Máslo, smetanu a bazalku...mm asi si brzy udělám
Já používám zase více mléka / smetany než másla, sůl dávám do brambor,když se vaří,takže kaši pak není třeba solit během přípravy a mixování , nedávno jsem našla recept na středomořskou bramborovou kaši do které se přidávala nastrouhaný feta sýr a olivy a také to bylo mooc dobré .
já jen rozmačkám brambory přidám sůl a mléko a je to mám to tak nejradši, máslo v tom nesnesu (jako ostatně skoro v ničem)
Vařím brambory společně s mrkví, přidám tak třeba jednu, a pak to ušťouchám spolu s máslem a teplým mlékem. Podle příležitosti přidávám opečenou cibulku, jarní cibulku nebo petržel. A nesnáším teda tu dohladka vyšlehanou, mám radši spíš ve stylu šťouchaných brambor.
Brambory vařím s větvičkou libečku, a pak klasika-máslo, teplé mléko. A na závěr jemně nasekanou pažitku-bez té by to u nás snad ani nešlo : )
Mám dotaz: Jak uchováváte kaši v případě, že ji uvaříte, ale strávníci přijdou až za půl hodiny?
Mně nejvíc chutná co nejčerstvější - hned po došlehání. Když jsem ji dřív potřebovala servírovat později, přiklopila jsem hrnec poklicí a kaše pak měla takovou zatuchlou jedovatou chuť, fuj!
Později jsem přišla na to, že je dobré trochu si ohřát troubu a hrnec s kaší počká tam a bez poklice. Kaše nezatuchne, ale není to úplně ono.
Ale máte nějakej další typ? Třeba před podáváním znovu rozšlehat, přidat mléko...
Cituji Žraloček: Mně nejvíc chutná co nejčerstvější - hned po došlehání.
Přesně, mně taky...
Cituji Žraloček: trochu si ohřát troubu a hrnec s kaší počká tam a bez poklice
To je dobrej nápad, ještě mě napadá připravit si vodní lázeň a přikrýt poklicí, taky by byla pořád v teple. Tak kaši ohřívam třeba druhý den, lepší způsob jsem nenašla - celkem to jde. Možná bych se snažila uchovat co nejvíc v teple brambory a kaši udělat co nejpozději před podáváním
Ohřívám v MVT v misce, pak ještě zašlehám trochu horkého mléka - je jak čerstvě uvařená.
Cituji piper: Možná bych se snažila uchovat co nejvíc v teple brambory a kaši udělat co nejpozději před podáváním
To jsem zaky zkoušela, ale kaše byla strašně lepivá.
Cituji piper: připravit si vodní lázeň a přikrýt poklicí, taky by byla pořád v teple.
A neuchovávají ji takhle v restauracích? Když dostanu kaši v jídelně (na týdenním kursu staré hudby), tak je výborná a to mají výdejní dobu třeba hodinu a půl. Takže já to příště zkusím.
Cituji jaja55: Ohřívám v MVT v misce, pak ještě zašlehám trochu horkého mléka - je jak čerstvě uvařená.
A tohle udělám se zbylou kaší večer nebo druhý den.
Holky, dík.
Cituji Žraloček: A neuchovávají ji takhle v restauracích?
To je pravda, jak to dělají v restauracích, jídelnách apod. Možná fakt ta lázeň, asi je to nejpravděpodobnější, nic jinýho mě nenapadá
Uplně stejně jak ty Uvařené oloupané a nakrájené brambory mixuju s trochou mléka a másla a je výborná skoro vždy. Záleží ale i na druhu brambor
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.