Docela mě nyní zarazilo téma (viz níže) modifikovaný škrob v kečupu aneb jak si lidé myslí, že potraviny velmi dobře znají, když je nakupují každý den, fámy o veškerých Éčkách, přisuzování důležitosti některým zanedbatelným složkám atd. A jak jste na tom vy? Myslíte si, že potraviny znáte? Věříte každé hlouposti, která se k Vám donese? Nahoďte klidně nějakou problematiku potravin a poďme si popovídat
teď jsme zase poslouchala jednu ,,chytrou,, kadeřnici, která tvrdila, že v haribu neni zadny kolegen a jsou to jen nebezpecna ecka a lentilky jsou vylozene jedovate..blabla..protoze prece, je to uz zakazany i v USA...blabla
Popravdě nejvíc mě štve poslední dobou to BIO na to slovo už sem fakt alergická. Už je to jenom trapná moda a i tak největší sr..a má tuhle nálepku a lidi to pak kupujou a myslej si jak žijou zdravě. Takovou dobu nikomu nevadilo a skoro ani nevěděli jaký chemický sr..y žerou a pak si přečtou blesk kde napíšou všechny škodliviny nebo reklamu na BIO sušenky. Super reklamní tah jak prodávat obyčejný věci draze. znám osobu, která je touhle nálepkou přímo posedlá a zatim jí to bylo k ničemu nejenže, že to chutná stejně, ale kolikrát je to i hnusnější.
Jo jednou mi někdo řikal, že když se jí ve stoje tak máš pak tlustý nohy vim, že je to blbost, ale stejně mě to vždycky napadne
Reaguji na noye:
Když je výrobek z masa,tak chci aby tam bylo maso /například šunka/ ,v mléčném výrobku požaduji mléko popřípadě smetanu,ale žádné rostlinné tuky a škroby,prostě chci poctivé potraviny a žádné náhražky,proto nenakupuji v Čechách
ví ona co je to kolagen?..no ono totiž z kolagenu vzniká želatina..tudíž to by ti méďové museli být z bůh ví z čeho ..jj, opěvovaná éčka,lidi možná nepochopili, co vůbec systém E-code znamená , tak pro usnadnění to hází do jednoho pytle. což je docela škoda, je fakt, že některá barviva v nadměrných množstvích nejsou moc prospěšná,ale podle mého je zabezpečení proti tomuhle docela funkční a hodně hlídané..jasně že je občas průšvih, ale to by bez toho asi ani nešlo..jinak slyšeli jste o spojitosti barviv a hyperaktivnosti dětí? (pochází též z USA)..ovšem to by se pravděpodobně to dítě muselo vážně cpát od rána do večera....... (BTW: konkrétně v haribech jsou tuším přírodní barviva)
Cituji elle11: Popravdě nejvíc mě štve poslední dobou to BIO na to slovo už sem fakt alergická. Už je to jenom trapná moda a i tak největší sr..a má tuhle nálepku a lidi to pak kupujou a myslej si jak žijou zdravě. Takovou dobu nikomu nevadilo a skoro ani nevěděli jaký chemický sr..y žerou a pak si přečtou blesk kde napíšou všechny škodliviny nebo reklamu na BIO sušenky. Super reklamní tah jak prodávat obyčejný věci draze. znám osobu, která je touhle nálepkou přímo posedlá a zatim jí to bylo k ničemu nejenže, že to chutná stejně, ale kolikrát je to i hnusnější.
Škoda, že tento názor má jen pár lidí.
Reaguji na elle11: BIO mi ani nevzpomínej..toho jsem zatím odpůrce, páč lidi ani nejí dost zeleniny a budou se ohánět nějakými škodlivými hnojivy atd ...můj názor je ten, prvně by se měli naučit jíst zeleninu v potřebném množství a pak člověk může začít debatovat o něčem jako BIO (jinak co se týče biopotravin..je charakteristika taková, že má být zastoupena největším podílem bio surovina..a ostatní už bio být nemusí..no není to ironie?
lidi věří mediím a reklamám, nepoužívají mozek a už vůbec nepoužívají selský rozum.
Jsou líní si něco uvařit - kamarád si stěžuje že instantní Bistro je hnusné, ale dál ho žere, přece musí něco teplýho sníst....
další perla taky od něj - fuj, šlehačka ve spreji je hnus, říkali to v televizi, už to nebudu kupovat - - no aby ne, je to něco, co s krávou nemá nic společného, ale lidi to prostě kupují a nevím jestli se to vůbec může jmenovat šlehačka...
dívám se při nakupování na to, co kupuji - ale nejvíc mě udivuje, co kupují jiní.... vrchovaté vozíky div to neuvezou, ale samý hnusný chemický napodobeniny jídel
Reaguji na Laky: máš recht...poslední perlička kterou jsem slyšela byla, že na šunce bylo napsáno NEOBSAHUJE ROSTLINNÉ BÍLKOVINY, což šunka by ani neměla ...navíc je zakázáno uvádět jakékoliv vyzdvihující či přilepšující popisy výrobcem...jedna slečna se ptala proč teda s tím kontrolní orgány nic nedělají a nad tímto dotazem bylo jen mávnuto rukou a řečeno,že je to maličkost ....jinak není pravidlem, že v česku jsou špatné suroviny, jen to chce asi trošku zapátrat po poctivých dodavatelích, kteří dbají na kvalitu..bohužel to nedělají všichni
Reaguji na bedrunela: jj, povědomí o potravinách a co by měly obsahovat u nás teda není moc valné
Reaguji na prskafka: mně modifikovaný škrob nevadí..je to zahušťovadlo, patří tam..pokud tam není, bude tam natuty jiná látku o které akorát nevíš co to je, tudíž tomu nepřisuzuješ význam
Cituji Laky: Když je výrobek z masa,tak chci aby tam bylo maso /například šunka/ ,v mléčném výrobku požaduji mléko popřípadě smetanu,ale žádné rostlinné tuky a škroby,prostě chci poctivé potraviny
to chci taky
Reaguji na bedrunela: nejlepším vodítkem pro koupi šunky je to,aby byla viditelná vlákna a od toho lze usoudit, kolik je tam masa. Takové jednolité gumové štangle..no fuj..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.