Hezký den, mám možná trochu zvláštní dotaz, ale na internetu jsem odpověď nenašla. Mám ráda pohanku, snídám ji s ovocem a oříšky. Připravovala jsem ji bez vaření - večer propláchla, zalila vařící vodou (cca 1 cm nad okraj), přikryla a nechala dojít. Ráno byla vždy "uvařená", sypká a chuťově výborná. Koupila jsem si opět tu samou značku, ale pohanka je ráno tvrdá a chuťově nedobrá (moučná?). Nevíte, čím to může být? Mohu ji uvařit, ale pak z ní mám spíše kaši, což mi nevyhovuje (časově ani chuťově). Máte osvědčené značky, které se nemusí vařit a jsou nejlépe bio, mechanicky loupané? Kdysi jsem si koupila mechanicky loupanou bio pohanku, ale byla velmi tvrdá a musela jsem ji i s máčením dlouho vařit. Připojuji odkaz, kde rovněž doporučují pohanku nevařit: http://receptypohanka.cz/jak-varit-pohanku/.
Děkuji za všechny odpovědi!
Já si kupuji pohanku Arax a nebo Lagris (příznivá cena) a nikdy jsem ji nevařila, pouze si odvážím dané množství do misky, zaleji vařící vodou, příklopím pokličkou a nechám 30 - 45 minut bobtnat. Poté odleji přebytečnou vodu a pohanku si dochutím dle chuti Nejspíše stejný postup, jako uvádíš ty. A nikdy se mi nestalo, že by pohanka byla moučná nebo "rozvařená" Možná bych ji nenechávala přes noc, ale opravdu stačí těch 45 minut
Já kupuji jenom Arax, nikdy jsem neměla pohanku od jiné značky - jsem s touhle totiž velmi spokojená, takže také doporučuji Já tedy chvilku pohanku vařívám (mám v hrnci s ní i jiné přísady), ale v létě jsem si ji na dovolené rychle připravovala jen tím zalitím a měkká byla celkem rychle Stejně tak i bulgur
Pohanka se nemusí vařit (škoda ničit varem obsažené vitamíny a enzymy), stačí jí večer namočit do studené vody a ráno je hotová. Já jí mám naopak jako kaši ráda, takže ji pak jen rozmixuji se zralým banánem
Cituji scrazyna: Pohanka se nemusí vařit (škoda ničit varem obsažené vitamíny a enzymy), stačí jí večer namočit do studené vody a ráno je hotová.
No to jsem právě dělávala, ale s některými druhy pohanky mi to nejde - večer namočím a ráno jsou "zrna" tvrdá, jakoby moučná a v pohance je sliz. Proto jsem taky založila tuhle diskuzi
Rozmixovat s banánem je zajímavé, zkusím.
A nejsou už rovnou lepší pohankové vločky - a použít je jako ty ovesné, t.j. zalít studeným mlíkem, přidat oříšky, ... a hned jíst ? Případně přisypat do musli změsi. Představa nějakých oslizlých kaší mne moc neláká
Reaguji na dadabus: Dobrý nápad. Nejsem si jistá množstvím rutinu, když už jsou tepelně opracované (právě kvůli rutinu potřebuju pohanku jíst). Zkusím pozjistit. Je to se mnou složitý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.