Cituji VeronikaEma: Mám teplý večeře denně s přítelem, takže mi stačí jen jedno teplý jídlo. Jsem zvyklá snídat hodně a večeřet taky víc. Takže studený oběd mi stačí.
Tak pokud je tvé hlavní teplé jídlo večeř, tak si myslím, že není problém, že oběd bude studený.
To bych možná volila i jednoduché věci typu celozrnné pečivo a šunka.
Cituji Tiakia: Cituji Kikulina: Takže gulášek, smažáček, řízeček? To je ta pravá zdravá strava, která žaludku jen prospěje...
Když umíš uvařit,tak ano kdo uvařit neumí ten hlásá zdravou stravu typu kuskus a jiné nesmysly zalité horkou vodou + vyklopit tam nějakou rybí konzervu a je to
Když umíš uvařit? Co je těžkého na tom uvařit guláš? O řízku a smažáku nemluvě, to byla vlastně první jídla, která jsem zvládla, teď jsem se naopak posunula dál a vařím dobré jídlo i ze zdravých surovin, což podle mě vyžaduje větší um, než obalit flák masa v mouce a housce a hodit do litru oleje
Už začíná být trapné, jak v každém podobném tématu vnucuješ, že jediné dobré jídlo je svíčková (knedlo-zelo, řízek, guláš) a že holky, co jedí zdravé neumí vařit.
Cituji elissa: Co je těžkého na tom uvařit guláš? O řízku a smažáku nemluvě, to byla vlastně první jídla,
ukaž mi,kde jsem v tomto tématu napsala tyto druhy jídel hmmm.Chce to trochu myslet u čtení.
Cituji elissa: Už začíná být trapné, jak v každém podobném tématu vnucuješ, že jediné dobré jídlo je svíčková (knedlo-zelo, řízek, guláš) a že holky, co jedí zdravé neumí vařit.
no na to jsem Tiakiu upozorňovala taky, že by bylo potřeba se zamyslet nad svou neustálou krtikou zdravé stravy.
Stravování dnes udělalo obrovský krok dopředu a jde naštěstí dobrou cestou.
Lidé začínají, zvlášť ti mladí, více nad jídlem přemýšlet. Záleží jim na kvalitě a výběru zdravějších surovin a zaměřují se hodně i na vizuální stránku výsledného pokrmu. Což je moc dobře. Je potřeba je v tom podpořit a nezatracovat jejich snahu o zdravé návyky, které jistě hodlají předávat svým dětem. Vařená strava dle české klasiky do budoucna z našich kuchyní zcela úplně nevymizí, ale bezesporu je na ústupu, aby uvolnila prostor k dalšímu vývoji.
Souhlasím s názorem, že zdravější způsob vaření a stravování je posun o level výš, protože vyžaduje mnohem více znalostí a samozřejmě i větší dávku kuchařských dovedností.
Reaguji na Tiakia: To je snad napsané, v tom citátu, ne? Ale polopatě tedy, reagovala jsi na zprávu od Kikulina: "Takže gulášek, smažáček, řízeček? To je ta pravá zdravá strava, která žaludku jen prospěje...", že ANO, když to umíš uvařit. Tak já reaguji na to, že uvařit tato jídla opravdu není nic náročného.
Reaguji na veruna: .. Já osobně proti té takzvané české stravě nic nemám, ráda si dám knedlo-zelo, svíčkovou, všechny ty ovocný knedlíky, ale furt to považuju za taková víkendová jídla, která si v té pravé "prasácké" variantě dám třeba k nedělnímu obědu, případně na návštěvě a tak. Ale jíst tohle neustále během týdne? Radši vymyslím zdravější alternativu a nebo se prostě inspiruji jinou kuchyní. Existuje tolik dobrého a přitom zdravého jídla, všechno nejsou jen vločky zalité vodou a suchý kuskus, existuje spousta druhů úprav.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.