Taranti
Uzený sýr jsem dávala normálně na plátky na chleba nebo do salátů, ostatní třeba - nakrájený na kousky, hozený na cibulku, klepnout vajíčko - senzace.
Miluše
Já mám ráda to zeleninové tofu.Nakrájím ho na plátky a na teflonu opeču do růžova,s celozrnnou bagetou a rajčetem to je pochoutka..
ahoj, obnovuji diskusi, ještě nikdy jsem si tofu nekoupila, ale chtěla bych ho zkusit, takže mátě někdo nějaké osvědčené recepty?díky...
Včera jsem ho sama zkoušela upravit poprvé a dopadlo to dobře.
Měla jsem přírodní tofu, které jsem nakrájela na kostky a na pár hodin nechala odležet v marinádě (olivový olej, drcený česnek, provensálské koření, sůl, pepř). Pak jsem to krátce osmažila a promíchala s omáčkou na těstoviny z rajčat (vlastní výroba). Promíchala jsem to s těstovinami, bylo to výborné.
Cituji Adka: Včera jsem ho sama zkoušela upravit poprvé a dopadlo to dobře
Měla jsem přírodní tofu.
Nakrájela jsem tofu na kostky,přidala jsem na plátky nakrájenou cibuli(dávám dvě),nakrájela jsem stroužek česneku a 2stroužky tam promačkala,kukuřici(Bonduelle)přidalal jsem bylinkovou sůl,kari,pepř,trochu bazalky a zalila zázvorovo-česnekovým olejem.Nechala jsem to smíchané odležet nějakou dobu v lednici.
Na pánev jsem pak hodila cibul a chvíli nechaala ,přidala jsem kukuřici a pak hodila tu směsku,když bylo skoro hotovo dala jsem k tomu do pánve skleněné nudle(ale dobrý je i kuskus nebo rýže)
Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy. čím míň se tepelně upravuje,tím víc si zachová to dobré.
Cituji Maudík: Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy. čím míň se tepelně upravuje,tím víc si zachová to dobré.
To obdivuji,já ho neupravené nepozřu,ani v salátu.
Reaguji na SOLU:
Děkuji za recept.
Cituji SOLU: To obdivuji,já ho neupravené nepozřu,ani v salátu.
Cituji Maudík: Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy
Vždyť to přírodní je bez úpravy úplně bez chuti.
Občas ho nakrájím na trojhránky a jen tak samotné osmažím, nebo nakrájím na kostičky, orestuju a dám do rizota. Také jsem ho zkoušela jako náplň do knedlíčků (nastrouhat na struhadle, hodit na cibulku, posolit), ale pokaždé s tím byla strašná práce a tofu bylo všude, protože se ta náplň nedokáže spojit. Ale ve špaldovo-jáhelných knedlících je skvělé, jen bych to měla vymyslet nějak lépe, aby s tím nebyla taková patlačka..
Cituji Featherlike: jen bych to měla vymyslet nějak lépe, aby s tím nebyla taková patlačka..
Co to hodit do robota?
Dá se tofu i zapékat?
Reaguji na Adka: řekla bych že se to teoreticky dá upravovat jako maso, osobně jsem to zapékat nezkoušela, ale nemuselo by to bejt špatný. Můžu poprosit, jak děláš tu rajčatovou omáčku? kdyžtak až budeš mít čas, třeba do SZ, dííííííky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.