Taktéž mám ráda ryby a to jakékoli a v jakékoliv úpravě.Přidám můj recept na zapečeného kapra se zeleninou.6 porcí kapra,4 papriky,4 rajčata,cibule na kolečka nakrájená.Koření na ryby a malinko soli nebo vegety.Do zapékací misky dáme kousky másla,na to dáme část nakrájených paprik,rajčat a cibule.Na to dáme porce omytého kapra okořeníme.A ty porce kapra přikryjeme zbytkem zeleniny s cibulí.A dáme zapéct.Naposledy jsem to zkusila ještě zalít šlehačkou,ale né celou a ke konci dopékání posypat sýrem.Můžu říct,že rodina se oblizovala. Také máme rádi pangase.Taktéž ho zapékám s vejci.Je to jednoduché.Porce pangase dáme do zapékací misky,trochu másla,posypeme malinko grilovacím kořením a kmínem.Vejce rozkvedláme a rybu tím zalijeme.A dáme zapéct.K oboum receptům podávám vařené brambory nebo kaši a nějaký dobrý salát.
jelikož mám doma miláčka rybáře, tak máme ryby skoro pořád ) nejčastěji kapra, bolena, pstruhy, a ted máme doma štiku tak jako nevím co s ní budu dělat
jinak tuňáka taky miluju, a jak jste tu psaly do těstovinového salátu je skvělý, napíšu vám super receptík, určitě zkuste je to nejlepší a takdy dělám ten největší hrnec a máme to na 3 dny a ještě nám chybí ) táákže uvaříte si těstoviny, propláchnete je studenou vodou aby se nelepily (já dělám vrtulky) přidám na kostičky nakrájenou okurku, rajčata, kukuřici (té dávám taky hodně) konzervu tuňáka, 1 lžíci kečupu a 1 lžíci tatarky. Zamíchám, dám vychladit. Fakt pochoutka
Ryby miluju, jím je tak jednou týdně, v létě víc. U mě vede losos, pstruh, pangasius, kapr a v restauračkách pak nějaké ty mořské potvůrky, protože spáchat doma k večeři chobotničky nebo něco podobného, tak mě přítel asi ukamenuje
Já dělám vedoucí 8mi krámů s rybíma specialitama...docela mazec ryby jsem předtím skoro nejedla, jen kapra k vánocům a teď když jsem na krámě, tak kolikrát nemůžu odolat a papám a papám a papám
Doporučuji Pangasia (absolutně bez kostí, fakt), mají ho snad v každém krámě a nestojí moc. Takže posypat kmínem a z jedné strany opéci na másle. Toho víc, aby tam nějaké zůstalo po vyndání Pangasia, pak do něj a do výpečků z Pangasia hodit upečené brambory a dopéct. Filety pokapat citronem a dobrou chuť.
Cituji Mr_Spock: Doporučuji Pangasia (absolutně bez kostí, fakt), mají ho snad v každém krámě a nestojí moc. Takže posypat kmínem a z jedné strany opéci na másle. Toho víc, aby tam nějaké zůstalo po vyndání Pangasia, pak do něj a do výpečků z Pangasia hodit upečené brambory a dopéct. Filety pokapat citronem a dobrou chuť.
To sice ano, mají ho v každém krámě, ale kvalita se všude strašně moc liší, takže také doporučuji si raději připlatit a ptát se jakou má pangasius glazuru!
miri25
Ano, souhlasím. V Plusu či už Penny market nekupovat. Spokojený jsem s kvalitou v Intersparu...
Cituji Mr_Spock: Ano, souhlasím. V Plusu či už Penny market nekupovat. Spokojený jsem s kvalitou v Intersparu...
jj...je to pak jak kaše....já si kupuju jen u nás v krámě a pangase 100% z něj pak neodteče žádná voda
Já si teda dávám rybičku tak 1- 2x do týdne a to na různé způsoby.S přítelem jsme oba dva vášnivý rybáři,tak že na talíři většinou skončí náš vlastnoruční úlovek.Jinak nejraději na tom talíři vidím candátka,pangase nebo pstruha.
Ryby miluji. Minimálně 2x týdně je tato pochoutka v našem jídelníčku. Mám ohromnou radost, že i mé dvouleté dítko. Především rybí pomazánky. Moji delikatesou jsou mořské plody. Na dovolené v zahraničí vždy vyzkouším místní specialitu a různé mořské "potvůrky" v tom jsem gurmán. Samozřejmě i českého "kapříka."
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat jestli je zdrávé jíst krevety 5 týdně. Docela by mě to zajímalo jelikož je mám skoro pořád. Myslela jsem že se toho přejím ale nějak mi stále chutnají .
zdena73
ahoj, já se snažim jíst rybu aspoň 1 týdně jelikož si víc nemůžu dovolit ale měla by se jíst min. 2x. Akorát včera sem měla uzenýho pstruha- ňamka to byla a když se to dobře oddělí od páteře tak je to bez kosti a to mi max. vyhovuje Ty si kupuješ ty mražený nebo na tý špejli? Taťka to kupuje jen když je to v akci ale už sem je dlouho neviděla ale taky je mám ráda my je ještě obalujeme ve škrobu a ochutíme a pak krásně křupou
Filety z pangasia, pepřenky, matjesy a sem tam nějaký zavináček nebo něco podobného To je tak jediné, co s přítelem pozřem Usmažit mi někdo na vánoce kapra, mám po vánocích
RYBY JÍME ČASTO, MÁME RÁDI FLAMBOVANÉ KREVETY, MOŘSKÝ KOKTEJL, ŽRALOKA, KAPRA, PANGASE, LOSOSA, TUŇÁKA, RAČÍ MASO, MATJESY, MAKRELU.
DCERA SI DĚLÁ ČASTO KRABÍ TYČINKY, ALE TO NENÍ VLASTNĚ RYBA JENOM NÁHRAŽKA.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.