Reaguji na Alex_x:
S tím sádlem to má hodně zvláštní chuť a málokdo to má rád.
Cituji darig: Cuketové "bramboráky
Mňami....To já miluju....Cukety pěstujeme každoročně a bramboráčky jsou mňami....
Cituji Gogelka17: Vajíčko, pepř, sůl, hodně majoránky, česnek, mouka
Plus nahrubo brambory, jedla jsem bramboráky asi ve třech verzích, ale tohle mi chutná nejvíce Jinak se do nich můžou přidat třeba i kousky hermelínu
Bramboráky miluju, dělám nám je každý týden!
Těsto: brambory strouhám zásadně najemno, vodu neslévám, radši přidám víc strouhanky, dál vejce, majoránku, česnek a sůl. Podle toho, na jakou variaci mám chuť přidám do těsta buď nakrájenou cibulku nebo uzeninu (slaninu či párky) nebo škvarky. Navrch si někdy dávám (když už je osmažená jedna strana) plátek eidamu nebo tvarůžek, aby se to krásně roztavilo. Doporučuju zapíjet pivem Dají se podávat plněné s masovou směsí (nahoru je dobrá majonéza s kečupem a barevná paprika) nebo s uzeným masem a kysaným zelím.
Těsto mívám spíš husté, lžičkou naberu na pánev a rozetřu do hladka. Je to o cviku. Mám radši tenké bramboráky nenasáklé přiliš olejem. Smažím na dvou pánvích zároveň protože i když jsme jen dva, sníme jich opravdu moc
Druh varianta - říkám jí rychlé bramboráky a je podobná rösti:
brambory nastrouhám na hrubo, hned dávám na rozpálenou pánev a smažím. Pak potřu česnekem, posypu majoránkou a pochutnávám si... kdyby nebyla noc hned do nich vletím
Já melu brambory na klasickém mlýnku na ořechy - vznikne ta samá najemno nastrouhaná hmota, jako kdybych to hodinu škrabala na struhadle. Vodu z brambor vymačkám, přídám vejce, pepř, česnek, majoránku, sůl, trochu mlíka a trochu mouky a natenko roztáhnu na teflonovou pánev s trochou oleje, mám ráda tenké vypečené - jen tak , nebo dovnitř naplnit nakrájeným hermelínem a nasekanou zeleninou, masem ve šťávě, apod.
méně než
10 příspěvků
Reaguji na Alex_x: Jéé, tuhle knihu mam taky, úplně jsem na ni zapoměla Koukám do ní vždy, když chci, aby něco chutnalo tak, jak to znám z hospod, jídelen a tak.
Jinak jsem zkoušela nastrouhat brambory najemno v robotu, ale ten mi udělal dlouhé bramborové nudličky. Bramboráčky byly skvěle křupavé, ale zase to nebylo ono. Tak budu muset ještě vyzkoušet to struhadlo..
méně než
10 příspěvků
Reaguji na darig:
Až budeš brambory strouhat příště, tak si je před strouháním v robotu nakrájej na malé kousky, pak ti to dlouhé nudličky neudělá Dělám to taky tak...
Cituji darig: Chápu to správně, že neděláš těsto? Zní to taky moc dobře
Chápeš Prostě to jen nastrouhám na talířek, pak hodím na rozpálenou pánev a rozprostřu a trošku to jakoby přitlačím. Samo se to pak díky škrobu v bramborách spojí a jdou mi krásně obracet. Jen to chce dobrou pánev, aby se to nepřichytávalo a netrhalo.
Brambory strouhám nahrubo,vodu sleju.Přidám vajíčko,sůl.pepř,majoránku,česnek a jak už tady někdo psal trochu strouhanky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.