Ahoj holky, mám doma v lednici krásnou vepřovou panenku, ale vůbec nevím, co s ní Takže bych byla ráda, kdyby jste mi poradily Vaše oblíbené recepty. Klidně bych udělala jenom klasické steaky, ale nevím, jaké použít koření/bylinky, případně jestli ji mám předem do něčeho naložit
Cituji Tiakia: Stačí sůl a pepř
Fakt? Ani do olivového oleje se to nenakládá?
Reaguji na Bailley:
Panenka je měkké maso a hned hotové,takže nakrájím medailonky,jemně osolím a opepřím,dělám na pánvi s trochou oliv. oleje,ale většinou nenakládám do ničeho.
Je mi toho masa jakoby líto,naložením ztrácí to "kouzlo" panenky.
Nakrájet na špalíčky, na ně sůl, pepř a šup na pár minut na gril. K tomu šťouchané brambory s cibulkou. Mňam
Tu sůl a pepř používám z mlýnku. Sůl je hrubší a pepř je tří barev a taky nahrubo, přijde mi to tak lepší.
Cituji mmenie: smetanovo-pórkovou omáčku
přidáváš do ní ještě nějaké koření?
Celou osolím a opepřím,zlehka zatáhnu na pánvi a dám péct do trouby,tak aby byla po nakrájení uvnitř růžová(10 max 15 min).k tomu houbovou smetanovou omáčku a šťouchané brambory...
Já dělám s hříbkama a se slaninou Na másle osmažím hříbky a přidám vodu na šťávu, maso lehce zatáhnu na pánvi (okořeněné hrubou solí, barevným pepřem a pomazané hořčicí) a dohromady to dám do trouby. Po chvilce maso proložím slaninou. Jíme to s opékanýma bramborama nebo ryží
my máme nejraději:
panenku osolím opepřím a zakápnu olivovým olejem, pak ugriluju (ale jen lehce ať není suchá) ale určo jde udělat i na pánvi jako steak. pak zabalím všechny kousky do alobalu, tam si maso odpočine a doměkne) k tomu si udělám švestkovou omáčku: švestky ve vodě pořádně rozvařím (mohou být i povidla) dokořením, přiliju smetánku a ručním šlehačem rozmelu k tomu americké brambory a je to paráda , chrochtáme blahem
méně než
10 příspěvků
Sůl a pepř(čerstvě mletý) vede. Pokud chci změnu, mám ráda koření pěti vůní, ale to nechutná každému.
Já dělám větší špalíčky - cca 8 cm, dovnitř dám sušené švestky. Obalím větvičkami rozmarýnu (přivážu) a osmahnu na grilovací pánvi a pak šupnu dodělat do trouby. Je to vynikající a obměna k medailonkům, které z ní dělám nejčastěji
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.