Reaguji na Nicol:
Jojo. my to taky někdy dělám s mrkví. Najemno nastrouhat a smíchat s kaší. Jak to děláte vy?
dneska mi někdo zrovna vyprávěl, že nejlepší kaše je, když se tam přidá trochu majonézy.... fuj
Znate to nekdo, zkousel jste to nekdo?
Fujtajbl. Já nechápu ty lidí, co cpou majolku nebo tatarku pomali i ke knedlu vepřu . Já nemusím ani jednu tuhle nezdravou srajdu
Taky: uvařené oloupané brambory (někdo je vaří ve šlupce a už je to na té kaši podle mě znát), trocha soli, máslo a převařené mléko. Pořádně rozšlehám a je výborná.
Občas přidám celer- uvařím kousky celeru společně s bramborama (cca v poměru 1:3) a potom běžný postup.
Cituji misa_sisa: dneska mi někdo zrovna vyprávěl, že nejlepší kaše je, když se tam přidá trochu majonézy.... fuj
Znate to nekdo, zkousel jste to nekdo?
Nadávám "do", ale když mám řízek a na něm tatarku (jen Spak, nebo domácí - jinou nee), tak je ta kombinace dobrá.
Kaši jinak nechávám jen takovou "holou" (máslo, mlíko a trocha soli), každý ať si dochutí.
A ještě k tomu horkému mléku.
To se dává proto, že když jsou brambory trochu lojovité a zalily by jste je studeným mlíkem, tak z kaše budete mít škrob.
Právě minulou neděli jsem to udělala (nechtěla jsem čekat, až se mi mléko v mikrovlnce ohřeje) a rázem jsem měla těsto na škubánky.
Vařenou sladkou kukuřici. To je mňamina
k tomu mléku? Má být vlažný nebo teplý? Jo a nevíte co dělám špatně, když se mi nedaří kaši rozmíchat do hladka? Pořám mi tam zůstávají malé hrudky. Čím to šťoucháte a vymícháváte?
Uvařim brambory s jednou mrkví, pak to všechno rozšťoucham ručně, přidám teplé mléko a sůl. Vše na závěr rozmixuju. Jde přidat i stroužek česneku.
Máslo jsem zapomněla, to taky dávam , hezky zjemní...
Reaguji na pehamek: Mléko musí být horké.Dá se rozšťouchat a vymixovat ručním šlehačem nebo obyčejnou metličkou.
Já dávám hodně másla a jen trošičku mléka,když je hodně hustá,jinak pridávám na jemno nasekanou petrželku nebo jarní cibulku,kaše je potom výborná
Reaguji na Lauritta: ještě mě napadá, že třeba používám špatný typ brambor.
Otázka klidně pro všechny - jaký varný typ na to používáte? A - salátové. B - přílohové nebo C - pyré?
Na kaši B nebo C, až takový rozdíl v tom není (chce to moučnější typ).Lojovité (A) můžou dělat hrudky, protože jsou pevné a na chuť do kaše nic moc.Ty jsou fakt na saláty nebo opékačky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.