arrow
Neprodává v Bazaru

přidám vám tady takový receptík na tvarohové müsli koláčky..třeba někomu zachutnají TADY

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji chocolattecoffee: No protein je myslím lepší, po cvičení a při redukční dietě, pokud to cvičení a hubnutí bereš rekreačně, tak si ten jogurt dáš, ale já si dám jogurt jedině bílý s ovocem, kapkou medu a možno i mandle nebo vločky jsou super (ale to je zbytečně moc tuků navíc - ty mandle, nedokážu si představit, že si dám teď jogurt z obchodu).

No ale Bresaryk má pravdu, do třiceti minut po cvičení jsou vhodné sacharidy nejlépe v podobě ovoce a do hodiny/ za hodinu bílkoviny/proteiny. Proto si myslím, že hned po cvičení není proteinový nápoj vhodný ale až nějakou dobu po něm.

Cituji chocolattecoffee: No protein je myslím lepší, po cvičení a při redukční dietě, pokud to cvičení a hubnutí bereš rekreačně, tak si ten jogurt dáš, ale já si dám jogurt jedině bílý s ovocem, kapkou medu a možno i mandle nebo vločky jsou super (ale to je zbytečně moc tuků navíc - ty mandle, nedokážu si představit, že si dám teď jogurt z obchodu).

My to hubnutí taky bereme vážně a určitě ne rekreačně. Mandle a ořechy sice obsahují dost tuků ale těch hodných a mnoho dalších látek prospěšných pro tělo. A kde si teda kupuješ jogurt, když píšeš, že by jsi si nedala už jogurt z obchodu

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji chocolattecoffee: Třeba ryby, mořské plody?

Já mám ráda "Krabí salát" zrovna dneska ho mám zase v plánu
Surimi tyčinky (nejlepší jsou od novaco), vajíčko, mrkev, petržel, celer, pórek nebo jarní cibulku, cibuli, velký selský jogurt od Hollandie, sůl a pepř, citrón.
Surimy tyčinky a uvařené vajíčko nastrouháme na hrubo na struhadle. Mrkev, petržel a celer lehce povaříme nebo napaříme na páře, po vychladnutí nastrouháme na struhadle na jemno, pokrájíme na drobno cibuli, jarní cibulku nebo pórek, vše zakápneme citrónem, smícháme s bílým jogurtem, osolíme a opepříme dle chuti. Je to moc dobré a na večeři myslím ideální.

krab salt

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na lucie.black: jé ty tvoje recepty zní taky hodně lákavě, mohla by jsi prosím časem hodit nějaká fota, až budeš zase z toho něco vařit? Díky

Cituji Lotynecka: co jste slyšeli/víte/myslítě o umělých sladidlech?

Já teda osobně sladidlo ani náhodou, je to pro prostě chemie a nic jiného. Brr. Dokonce jsem se někde dočetla, že ve větším množství může způsobit i rakovinu. No za mě sladila prostě ne, je sice bez kalorií ale za jakou cenu ? Jsem zastáncem přírodních sladidel jako med přírodní, třtinový, hroznový a ovocný cukr. Sice obsahují nějaké kalorie ale zase jsou pro tělo daleko přirozenější než nějaké umělotiny. A teď se dokonce zajímám o stévii. Je to rostlinka/bylinka která je 100x sladší než cukr a je téměř bez kalorií, dá se sehnat v květinářstvích a zahrádkářství atd. u nás se zatím nemůže prodávat pod pojmem sladidlo. A ti co koukaly loni na jste to, co jíte, mohly vidět Ing. Havlíčka jak jí používá do receptu na zdravou celozrnnou žemlovku

arrow
Neprodává v Bazaru

Na pánev dám kapku oleje a kuchyňskou papírovou utěrkou lehce vytřu celou pánvičku. Krůtí prsíčko opečeme na grilovací pánvičce vytřené olejem, osolíme mořskou solí, opepříme barevným pepřem, položíme plátek vysokoprocentní šunky a plátek 30% eidamu, můžeme zasypat i bylinkami - nejlepší je pažitka a dáme do pekáčku. Do pánvičky na které jsme opékaly prsíčko nalejeme trošičku vody, necháme prohřát a nalejeme na plátky do pekáčku. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme cca 10 až 25 minut podle velikosti prsíčka. Podáváme se zeleninou a kdo chce tak i s rýží natural.

zapeen krt pltek

arrow
profile_image
martulinka765
od 11. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahojte přidávám jeden velice povedený recept na úpravu TOFU. S mužem oba dost cvičíme a tuďíž je u nás doma docela dost kladen důraz na stravu.

Ingredience : 400g tobu na kostky nakrájet a přidat - 3-4 lžíce sójové omáčky, 1/2 čajové lžičky pepře, 1lžičku kmínu, 1 červené papriky a nechat 20 min. odstát.
2 polévkové lžíce oleje a opražím tuto směš. Vyndám z pánve a ve výpeku smažím cibuli, přidám česnek (3 stroužky), 1 lžičku tmavého cukru, 1/2 lžičku kari, osolím. Podleji vodou a dusíme 10-15min. Přidáváme jako přílohu rýži.

