Občas zajdu do Cheesy a byla bych schopná tam nechat výplatu Miluju ovčí sýry, třeba kaškaval. Taky mám moc ráda ty hodně odleželé sýry typu farmářský přestárlý. Kozí nemusím, zatím mi všechny děsně smrděly. On i pořádný (pravý) eidam vůbec není špatný
My jíme Veselou krávu na rohlíku s máslem a s pórkem. Je to lahůdka. Pak kupujeme nějaké klasické tvrdé sýry a občas Hermelín. Drahé sýry nekupujeme.
Sýrárna na Chodově je úplně báječná, skvěle tam poradí, zatím jsem od nich neměla sýr, který by mi nechutnal. Piju jen bílé víno a k tomu se to náááramně hodí. Ještě mám ráda Krity s eidamem ) Asi se tam dnes pro nějaký stavím, vyloženě oblíbený nemám, ráda zkouším nové
Hermelín, kabermet, gorgonzola, borina, a 40% eidam(v jednom vybraném obchodě, jinde mi nechutná).Sýry miluju
Reaguji na aurecon: sorry, ale Veselá ***** není sýr, navíc obsahuje tavící soli a ty nejsou úplně nejzdravější
Když chci něco spešl, zajdu do sýrárny - spousta dobrot tady už padla, tak z těch smradlavějších přidám reblochon a raclette (máme doma i udělátko na rozpíkání, takže s bagetkou a vínečkem hmmmmm ) a samozřejmě měkký kozí sýr do salátu. Mňam!
Reaguji na Barbucha: A co jiného to je? Zase nechci dát za jeden sýr padesát korun.
Reaguji na annette: Já ten kozí karamelový mám nejraději, je takový s hnědým obalem, nebo povrchem, ale je nasládlý trošku, no mně strašně chutná a doporučuji, jen by mohl být levnější, ale fakt mňamka
Za mě Gran Moravia (místo parmezánu) a archivní sýr, na chleba Leerdammer...a do salátu feta, ale ne nějaká ta česká napodobenina, taťka vozí z Rakouska pravou fetu vyrobenou v Řecku
Reaguji na aurecon: no ono to tak je, v těch sýrárnách je to i kolikrát víc jak 50Kč za plátek sýra
Reaguji na kytulinka: To vážně? Ještě nikdy jsem nebyla v žádné sýrárně, ani nevím, jestli tu v okolí někde je. No ale asi zůstaneme u té Veselé krávy, chutná nám a jednou za čas to snad nevadí.
Hlásím se od sýrového klubu. Nejradši mám hermelín, pařenicu, korbáčky, nivu, eidam, Jadel.. Jak na maso moc nejsem, tak po sýrech a po mléčných výrobcích obecně bych se utloukla.
Cituji kytulinka: karamelový mám nejraději, je takový s hnědým obalem, nebo povrchem, ale je nasládlý trošku
Mňam, teď jsi mě na něj úplně navnadila, jak slyším že je nasládlý... Škoda že v neděli nemají u nás v sýrárně otevřeno. Ale naštěstí hned v pondělí jedeme do Francie a tam bude pořádný sýrový maratón, dokonce jsem se nachytala, že se na ty ochutnávky sýru a vína těším letos víc než na nakupování.
Jinak co se týče tavených sýrů, taky nejsem zrovna jejich příznivce. Kdybych už měla volit něco roztíratelného tak si namažu sýr typu Almette nebo Philadelphia, taky oříškový Prezident není špatný. Koneckonců myslím, že i to naše Apetito je lepší než nějaká Veselá Krá-va.
Mezi roztíratelnými sýry jsou velké rozdíly - Philadelphia, Gervais, Lučina - to jsou čerstvé sýry. Apetito, *****, Smetanito a ostatní jsou tavené sýry - vyrábí se pomocí tavících solí, které zabraňují vstřebávání vápníku.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.