Já hodně tuňáka ve vlastní štávě, baltické sardinky a tak každý druhý týden přírodní tresku.
nejradší mám pstruha, lososa a prazmu na grilu ... pangase jsem dřív sice jedla, ale když jsem zjistila, že mi nic nedá (je to skoro prázdná surovina) tak ho už nejím..navíc ty z vietmamu z těch sladkovodních vod budou asi hodně kvalitní
snažíme se jíst ryby 1x týdně. taťka je rybář, takže přísun čerstvých sladkovodních ryb máme skoro celý rok. do toho kupuju hlavně lososa, sem tam žraloka, tuňáka (škoda že je tak drahý ). Tak různě experimentujeme.
Milujeme pstruha obaleného v hladké mouce a osmaženého na pánvičce.
Kapra dělám jen v troubě nebo na grilu. toho klasického osmaženého nemám ráda, je bez chuti a "rozblemclý"
Ryby doma milujem, jen kdyby je někdo donesl a udělal.. Dnes sme měli pangacse, už su na něho lehce alergická, bohužel ho mají všude, narozdíl od zbytku ryb a taky je nejrychlejší. Ale uzená makrela, nebo makrelka na česneku v alobalu..a vánoční kapr! Toho děláme několikrát do roka, jako řízek to asi není nejzdravější, ale famozní!
Sečteno a podtrženo rybu máme s trochou štěstí jednou týdně, bohužel spíš míň.
O víkendu bude obalovaná treska ( nesmažená), bude postříkaná olejem a na horkovzduchu upečená a v neděli bude rizoto z mořských plodů.
Lososa min. 2x v týdnu, pstruha 2x za měsíc, pangase 2x za měsíc, tuňáka 2x za měsíc, norského okouna 1x za měsíc.
Nechutná mi kapr a žralok.
Já mám nejraději lososa sice dlouho jsem mu nemohla přijít na chuť ale teď na něj nedám dopustit. Dále candát je výborný ,tuňák, pangas ,ale jak který některý je takový rozbahněný a nedá se jíst. Chce si to najít kvalitní firmu apak je vše ok .Jako jsem si našla já ale firmu přesný název teď nevím. Od nich je totiž opravdu kvalitní pangas. Jinak teď jsem v obchodech natrefila na rybu Která se jmenuje tilápie mossambica je také velmi dobrá dokonce lepší než pangas. Stačí použí olivový olej a koření a to je pak mňanka
Z čerstvých ryb jím tuňáka, žraloka, lososa, pstruha nebo pražmu. Z konzervy tresčí játra a tuňák. Vše dělám v troubě nebo na grilu, jen s bylinkami, aby vynikla chuť ryby. K tomu hromadu zeleninového salátu a čestvou bagetku. Máme rádi i mořské plody. Jíme tak 2-3x týdně, s přítelem upřednostňujeme středomořskou stravu.
Ryby + mořské plody jíme s přítelem velmi často, řekla bych i několikrát do týdne ( cca 4-5x ). Jelikož je můj milý i taťka vášnivý rybář, sladkovodní rybku si mohu dopřát prakticky kdykoliv. Pro mořské ryby a plody jezdíme do Makra - kupuji vždy čerstvé.
Po minulé zkušenosti jsem ryby mražené radši vzdala, samá voda a rybka pak byla jako bláto.
Ze sladkovodních ryb jíme pravidelně kapra, štiku, candáta, okouna, cejna, trumana, úhoře a sumce - z cejnů dělá můj taťka výborný domácí rybí salát
Z mořských jsme ochutnali lososa, tuňáka, makrelu, pražmu, tresku, mořského ďasa, žraloka atd, ale nejčastěji baštíme asi lososa.
Na rychlou večeři si ráda dám tuňáka z plechovky, se zeleninou je super
Z mořských plodů vedou krevetky
2x týdně bych řekla v průměru - lososa, pražmu, vlka. Vždy čerstvé. V létě i víc, na grilu jsou prostě nejlepší
2x měsíčně ale jen filety, od doby co jsem musela uříznout mraženému pstruhovi hlavu (musela jsem zavřít oči ) už celé ryby nekupuju, je to hrozně morbidní.
Já miluju snad všechny ryby - mořské i sladkovodní, syrové, pečené....Snažím se jíst aspoň dvakrát týdně hlavně kvůli jodu a moji hypotyreoze. Nejradši mám pstruha na másle s citronem, lososa na olivovým oleji, steak z tuňáka a samozřejmě kapra. A jednou za čas sushi.
dnes, 22:10:29 - Připojeno během spojování:
Jaké ryby máte nejradši?
Ahoj, zajímalo by mě, jaké ryby nejraději jíte a jak je upravujete. Máte radši "naše" sladkovodní ryby nebo mořské? Trochu mi dochází fantazie, tak bych se ráda inspirovala vašími nápady.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.