Cituji SOLU: Tento víkend je teda s tofu,ale hned v pondělí běžím pro Feta sýr
Já pro ni asi zaběhnu ještě dnes. Včera to bylo tak dobré, že si pohrávám s myšlenkou, udělat si to dnes znovu.
Reaguji na SOLU: jinak pozor jaké tofu kupuješ - já jednou jedla nějaké a tak jsem si zkazila chuť, že jsem ho pak odmítala x roků jíst - kupujem buď přímo v řeckých obchodech - nebo mají v bille značku dodoni (tuším že i v kauflandu)
jestli neznáte, tak doporučuju i řecký sýr halumi - výborný je na sucho opečený na pánvi podávaný s kousky rajčat
Cituji SOLU: Můžu poprosit o nějaký Tvůj oblíbený recept na zapečené tofu?
výborný je na bramborách v troubě - dávám vrstvu brambor (syrových) okořeněných kořením, které ti chutná - vrstva strouhaného tofu - asi třikrát prostřídám, zakápnout olivovým olejem...ale v průběhu pečení to míchám, takže to můžeš navrstvit jak chceš
nebo kuskusové rizoto - posypat strouhaným tofu a dát na chvilku zapéct
Reaguji na Lucrezia: Ano, i natural sním jen tak s tím křupavým chlebíčkem. Je fakt, že nejčastěji jím uzené. To natural je dobré nakrájet na kostičky do pomazánky. Snažím se tofu nijak neupravovat, protože bych z toho pak neměla takový zdravý pocit. Teplem se ničí všechno jak v zelenině, tofu i v mase. Ve všem.Ale tak to už zasahuju do jiného tématu...
Cituji Lucrezia: tofu kupuješ
Asi jsi myslela fetu.
Cituji Lucrezia: buď přímo v řeckých obchodech
Zrovna před hodinou jsem ji v jednom kupovala, měli fetu ovčí, kozí i mixovanou (ovčí+kozí).
Překvapilo mě, že ta kozí byla velmi jemná a chuťově spíše nevýrazná (ale dobrá).
Koupila jsem si fetu v nálevu (na váhu) a také to balené Dodoni, prodavačka mi ho doporučila, tak jsem ráda, když teď čtu Tvé doporučení.
Cituji Lucrezia: jestli neznáte, tak doporučuju i řecký sýr halumi
Neznám, ale napravím to.
A také jsem si koupila baklavu, neodolala jsem.
Cituji Adka: A také jsem si koupila baklavu, neodolala jsem.
baklava je super, naučila jsem se dělat domácí méně sladkou s javorovým sirupem
na plát listového těsta nasypat mleté vlašské ořechy a polít javorovým sirupem. stočit do roládky - nakrájet na kolečka cca 1 cm a dát na plech - potřít vajíčkem a upéct. po upečením stáhnout z plechu a znovu polít sirupem - někdy dělám i se skořicí
Reaguji na Lucrezia:
Už jsem si našla recepty s Haloumi.
A jak to upravuješ Ty? Dá se chuťově popsat, spíše slaný?
Cituji Lucrezia: ve kterým obchodě jsi byla?
Tady. Na pobočce Obchodní centrum DBK, mám to kousek od domova.
http://www.recky-obchod.cz/index.php?id=7
Reaguji na Adka: já ho mám ráda jen tak na sucho opečený nebo ogrilovaný, a s těma rajčatama. Ono je víc druhů - ale je spíše slanější - nejslanější mi přijde ten s kravským mlékem
Cituji Adka: Tady. Na pobočce Obchodní centrum DBK, mám to kousek od domova.
http://www.recky-obchod.cz/index.php?id=7
jo, vím - jsem zvědavá na to jejich bistro - jaké bude a co tam budou mít, protože řecké restaurace jsou tady v Praze docela marné...
Cituji Lucrezia: - jsem zvědavá na to jejich bistro
Já také.
Cituji Lucrezia: protože řecké restaurace jsou tady v Praze docela marné...
Máš pravdu!
Tofu dávám do salátů, na obložené chlebíčky.
Dělám i v závinu:
Listové těsto potřu kečupem, pokladu tenkými plátky uzeným tofu, posypu pokrájenýma olivama, pár rozdělaných koleček pórku a na to nastrouhám tvrdý sýr. Pak na to provensálské koření, špetka mletého koriandru, špetka pepře a posolím. Zamotám jako závin a místo vajíčka potřu mlékem.
Další varianta je: listové potřu kečupem, opět plátky uzeného tofu, z jednoho malého balíčku eko salám a dám mezi tofu - klidně salám ze zdravé výživy z tofu, robi, nebo klasickou debrecínku, rozprostřu na to okapané kysané zelí, provensálské koření špetka, pepř a sůl a opět sroluju a potřu mlékem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.