Reaguji na Bailley: já ji dělám takto: nakrájím ji asi na 5cm špalíčky,potřu ji olivovým olejem a přidám k tomu rozmarýn a opepřím.Solím zásadně až po upečení jinak maso ztratí štávu.....takže sůl,pepř trocha rozmarýnu a k tomu dělám výbornou pepřovou omáčku.Příloha může být hranolky nebo opečené brambory takto také dělám maso ze svíčkové a to je ještě lepší pochutnání
Tak moc děkuju za tipy Koukám, že tu opravdu převažuje klasika - jenom pepř a sůl, takže to taky tak udělám. A k tomu fazolky na slanine a š'touchané brambory.. a uvidíme
Cituji Sandí: Solím zásadně až po upečení jinak maso ztratí štávu.....
Jo to jsem taky někde slyšela ..
Reaguji na Bailley: a je to fakt pravda osol si maso až ho upečeš a pak uvidíš jak si pošmákneš
Cituji Sandí: Solím zásadně až po upečení jinak maso ztratí štávu
Maso bude suché když se do něj bude píchat,když se bude dlouho tepelně sušit na pánvi či grilu,ale nějak nepozoruju,že by bylo suché když se osolí
Já ji dělám tak, že ji napřed opeču nasucho z obou stran, ne moc, aby nebyla vysušená, pak lehce osolím, případně i opepřím a na každý kousek dám trochu bylinkového másla a nechám pod pokličkou asi 5 minut rozpustit ... skvěle vynikne chuť masa!
Stačí osolit těsně před opékáním/grilováním. Nemá se do soli nakládat, ale když maso dáte po osolení péct, šťávu nepustí a bude ochucené
Reaguji na Bailley: Ahoj, aspoň nám teda moc chutná, když se panenka něčím naplní.
Nejlíp třeba špenátem, když se ještě promíchá s nějakým sýrem. Dneska jsem si právě říkala, jestli zítra konečně nevyzkoušet plněnou olivama, akorát se mi moc nezdá ta krusta, kterou tady u té panenky popisují. Ale tak vždycky se to dá udělat trošku jinak, že?
já ji nakrájím na kolečka, osolím, opepřím a hodím na pánev...po opečení vytáhnu a dám odpočnout pod přikrytý talíř- Pak přidám trochu másla a pokrájené žampiony, až budou osmahlé, hodím je na maso a jdu jíst
Já jí nakrájím asi na 2cm špalíčky, naklepu hřbetem ruky, opepřím a potřu olejem. Zprudka opeču po obou stranách, osolím až když jsou hotový aby byly šťavnaté, položím na talíř přikryji alobalem a udržuji teplé v troubě. Mezitím nakrájím jablko na centimetrové plátky, na pánev dám trochu másla a krátce jablka opeču po obou stranách, vše servíruji na talíři, já to mám ráda s bramborovým salátem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.