jinak cukety (stejně jako ani lilek, okurky, rajčata atd.) neloupu pod slupkou je nejvíc vitamínů, takže je škoda se jí zbavovat...navíc je dobrá a po tepelné úpravě krásně změkne a drží tu potravinu pohromadě nemám ráda, když se např. rajčata v jídle příliš "rozmašírují"
Cituji Wild Paula: Nenechavam vyplakat, neloupu, nevyndavam semínka. Já to Teda nedělám ani s lilkem.
A brambory občas taky neloupu.
jsem na tom úplně stejně! mně to přijde škoda, dávat ze suroviny pryč to nejlepší (teď myslím cuketu a lilek) a u brambor je ta slupka někdy fakt žádoucí, pokud se povede udělat dozlatova a dokřupava, mňam
nemáte někdo nové recepty? mám jich na zahradě hodně - velké obry, i malinkaté jíme zelí, cuketovou sekanou, dneska jsem dělala polévku, ale už mi dochází nápady
Reaguji na lama:
máme teď cuketu každou chvíli, buď ji nakrájím na kolečka, potřu olejem smíchaným s grilovacím kořením a šup s tím na gril. K tomu zakysanou smetanu se solí, pepřem a česnekem a je to lahoda.
Popř. dělám cukeťák, ten má velký úspěch jak doma, tak u návštěv, výborný je teplý i studený. Dálám ho podle tohoto receptu, jinak se tam dá přidat skoro cokoliv:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=57878
pak je taky výborný osmažená cibulka, žampiony, cukety-taky osmahnout a pak zalít smetanou a nastrouhaným výrazným sýrem, zapéct a jen tak s chlebem nebo těstovinami je to taky dobrota.
Reaguji na Didli: Dělávám podobně.
Výborná je i marinovaná v oliv. oleji, česneku a kvalitní sójovce a grilovaná nebo upečená na horkovzduchu.A k tomu samozřejmě dip z řeckého jogurtu s česnekem, solí a pažitkou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.