To nevím, my ji normálně nakrájíme, obalíme a usmažíme... Pokud děláme placky, tak hned nastrouháme...
Nemusí, u lilku se to dělá, protože by byl hořký, což u cukety nehrozí.
Reaguji na mmenie: A co s ní pak děláš, když vnitřek vydlabáš? (Omlouvám se za možná blbý dotaz)
Já ji vypotit nenechám, nakrájím na kolečka a šoupnu hned na pánev. Někdy ji jím syrovou (ale dá se jen ta hodně mladá) a je krásně sladká a jemná. Jinak můj tip - výborné s kari, kuřecími prsíčky na malé kousky a cibulí na kolečka (vše orestovat). Vařené brambory k tomu a pak už můžu jen umřít
Cituji Gladysska: A co s ní pak děláš, když vnitřek vydlabáš?
Obalí se a osmaží....My vnitřek taky vytahujeme, když jdeme obalovat.
Reaguji na veronikapeckova:
Já kupuju jen ty malé a ty jenom oloupu,nakrájím a hodím do pánve na olivový olej s česnekem.Osolím,podusím a sním.Nemají ani semínka a ani moc vody.
Reaguji na Klariska1241: Ahá. A je nějaký důvod, proč se to okrajuje od slupky nebo to jen prostě nechutná? Ona ta slupka je stejně jako u lilku totiž to nejzdravější.
Cituji misa_sisa: loupeš cukety? Z jakého důvodu?
Za prvé je to "obal" takže se to válelo bůh ví kde a za druhé je ta slupka tvrdá navíc mi zelené jídlo přijde nejedlé,takže bez slupky.
Cituji Laky: Za prvé je to "obal" takže se to válelo bůh ví kde a za druhé je ta slupka tvrdá
a loupeš teda i rajčata a papriky? Já třeba občas loupu okurku, tam fakt může být tvrdá, ale malé cuketky mají tu "kůrku" fakt jemnou a křupavou, naopak mi ty kousky s krajem chutnají mnohem víc, než to blemcavé uvnitř
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.