Můžeme se po tom utlouct a je to lehké, zdravé jídlo narvané bílkovinama, které jsou při cvičení velice důležité.

Dobrou chuť a v případě zájmu zase přihodím nějaký recep .-)

arrow
profile_image
Nunu
od 10. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na martulinka765:
To zní moc dobře. Kdyby jsi měla ještě nějaký recept na tofu tak přihoď.

arrow
profile_image
Desire
od 6. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak jsem zkoušela recept podle Peg na proteinové tyčinky a jsou moc dobré!! Super je, že nejsou tolik sladké...alespon já tam dala asi lžíci a půl medu a lžíci a půl burákového másla a bylo jich asi 12! Fakt super a ještě rychlý recept! Holky kde je uchováváte? V lednici? Já jich mám cca 10, ale chci je jíst tak 3x týdně, tak nevím jestli s nimi do lednice nebo mrazáku!

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Desire: Já dávám takovéhle tyčinky do mrazáku, úplně klidně, pak jen vytáhnu, když pptřebuju a jsou čerstvé. V lednici vydrží tak 3 dny.

arrow
profile_image
Desire
od 6. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Děkuju

Reaguji na heluska:
Surimi tyčinky (nejlepší jsou od novaco),
No za mě sladila prostě ne, je sice bez kalorií ale za jakou cenu ? Jsem zastáncem přírodních sladidel jako med přírodní,
Tohle je kombinace psaného písma a co jsou surimi trošilinku tresky, příchutě krabího masa a sladidlo umělé, cukr, pšeničný škrob, spousta Eček, extraktů, Helusko přečtěte si složení, zkuste raději udělat třeba z krevet udělat, je to zdarvější varianta a stejně dobrá tedy pokud nemáte doma opravdového kraba.

arrow
profile_image
bow1
od 10. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

No teda, jsou tady super nápady, určitě něco vyzkouším! Já si jako zdravou večeři ráda dělám tzatziki.

1. Losos (dělám ho v alobalu, někdy s bylinkama a někdy posypu kuličkama zeleného pepře) s mrkví vařenou s tymiánem a s bulgurem.

2. Děkuji moniiik za inspiraci z jejího blogu, vyzkoušela jsme snídaňový koláč, jen jsem udělala mírné úpravy: měla jsem v lednici velké množství bulguru (místo kuskusu) a vajíčko jsem rozdělila, z bílku našlehala sníh a vmíchala do těsta až nakonec, plus jsem do mléka dala zrníčka z vanilkového lusku. Místo rozinek sušené nesířené meruńky. A nesladím medem, ale třtinovým cukrem. Je fakt vynikající, když jsem ho vyndala z trouby, nádherně voněl.

Vy tady nikdo nevaříte z luštěnin, vždyť jsou hrozně zdravé, ne? Já o víkendu třeba dělala cizrnovou kaši nebo dnes fazolovou polévku. Bez tuku. Zahuštěnou zbylou kaší z cizrny. Dala jsme tam ještě vyvařit rajčata a pórek. Nakonec česnek, majoránku, petrželku, mňam, i moje 7 - leté dítě ji baštilo, až mělo boule za ušima.

losos.jpg

buchta.jpg

polvka

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na sartre:

Vypadá to vše dokonale Já se snažím z luštěnin vařit teď častěji. Co mě na tom odrazuje nejvíc, je to, že je ptořeba je namáčet a pak déle vařit Já jsem spíše na takové rychlovky. Ale teď už se soustředím na tom, abych jich měla více Zrovna dneska jsem měla třeba čočku, která je mimochodem výborná:

Namočím ji předem asi na 2 hodiny, pak povařím s masoxem asi 10-15 minut. Přidám nakrájenou mkrev a celer a dovařím do úplného změknutí. Nakonec přidám trochu citrónové šťávy a zakysanou smetanu. Nic víc není potřeba V původním receptu je ještě sůl, pepř a cibulová zásmažka, ale chutnalo to dokonale i bez toho

oka

Reaguji na moniiik: Čočku prodávají už předvařenou, červená čočka je uvařená za chvíli, ani se nemusí namáčet. A doporučuji luštěniny vařit bez soli,( luštěniny jsou potom uvařené dřív) tzn i bez masoxu. Já ho teda stejně nepoužívám do zdravých jídel. V podstatě i do nezdravých Čočku třeba vařím jen s bobkovým listem. Tak jsem vařila i ty fazole. Měla jsem je namočené skoro 24h, takže uvařené byly asi za hodinku. A dosolím popř. dochutím až po uvaření.

A cizrna se u nás jí ve velkém, dávám ji do salátů, do těstovin, někdy ji opražím na přepuštěném másle a pak buď s moučkovým cukrem nebo se solí. (ale to jen výjimečně, je s tím hrozně moc práce).

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené