcerám, které mi rády asistují).Navíc si myslím, že je levnější uvařit pořádné teplé jídlo než se nacpat houskou a salámem.
Cituji carola86: Zítra se chystám udělat jen špagety s omáčkou (koupenou - přímo k nim), posypu to strouhaným sýrem + kečup k tomu. Bude to bez masa, tak jsem zvědavá, jestli mi to nemrskne na hlavu ...
Promiň, ale tohle bych Ti hodila na hlavu taky, ovšem ne kvůli absenci masa.
Jinak když si vybavím poslední jídla...
Brambory s brokolicí vařené v páře
Vaječné omelety plněné žampiony a pórkem posypané sýrem + červená řepa
Pečené brambory plněné celerem, cibulkou, žampiony a sýrem+ okurka
Rizoto s hlívou + okurka a červená řepa
Sojové nudličky v solamilu, vejci a zakysané smetaně s pórkem a rýže smíchaná s trochou zbytku rizota a nastrouhanou čerstvou mrkví
Víc zpětně si už nepamatuji.
Cituji carola86: špagety s omáčkou (koupenou - přímo k nim), posypu to strouhaným sýrem + kečup k tomu
Promiň, ale kombinace špaget, koupené omáčky a kečupu je pro mě děsivá... Jak jsi s tím uspěla?
Cituji Lady Flame: Promiň, ale kombinace špaget, koupené omáčky a kečupu je pro mě děsivá... Jak jsi s tím uspěla?
Dobře, snědlo se všechno, nezbyly ani špagety, ani omáčka.
Cituji Veselka10: Brambory s brokolicí vařené v páře
A to je jako všechno? Ta brokolice je místo masa? A co k tomu?
Cituji Veselka10: Rizoto s hlívou + okurka a červená řepa
Tohle mi k sobě vůbec nejde, okurka s červenou řepou?
Jak tak koukám, tak zlaté moje špagety ...
Reaguji na carola86:
Rýpeš hezky, ale na blbém místě.
Cituji carola86: Cituji Veselka10: Brambory s brokolicí vařené v páře
A to je jako všechno? Ta brokolice je místo masa? A co k tomu?
Co bys k tomu chtěla? Je to plnohodnotné jídlo, zapomněla jsem dodat, že je doplněno podle chuti zakysanou smetanou a je to výborné a ještě ke všemu zdravé.
Cituji carola86: Cituji Veselka10: Rizoto s hlívou + okurka a červená řepa
Tohle mi k sobě vůbec nejde, okurka s červenou řepou?
Pokud to nevíš, tak kyselé okurky a sterilovaná řepa je k rizotu velmi chutná a zcela běžná. Velice dobře se doplní chutě.
Cituji carola86: Jak tak koukám, tak zlaté moje špagety ...
No to nejspíš jo, protože nevíš co je dobré jídlo. Natvrdo jsem to psát nechtěla, ale...když jsi zvyklá jíst blafy, tak chápu, že nad normálním jídlem ohrneš nos..., ale o to Ti ani nejde viď.
méně než
10 příspěvků
Náhodou já mám brokolici s bramborama moc ráda. Nebo ji zapékám ještě se smetanou a sýrem, mňam
Kupované omáčky taky nemám ráda a nekupuji je. Lépe si vystačím s rajčaty a rajčatovou šťávou a když není, tak rajský protlak, ale čerstvé je čerstvé
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.