Reaguji na ata001: no já je dala, tuším jsem tu někde četla že na ofic stránkách je limit 8ks na týden, nejsem si teď jistá, ale měla jsem dnes první den a měla jsem je, snad jsem to nepokazila hnedka na začátku
našla jsem zajímavý recept na zozname:
Toastový chlebík (od našej čitateľky Zuzany) - 1., 2. a 3.fáza
potřebujeme:
2 lžíce ovesných otrub, 2 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíce tvarohu, 1 vejce, sůl, koření a bylinky podle chuti
postup
1. V misce smícháme všechny suroviny a nalejeme do toastovače.
2. Toastujeme asi 10 minut.
mám jen ovesné, stane se něco když prostě dám 4 lžíce těch? ani nevím jaký je v nich rozdíl, strukturou či chutí, to bych zmákla i rychle před odchodem do práce
Reaguji na iriss: nestane - ale ovesné se někdy špatně shánějí. Když mi dojdou, použiji na pečení jen pšeničné. Četla jsem, že to také některá děvčata dělají. A ovesné vločky jsou jemnější na střeva. Pšeničné jsou prý jakoby tvrdší, ostřejší.
Ahoj holky, já dnes měla kuřecí plátek, krabí tyčky s dresingem, tvarůžky a kefír.
Když jíte dukanovo pečivo, tak ještě k tomu si dáváte otruby do jogurtu?
A co to sójový maso a tofu? Až v bílkovino-zeleninový dny?
Jsem nějaká nemocná A už blbnu, řešila jsem, jestli si můžu dát Coldrex
Holky myslíte že se v 2.fázi může kurecí tlačenka jen tak sama s nič˝im ? A co bíla aktivie?
Reaguji na Misicka88: toto je na majlíku dukanky na seznamu -
V fáze I. a II. není nejlepší konzumovat více než 2 polévkové lžíce ovesných otrub denně.
1 polévková lžíce - doporučená.
2 lžíce - ještě lepší výsledky a zlepšení funkce střev.
3 polévkové lžíce - na zvýšení účinnosti otrub, ale už má kalorickou hodnotu. Tato dávka by měla být povinná k jídlu od začátku fáze IV.
někdo tu psal že z denní dávky máme dát 1,5 kávové lžičky do jogurtu
Reaguji na Misicka88: Celkově za den musíš mít příjem 1, 5 polévkové lžíce z toho 1,5 kávové lžičky do jogurtu. Zbytek sníš v D pečivu. Takže když děláš placky ze 3 PL - toho je tak 6-8 podle velikosti placek, tak 1,5 PL je 3-4 placky. Tak 2-3 placky jsou v pohodě. Tzn., že podle toho, z kolika lžic děláš chleba (např.4), tak asi 1/4 chleba.
Sojové maso ne, z tofu nevím, já jí nepoužívám - ale na sk stránkách o ní myslím děvčata píšou, že jo, ale šmakoun se může. Je jen z bílků, takže stopro bílkovina.
Sóju v 1. fázi určitě ne, v druhé omezeně.
Reaguji na Jitka369: Děkuju. Takže jsem to s těma otrubama dělala týden špatně..no co, chybama se člověk učí
Reaguji na Misicka88: toto jsem našla na stánkách Dukanová dieta
Bílkoviny, odborně proteiny, patří mezi biopolymery.
Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem našeho těla – obsahují je všechny buňky a úplně největší podíl najdeme ve svalech. Proto musí tvořit podstatnou část vašeho jídelníčku.
Bílkoviny jsou základem všech známých organismů, a proto v něm plní různé funkce.
* Stavební (kolagen, elastin, keratin)
* Transportní a skladovací (hemoglobin, transferin)
* Zajišťující pohyb (aktin, myosin)
* Katalytické, řídící a regulační (enzymy, hormony, receptory…
* Ochranné a obranné (imunoglobulin, fibrin, fibrinogen)
Potraviny s vysokým obsahem bílkovin a malým množstvím tuku (bílkoviny(g/100g)):
Sojové maso 45
Olomoucké tvarůžky 29,7
Tvaroh na strouhání 28,6
Krůtí prsa 24,1
Kuřecí prsa 23,3
Drůbeží játra 22,9
Tuňák 22,1
Telecí kýta 20,8
Hovězí svíčková 20
Tvaroh bez tuku 18,8
Krevety 16,5
Filé z tresky 16,2
Vaječný bílek 11,1
Bílý jogurt 4,2-5,9
Brokolice 4,4
podle toho bych řekla že by sójové maso mohlo být, ale lépe poradí sečtělejší a zkušenější
tofu si nejsem jistá, nenašla jsem
Reaguji na iriss: možná ano, ale musela by asi obsahovat vysoký podíl masa. Vlastně v ní je jen želetina. Ale na druhou stranu, semelou do ní kde co, takže i kůži, atu nemůžeme. Nechala bych si zajít chuť a dala si ji raději na 3. fázi - až budou hody
holky máte nějakou vychytávku na šmakouna? koupila jsem ho, no ještě nikdy nepřipravovala, co s tou bílou hmotou podniknout?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.