nel
já to prostě do pusy nedám ani za nic, jako malá jsem prý ryby jedla, pak jak by se něco ve mě zlomilo a pak už vůbec... docela mě to štve, protože se bojím abych nedostala štítnou žlázu, že mi chybí jód, ale očividně ne, protože pravidelně chodím na krevní testy, ale hodně Dr. už se mě ptalo jestli nemám něco se štítnou žlázou, protože mám takový trošku hrubší krk
Dneska jsem měla k obědu pražmu zlatou... jinak tak asi jednou týdně mám lososa, krevetky. Poměrně často dělám pstruha. Ryby kupuju jen čerstvé, a tak podle toho, co zrovna mají, různé mořské tresky a další názvy, které ani neumím převést do češtiny.
I dost často dělám slávky nebo si je dávám v restauracích. Ale ze všeho nejraději mám kraba ... mňam... opravdového, žádné náhražky...
Uzené ryby moc nekupujeme, tak jednou za dva měsíce uzeného lososa.
min. 1x týdně, víc nestíhám. Většinou pangase, filé ze štiky, lososa nebo pstruha. Pražmu málokdy, nedostaneme se moc do Makra a v Tescu většinou nemají.
Slávek jsem se v Itálii tak přejedla, že už je nemůžu. Donesli mi celý velký talíř a ke konci mi to lezlo ušima. Teda pár jich snesu, ale plný talíř si už neobjednávám
Nemáte někdo nějaký recept ,kde by se dal použít uzený losos? Dneska jsem slupla tresčí játra na posezení ,ňam ňam
Glazy
mrkni na apetit online, já bych ti poslala recepty, ale nelze hodit odkaz, páč p. Vodička chce i u odkazu doplnit diaktritiku
nel
to taky nechápu.
http://www.apetitonline.cz/
zkuste si dát do vyhledávače losos, je tam asi 5 receptů
Já si tak jednou týdně kupuji makrelu, ale to nevím jestli je zrovna zdravé - tolik soli Jinak makrelu jinak než uzenou nemůžu, měla sem jí párkrát na grilu a vůbec mi to nechutnalo. Z ryb mi pak nejvíc chutná candát, okoun a žraločí sumeček i kapr, buď osmažené na přírodno a nebo pečené, v trojobalu ryby nesnáším.
Z čeho zvracím jsou surimi tyčinky - nemůžu je ani cítit. Nemůžu si koupit ani potraviny co jsou v obchodě v mrazáku vedle, pže je stejně pořád cítím....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.