Je to jak říká AdaZBrna. V pizzerce dostaneš tenkou pizzu, protože pečení probíhá bleskovou rychlostí a těsto se nestihne v troubě nafouknout. Pizza pec má uvitř 300 - 400 stupňů a peče se to v ní tak 3 minuty. Doma máš troubu, která udělá maximálně 250 a pečeš třeba čtvrt hodiny, takže výsledek nemůže být nikdy úplně stejný, jako z kvalitní pizzerky.
Cituji RubyRed: Doma máš troubu, která udělá maximálně 250 a pečeš třeba čtvrt hodiny, takže výsledek nemůže být nikdy úplně stejný, jako z kvalitní pizzerky.
Tak s tímhle nesouhlasím. Pizzu si dělám už jen doma a těsto mám slabší než v kdejakých pizzerkách
dnes, 13:02:50 - Připojeno během spojování:
Domácí pizza jako z pizzerie
Ahoj holky.máte někdo recept na opravdu dobrou pizzu?Zkoušela jsem těsto z prášku,ale nebylo to ono.Je pravda,že do originál těsta se dává jen hl.mouka,voda a droždí?
Ahoj, já mám osvědčený tento recept
200 g mouky-já dávám 100g hladké a 100 g celozrnné
100 ml vlažné vody
půl kostky droždí-cca 21g
lžička cukru
lžička soli
2 lžíce olivového oleje
-do vlažné vody dám sůl, cukr, droždí a olej. Míchám, dokud se droždí nerozpustí, pak přisypávám mouku a tvořím těsto. Vyválím dvě placky a dám na plech s děrovaným dnem, plech ještě potřu trochu olejem a pomoučím, dále pizzu ozdobím dle chuti a dám péct do předehřátě horkovzdušné trouby, ta trouba musí být předehřátá na co nejvyšší možnou teplotu
-toto množství vyjde na 2 pizzy o průměru cca 30ti centimetrů
Ahoj já dělám podle tohoto receptu:
Ingredience:
0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Postup přípravy: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.
Reaguji na Hanullinka:
Dám ruku do ohně za tento recept
http://www.toprecepty.cz/recept/2425-pizza-jako-z- pizzerie/
Myslím, že pizza, která se peče doma v troubě nikdy nebude chutnat jako ta z pizzérie, upečená v peci.
Cituji Ladie: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody
Dělám stejně a NENECHÁVÁM kynout. Je dobré.
Tak jsem to zkusila a musím napsat, že lepší těsto se mi ještě nikdy nepovedlo!
Nenechat vykynout- děkuji za radu!
Nějaký recept na pizzu jsem viděla v pořadu S italem v kuchyni, ale osobně jsem nezkoušela. Také tam říká, že na pizzu je potřeba pec, jinak to prostě nebude nikdy ono.
http://www.sitalemvkuchyni.cz./cze/Recepty-z-porad u/O-P/Pizza-Margherita-Napoletana
Ahoj, zkoušela jsem to z pořadu Kuchařská pohotovost. Alee nepovedlo se, aby bylo tak hladké a pekla jsem ho asi 15 min na 250 v troubě. Jedlé to bylo, ale asi se mi to nepovedlo. Máte ještě někdo něco osvědčeného?
Ahoj
Já dělám pizzu podle tohoto receptu, je snadná a opravdu výborná!
http://receptyjinak.cz/?p=161
Já dělám stejné těsto i na langoše = Hladká mouka kolik chces, droždí v patlíku, lžičku soli a trošku teplejší vody. Smíchám nechám vykynout a je to. Pozor jen trošku lepí, ale je výborné. Zrovna jsem kuchtila včera
Ahojte, my práve pec na pizzu máme, už len ten originál recept chýba...alb predávajú nejakú špecialnu zmes v kráme, čo by ste mohli odporučiť ?? Ďakujem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.