Cituji chocolattecoffee: Hlavně ta chuť, pažitku už pár dní cpu do všeho
Cituji chocolattecoffee: Normální, myslím.
Já vím, ale na Omlazení jsem ho snad ještě nečetla, tak se mi to zalíbilo.
Chocolat: s tebou bych teda umřela hlady!
Já tedy dnes k obídku lečo - dušený rajčata, cibule, červená a zelená paprika, maličko brambor, krůtí šunka a vajíčko
Jinak rajčata přes zimu moc nejím za aaa jsou přes zimu bez chuti a za bééé nejsou dobré na ledviny, příliš ochlazují organizmus. Dušený rajčata jsou úúúplně o něčem jiném, miluji i plechovky od Valfruty (nevím jestli píšu dobře) a nejlepší šunka je Berger (nevím, jestli píšu dobře )
Jinak lososa jsem jedla dřív, teď ho mám v ledničce s česnekem a rozmarýnem + příloha špenátové brambory, ale už se mi něják hnusí. Nejlepší jsou štiky, mořské i české - miluju!! i pstroužka.
Jinak dělám hodně brambory i zeleninu v páře od Tefalu, ale maso v páře nemusím, max tu rybičku
jinak holky co to tak řešíte, to vůůůbec třeba nepijete alkohol?
Cituji MsBig: s tebou bych teda umřela hlady!
No to se neboj. Příteli pořád peču buchtičky a dělám steaky apod. (umírám u toho a někdy si uždibnu)
Cituji MsBig: to vůůůbec třeba nepijete alkohol?
Já nepiju. Nepiju ani když nehubnu. Pila jsem jen jeden rok v životě a to když jsem bydlela v Praze a byla jsem nonstop na afterparty.
Cituji MsBig: Nejlepší jsou štiky, mořské i české - miluju! i pstroužka.
Jinak dělám hodně brambory i zeleninu v páře od Tefalu, ale maso v páře nemusím, max tu rybičku
Hmmm, dala bych si taky....
já bych bez steaku nepřežila nebo bez kvalitních těstovin z tvrdé pšenice!! a bez alkoholu taky ne Zrovna mám Toma Collince
Jinak ještě miluju upéct zeleninu - rajčata, cuketky, papriky, cibule v pekáčku, na to cca 2lžíce balzamika, 2lžíce ol. oleje a rozmarýn. Navrch nějáký klobásky z 90%masa. péct 15min a přidat lžíci medu, trochu promíchat a péct ještě cca 10min. Já ale nejím nízkokalorické jídla, spíš s hodně zeleninou....
Reaguji na MsBig: Teda ten recept je extrémní. To asi zkusím, poslala bys mi na mail jak to pak vypadá? Máš foto?
Mimochodem ty klobásky máš na mysli přesně jaké?
Reaguji na MsBig: Tyjo to zní vážně moc dobře ))) asi se do toho o víkendu pustím děkuju za tip!!
Choco: foto nemám došly klobásky i rajčata je to recept z apetitu asi rok starý. Klobásky beru norimberský od Family frost - mají 95%vepřovýho masa. Ale jsou hodně podobný těm co se berou na grilování, takový ty maličký, světloučký.
Reaguji na chocolattecoffee: Nezlob se, ale musím reagovat na toho tvého lososa. Ty kupuješ uzeného a to je špatně Musíš koupit pořádný steak z lososa mražený nebo čerstvý. Ať vypadá jako steak z masa - nedoporučuji kupovat ani podkovy je tam kost a více tuku.
Pak vypadá takto a samozřejmě taky chutná o 100% lépe.
Ten uzený co jsi koupila se jí, tak jak je syrový. Na večeři je taky dobrý se zeleninkou nebo caprese salátkem.
losos.jpg
Reaguji na lucie.black: Aha.
Cituji MsBig: Ale jsou hodně podobný těm co se berou na grilování, takový ty maličký, světloučký.
Aaaaa tak to už vím... Děkuju
Jinak všeobecně doporučuji ryby a mořské plody jenom se základním kořením česnek, sůl, trojbarevný pepř, petržel, rozmarýn, chili papričky - podle množství jak má kdo rád
Sýry a kečup zbytečné kalorie a taky přebíječe chuti.
Krevety dělám takto:
olivový olej, pěnit a zezlátnout česenek a chili papričku (vždy mám čerstvé)
přidat krevety, zalít vínem a nechat víno vyvařit
dosypat petržel (popřípadě rozmarýn), dosolit a podle chuti dopepřit a krevety dopéct.
Na talíři, už jen dokápnou citronem nebo dát malinký kousíček bylinkového másla
Losos a jiné ryby:
rybu pomazat olivovým olejem, osolit a opepřit z obou stran, dát větvičky rozmarýnu (petržel) a opéct s obou stran na pánvi. Ta rybka nic jiného nepotřebuje, takhle vyniken skvělá chuť.
Na talíři zase dokápnout citronem, popřípadě bylinkové máslo.
Reaguji na chocolattecoffee: Jo, jo, pak se nedivím, že ti to nechutnalo Zkus si ho dát ten uzený jen tak samotný je to fakt dobrůtka.
Jinak můžu ještě dohledat pro milovníky ryb moje nej a to je tatarák z lososa. Můžu se po něm utlouct. Ale je třeba na to mít co nejčersvější rybu. Masový se může jít zahrabat.
Jinak s těma večeřema po cvičení mám taky problém, těžko se mi hledá něco čistě bilkoviného, vyváženého a bez příloh
Dobrá bílkovinná věc (tedy apoň pro mě) je pravý řecký jogurt - má prý podobné bílkoviny jako maso.
Jinak moje zdravé večeře co mě napadají:
- tzaziki - pravý řecký jogurt s okurkama, česnek sůl, pepř, olivový olej a k tomu kousek cereálního pečiva nebo se to dá udělat i s cottage
- cereální bageta, pomazat bazalkovým pestem, na kolečka střídavě rajčata a mozarella zakápnout olivovým olejen na to čerstvou bazalku a zapéct (asi moje nejoblíbenější)
- sýr feta (normální nebo kozí) zapečený s rajčaty a řeckými bylinkami
- lilek na kolečka, do zapékací misky, na to krájená rajčata, česnek, bylinky, posypat parmazánem a zapéct
- obměny krůtí šunky, vepřové s 95% masem
No a ryby, masa a mořské plody upravuju vesměs stejně jak jsem psala v tom receptu na krevety a lososa. Nikde žádné kořenící svinstva, náhražky a omáčky.
Nejsme bramborová a přílohová, takže mi stačí zeleninka. Jen se musím hlídat a nechodit kolem pekáren s bílou francouzskou bagetou, protože tu jsem schopná sežrat na posezení s máslem jenom tak.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.