arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hezký den, mám možná trochu zvláštní dotaz, ale na internetu jsem odpověď nenašla. Mám ráda pohanku, snídám ji s ovocem a oříšky. Připravovala jsem ji bez vaření - večer propláchla, zalila vařící vodou (cca 1 cm nad okraj), přikryla a nechala dojít. Ráno byla vždy "uvařená", sypká a chuťově výborná. Koupila jsem si opět tu samou značku, ale pohanka je ráno tvrdá a chuťově nedobrá (moučná?). Nevíte, čím to může být? Mohu ji uvařit, ale pak z ní mám spíše kaši, což mi nevyhovuje (časově ani chuťově). Máte osvědčené značky, které se nemusí vařit a jsou nejlépe bio, mechanicky loupané? Kdysi jsem si koupila mechanicky loupanou bio pohanku, ale byla velmi tvrdá a musela jsem ji i s máčením dlouho vařit. Připojuji odkaz, kde rovněž doporučují pohanku nevařit: http://receptypohanka.cz/jak-varit-pohanku/.
Děkuji za všechny odpovědi!

Já si kupuji pohanku Arax a nebo Lagris (příznivá cena) a nikdy jsem ji nevařila, pouze si odvážím dané množství do misky, zaleji vařící vodou, příklopím pokličkou a nechám 30 - 45 minut bobtnat. Poté odleji přebytečnou vodu a pohanku si dochutím dle chuti Nejspíše stejný postup, jako uvádíš ty. A nikdy se mi nestalo, že by pohanka byla moučná nebo "rozvařená" Možná bych ji nenechávala přes noc, ale opravdu stačí těch 45 minut

arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Nikuška: děkuju moc za reakci, vyzkouším!

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já kupuji jenom Arax, nikdy jsem neměla pohanku od jiné značky - jsem s touhle totiž velmi spokojená, takže také doporučuji Já tedy chvilku pohanku vařívám (mám v hrnci s ní i jiné přísady), ale v létě jsem si ji na dovolené rychle připravovala jen tím zalitím a měkká byla celkem rychle Stejně tak i bulgur

arrow
profile_image
Jana-U
od 10. 5. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Děkuji za tipy!

arrow
profile_image
scrazyna
od 4. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pohanka se nemusí vařit (škoda ničit varem obsažené vitamíny a enzymy), stačí jí večer namočit do studené vody a ráno je hotová. Já jí mám naopak jako kaši ráda, takže ji pak jen rozmixuji se zralým banánem

arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji scrazyna: Pohanka se nemusí vařit (škoda ničit varem obsažené vitamíny a enzymy), stačí jí večer namočit do studené vody a ráno je hotová.

No to jsem právě dělávala, ale s některými druhy pohanky mi to nejde - večer namočím a ráno jsou "zrna" tvrdá, jakoby moučná a v pohance je sliz. Proto jsem taky založila tuhle diskuzi
Rozmixovat s banánem je zajímavé, zkusím.

A nejsou už rovnou lepší pohankové vločky - a použít je jako ty ovesné, t.j. zalít studeným mlíkem, přidat oříšky, ... a hned jíst ? Případně přisypat do musli změsi. Představa nějakých oslizlých kaší mne moc neláká

arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na dadabus: Dobrý nápad. Nejsem si jistá množstvím rutinu, když už jsou tepelně opracované (právě kvůli rutinu potřebuju pohanku jíst). Zkusím pozjistit. Je to se mnou složitý

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené