Cituji bakalářka: Teď jsem v červnu byla ve Švédsku
Manžel ve Švédsku tři roky pracoval,vozil domů potraviny a ryby,teď pracuje v Dánsku a totéž.........my v Čechách už léta nenakupujeme,protože se to pro naše chuťové buňky nedá jíst no
Cituji Laky: Krásný příklad je nanuk Magnum - začátek byl opravdu smetanový nanuk ze smetany,ale výrobce pro východní trh zjistil,že pomalu a postupně lze časem přidat rostlinné tuky,kdy spotřebitel pomalou změnu chutě nepozná..........výsledek je hnus,který s nanukem známým před deseti lety už nemá příliš společného,ale spotřebitel už si nepamatuje původní chuť,takže pro Čechy OK.
jj, tohle je typický příkald. Ještě dodám, že ve Španělsku se dodnes prodává Magnum s nezměněnou recepturou tedy se smetanou.......
Já se přiznám, že rozdíl nepoznám, neb před deseti lety jsem Magnum nejedla Ale třeba vanilková zmrzlina je krize - tam se změna receptury okamžitě pozná a dnešní vanilková je porstě humus - zejména v polárkových dortech. To už se skoro nedá jíst
Dámy a pánové, já teprve před týdnem prozřela. Taky jsem si myslela bůhví jak nejím zdravě a pěkně jsem se spletla. Dala jsem hodně na reklamy, na pěkný obaly a na babské tlachy. Musela jsem se objednat k výživové poradkyni, která mě konečně naučila číst v etiketách a já konečně vím co jím Musela jsem vyházet půlku ledničky
Taky často jezdím do Německa a tam je nakupování snažší. U nás v obchodě trávím čtením etiket mnoho času než najdu co chci. Ale vždycky najdu co chci
Učení o potravinách by měl být předmět vyučující ve školách!
Cituji noye: farmářské trhy mě taky šíleně nadchly
Nechci šťourat, ale nedávno jsem slyšela ve zprávách, že tyhle farmářský trhy dopadly prachbídně. Prý se tam kde kdo vydává za farmáře a prodává kde co.
Tak nevím...
Cituji Janissinka: takže podle tebe už by mělo být po nás
Neříkám,že naše potraviny jsou smrtelně nebezpečné.......ale nikdo neví co to udělá v těle třeba za dvacet let podle mého nic dobrého.
Reaguji na bakalářka: uáááá polárkový dort fuuuj, ještě si pamatuju, že před cca 15 lety to bývala vcelku ucházející věc,ale dnes to s vanilkovou (byť ani syntetickou nemá co dočinění...bílá hmota bez chuti)
Cituji Laky: Manžel ve Švédsku tři roky pracoval,vozil domů potraviny a ryby,teď pracuje v Dánsku a totéž.........
Tak to závist Já tam byla jako chudá studentka (už tak mě bez ubytování a letenky vyšlo 7 dní na 10 tisíc), takže žádné debužírování, ale i u těch základních potravin byl rozdíl
Cituji noye: spíš nějaké záruka původu v ČR...kterou by uděloval nějaký kontrolní orgán..je to těžko..a i v legislativě lze kličkovat... asi je to běh na dlouhou trať...dle mého je vážně lepší zají ne ten farmářský trh nebo kupovat přímo ze dvora (řetězce se snaží mít všechno a vlastně nemají nic pořádně)
Souhlas
Reaguji na Laky: kontrola zdravotní nezávadnosti funguje, ale jde tady spíš o změnu složení povolených látek.. (občas jsou nějaké průšvihy,ale tohle mají všude na světě) není to výsada jen ČR
Reaguji na True: vím,ale to by bylo aby český národ se neodvážil podvádět,co?....jinak myslím,že pokud to dobře zabezpečí, bude to ok a nejlepší cesta, kterou se můžem ubírat
Cituji bakalářka: takže žádné debužírování
Byla jsem tak rozežraná,že z uzeného lososa jsem si dělala rybičkovou pomazánku s cibulkou a majonézou to už teda vyprávěl po známých stylem "moje žena je magor" a francouzské hermelíny jsem si dávala na zapečené brambory,protože už to u nás doma nejedl ani pes.
Na kvalitu si člověk rychle zvykne a zblbla jsem široké okolí takže zítra se mnou jede pro potraviny macecha - uděláme "holčičí výlet".
Cituji True: Nechci šťourat, ale nedávno jsem slyšela ve zprávách, že tyhle farmářský trhy dopadly prachbídně. Prý se tam kde kdo vydává za farmáře a prodává kde co.
Tak člověk si musí vybírat, s tím člověkem poklábosit a pak nakupovat u toho samého Ale třeba v Idnes posuzovali jen, kolik je tam farmářů - prvopěstitelů a nezahrnovaly do "ryzích farmářů" výrobce a prodejce produktů - tj. sýrů, uzenin, pečiva, přestože to tam prodávají opravdu lidé, kteří to vyrábějí.......
Jinak otřesný je prý trh v Holešovicích, tam není skoro žádný echt farmář. Člověk musí dát na recenze a hlavně používat selský rozum . Já mám zatím s trhy zkušenost veskrze kladnou
Cituji noye: bílá hmota bez chuti)
bohužel
Reaguji na Laky:
já byla v německu před cca 4 lety a co si tak matně pamatuji, tak pečivo bylo s tím naším srovnatelné a jídla, která jsem tam jedla v restauracích mi nijak chuťově výraznější nepřišli...
ale zase jsem tam teda nekupovala samostatně zeleninu nebo maso, tak to zase posoudit nemohu...co mě dostalo bylo, že nemají tatarku, ale je majolku...a majolka s hranolkama
jinak teda ve mě německo žádnou hlubší chuťovou vzpomínku nezanechalo..proto se tu hádám
Cituji Janissinka: jídla, která jsem tam jídla v restauracích mi nijak chuťově výraznější nepřišli...
Německá kuchyně je pro mně osobně taky nic extra v restauraci se najím,ale už jsem zvyklá,takže OK,ale žádný velký chuťový zázrak to pro mé chuťové buňky není,takže se ti nedivím.
Cituji Janissinka: ale zase jsem tam teda nekupovala samostatně zeleninu nebo maso
A o tom to bude tím pádem nemáš co porovnat.
Cituji Laky: A o tom to bude tím pádem nemáš co porovnat.
Souhlas. Já taky neviděla rozdíl, okud jsem si tam nezačala vařit a nekupovala základní suroviny A to je opravdu jek nebe a dudy.....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.