Cituji Lucinqqa: a nejlíp si ho udělat kýbl a mám na 3 dny pokoj
přesně taky dělám kotel, ale moc dlouho nevydrží je až moc dobrej
Tak u nás jede losos, tuňák ve studené kuchyni, různé matesy a takové ty nakládané rybky, zrovna nedávno jsme jich měli doma plnou lednici, takže jsme to jedli denně několikrát...v teplé kuchyni losos, tresky a pangas, vzala jsem nyní celou bednu 5 kg, tak vezmu zase, ryba je opravdu výborná, ale asi nejvýš stavím lososa, sumeček je taky fajn, filety z okouna a tradičně zbožňuju kapra, doma ho ale jím jen já...
Nesnáším krevety, ostatní mořské plody zvládám, ale krevety prostě neee. Třeba chobotnice je fakt lahůdka.
Přítel přinesl z Makra kilo mražených krevet, prý by z nich chtěl salát.... Myslím, že dělat salát z mražených je blbost. Nemáte nějaký osvědčený recept, co s nimi?
1x týdně jím pangasia, protože mám fobii z kostí a tato ryba kosti nemá, 1x týdně tuňáka + tak 2x za měsíc tyčinky surimi 1x měsíčně většinou lososa.
já miluju ryby, mám ráda pangasia, lososa i sardinky, ale z tuňáka se mi jednou udělalo špatně, tak jsem ho od té doby nejedla, makrela taky ujde, ale já mám nejradši pečenou rybu, nedávno jsem jednu pekla a asi z 20 cm kousku byl 10 cm. Musím se podívat na nějaké recepty, ohledně pečených ryb, abych se přiučila
Já jím zhruba 2x-3x týdně tuňáka ve vlastní šťávě, tak 1x-2x týdně tresku a zhruba 1x do měsíce lososa. Ryby mám ráda, tedy až na pangase, tomu jsem na chuť bohužel nepřišla
Noemi
Mě se osvědčila úplně jednoduchá příprava. Krevety osmahnu na ol. oleji s česnekem, samozřejmě osolím a opepřím a nasypu na zeleninový salát. Za minutku hotovo a chutná
Jinak já rybičky můžu, i mořské "potvůrky". Je pravda, že můj přítel je Dán, takže máme ryby skoro pořád. Jíme všechny, pangasius, pstruh, pražma, losos (miluju tataráček) , štika i tuňáka z konzervy (na salátu, nebo pomazánka).
Slyšela jsem, že v pstruhovi nejsou tolik chválené omega-3-mastné kyseliny, víte o tom některá něco?
Cituji gabbrielllka: Slyšela jsem, že v pstruhovi nejsou tolik chválené omega-3-mastné kyseliny, víte o tom některá něco?
Mnohem víc jsou obsaženy v mořských rybách. Jsou důležité pro zdravý vývoj plodu
gabbrielllka
rádo se stalo dívala jsem se na internetu.... ještě pro upřesnění, obsahují je hlavně mořské ryby ze studených vod (losos, makrela tuňák,..) + pstruh
Ryby mám ráda,jsme s manželem rybáři takže u nás jedou hlavně naši dravci.Štika pečená na másle a strouhané zelenině,pstruh obalený po mlynářsku a pečený na másle.Nejlepší delikatesa je ovšem sumec,okoun nebo candát na proužky!Takovou delikatesu v restauraci nedostanete.Pokud si ovšem třeba candáta nekoupíte za drahej peníz v obchodě.Mořský ryby jsou samozřejmě zdravější páč obsahují hodně jódu.Z tech je asi nejlepší aljašská traska pečená na másle nebo smažená,ale to je škoda.
já miluji ryby, jím pouze mořské. tresku, mořský okoun, a plno jiných, ale neznám názvy v češtině. a ty ruzné mořské potvory taky jíme. mám nejraději čerstvé ryby.
pangase jsem měla, když jsem byla v čr, ale vubec mi to nechutnalo. mamka chválila, jak super to není, ale já jsem málem *****.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.