Holky,chci dnes večer dělat pizzu,poraďte mi některá recept na výborné,hlavně slabé těsto na pizzu,díky.
ammalka
výborné je to od Vitany - jen se zamíchá, vyválíš si to přesně tak, jakou chceš tloušťku a je naprosto výborné. Poprvé jsem tomu nevěřila ,dokud jsem neochutnala. Dnes už pizzu z jiného těsta neděláme
0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Ingredience smícháme, necháme kynout asi 1,5 hodiny (jde to ale udělat i bez kynutí). Těsto rozdělíme na dvě poloviny a podle libosti vyválíme. Navrch nasázíme co každému chutná
katka__s
To samé jsem si našla na netu,ale bylo tam i hodnocení,že je to jak slaná buchta,zkoušela jsi ho?
Hladká mouka, půl lžičky soli, kvásek (droždí, teplá voda, lžíce cukru, trochu mouky), vlažná voda. Když je těsto hotové, zapracuješ lžíci oleje.
-množství od oka..cca 0.5kg mouky je na 2 obr pizzy přes celý plech.
Ahoj,
doporučuju tohle těsto - aneb pizza od Luci z livingu a i na fotkach můžeš vidět, že to je jak z pizzerie
Cituji katka__s: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Dělám stejně a NENECHÁVÁM kynout. Je dobré.
Cituji Ladie: Dělám stejně a NENECHÁVÁM kynout. Je dobré.
přesně tak nenechat vykynout a vyválet hodně tenoučkou
Moje triky na tenké těsto jsou: dát málo kvasnic (tak 10 dkg), nechat nakynout, potom těsto ještě jednou pořádně prohníst, péct na vysokou teplotu a rychle
Cituji katka__s: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Tu samou pizzu dělám i já doma a můžu říct, že už jinou nedělám a žádná jiná mi už ani nechutná!! Je to skvělé a výborné těsto - ještě lepší než z pizzerie. Já dělám poloviční dávku a mám z toho jednu velikou pizzu, najíme se z toho já i přítel
Cituji ammalka: katka__s
To samé jsem si našla na netu,ale bylo tam i hodnocení,že je to jak slaná buchta,zkoušela jsi ho?
Zkoušela a už ani nechci pizzu z pizzerky chutná mi víc, možná proto, že si ji i sama udělám
Dělám podobné: 800g hladké mouky, 2 špetky soli, 3g droždí (opravdu jen maličko - růžek z kostky droždí), 1 lžička cukru a 2 lžíce olivového oleje. Smíchám mouku se solí, udělám důlek, do něj droždí, cukr a 50 ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, přidám olej a postupně zaprcovávám zbytek vody. Pořádně propracovat, rozdělit na 4 díly, každý do potravinářské folie. Nechat v teple několik hodin uležet. Případně do lednice na druhý den, nebo po vykynutí do mrazáku na dobu pozdější. Vyválet na tenko na velikost velkého plechu, obložit dobrotami dle chuti a péct dle receptu na 250st.C 4-5 min. Já peču na 225 st.C a trochu déle.
Je to nejlepší těsto, které jsem kdy dělala.
katka__s
Tak to tvoje těsto jsem dnes dělala,prý bylo jako z pizzerie,říkala mamka,která pizzu moc nejí,snědla celou malou.
Cituji ammalka: katka__s
Tak to tvoje těsto jsem dnes dělala,prý bylo jako z pizzerie,říkala mamka,která pizzu moc nejí,snědla celou malou.
Taťkovi taky chutná víc než z pizzerky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.