Ahoj holky,
poslední dobou docela ulítávám na různých kaších k snídani. Už jsem zkusila klasiku jako ovesnou, pak taky rýžovo - pohankovou, jáhlovou, amarantovou...Ale moje fantazie není bezbřehá, takže bych vás chtěla poprosit o tipy na vaše oblíbené (třeba i ne úplně typické) kaše. V rámci dietního režimu si je nedávám každý den a pokud už tedy ano, tak ať to stojí za to (povedlo se mi jich už pár nakombinovat a uvařit tak, že byly nejedlé, a to bych nerada opakovala)
Takže - jaké kaše máte rády? Jak a z čeho je připravujete? Foto samozřejmě vítáno
PS: Nepohrdnu ani recepty na placičky, palačinky, wafle, lívance nebo jakékoli další sladké snídaně
Já k Tvým uvedeným přidám ještě jáhlovou, rýžovou a pohankovou. Vařím danou surovinu s mlékem a vodou do uvařen rozvaření a zahuštění. Kaši pak sladím medem nebo dám hořkouo čokoládu, rozinky,oříšky,semínka dle nálady,chuti a toho co je doma v poličce
Výborně, kaše taky miluju fantazie mi pokulhává, dělávám si hlavně ovesnou, ale taky pohankovou a jáhlovou...uvařím ve vodě se sójovým sušeným mlékem (kravské ani kozí nemohu), lžíci pudinku, něco málo lněných drcených semínek, někdy slunečnicová semínka nebo mandle...nakonec do toho hodím nějaké nasekané ovoce (banán, jahody, kiwi), nahoru zakápnu javorovým sirupem, tmavou čokoládou nebo medem a dlabu. Je to s tím vším bomba, ale velký den začíná velkou snídaní.
Za me muzu doporucit kastanovou kasi s vanilkou z mixit. Je vynikajici a jedna kase vyjde na 10 korun cca tak to je fajn cena. Ja ji mam se susenyma broskvema, malinama a chia seminkama a se sojovym mlekem je bozi.
pardon za diakritiku, pisu z mobilu
žš
Kaše miluji, ale nejvíce klasiku ovesnou. Když tak mrkni na inspiraci na Instagram daria_sulcova
Já miluju jáhlovou kaši, zaleju ovesný mlékem, dám na minutku a půl do mikrovlny a k tomu přidávám ingredience podle chuti: stévie, kokos, kakao, skořice, sušené ovoce, lžíce burákového másla, chia semínka - zkrátka na co mám zrovna chuť.
Nebo si taky kupuju ve zdravé výživě celozrnnou rýžovou kaši a tu dělám na stejný způsob a je moc výborná, zkoušela jsem i špaldovou, ale tam mi vadila ta její typická pachuť...
na úplnou přípravu kaše k snídani jsem trošku tvor líný, takže já mám oblíbenou natural ovesnou kaši od Emca. Zjistila jsem, že přestali používat odtučněné mléko + palm. olej a nahradili to přirozeněji plnotučným mlékem, takže mnooohem lepší složení.
Podle chuti to už jen dochucuju. Nejčastěji samozřejmě vysokoprocentní čokoládou, ale v sezoně jsou čerstvé jahody, maliny a borůvky jasný.
Já miluji makovou kaši Prostě k vločkám přidej 2 vrchovaté lžíce mletého máku a je to Sladím jen namačkaným zralým banánem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.