Udělala jsem linecké těsto,bohužel jsem opomněla,že se máslo nemá povolovat a rozehřála jsem ho v mikrovlné troubě. Tudíž je těsto velice jemné ,vyšlehané,ale v ledničce opět ztuhlo.Lze z tohoto těsta tvořit cukroví?Bude to ono?Předem děkuji.
Cituji MissDiamond: .Lze z tohoto těsta tvořit cukroví?
Máš toho těsta nějak dramaticky hodně nebo jen půl kila?
Asi bych to rovnou vyhodila neb máslo z mikrovlnky do lineckého nepatří.
Cituji panda08: Ve většině receptech se používá změklé máslo.
Změklé a rozpuštěné do horka v mikrovlnce bude trochu rozdíl.
Ale když lidi můžou nahradit stylem Babica kde co,tak je fakt,že je to asi jedno když zakladatelka upeče linecké s tekutým máslem hlavně když tam nechá mouku a cukr a nebude nahrazovat vločkama a celozrnným nějakým blevajzem.
Cituji panda08: lidi bez fantazie radši vyhodí celé těsto, než aby trochu zaexperimentovali, do těsta přidali třeba ořišky a kakao a udělali z toho sušenky...
Tebe bych opravdu nechtěla živit...
já bych zase nejedla tvé fantazie viz ty hnědé knedle.Tak jsme si AB
Ono když někdo vyrábí linecké a vznikne z toho tvrdá suchá sušenka,tak to není linecké a na to ptala zakladatelka.
Cituji Tiakia: Asi bych to rovnou vyhodila
nééééé, rozhodně nevyhazovat, tekuté máslo těstu nijak neuškodí, mám recept na těsto složením hodně podobné lineckému, kde se dává právě přepuštěné máslo, takže není potřeba se bát s tím pracovat.
Vaření a pečení je taky trošku o fantazii a o kreativitě. Kdyby se nezkoušely nové kombinace, tak by nikdy nemohly vzniknout žádné nové recepty.
Vymačkat na plech a udělat z toho jablkové pité nebo něco podobného, do čeho se jako spodek používá křehké těsto - tam je to víceméně jedno, spodek stejně zvlhne od jablek. Vykrajovačky bych z toho určitě nedělala, neb přehřáté ( tekuté ) máslo úplně mění konzistenci těsta a výsledek bude na kočku.
Cituji Tiakia: hnědé knedle
Mám asi 1 kg tak nevím jestli rozválet na plát a dát na to třeba ty jablka a rozinky nebo vykrajovat... kdybych nevykrajovala,musela bych udělat nové těsto,ale neuleželo by se. Dnes musím napéct..
Tak jdu udělat ještě jedno a z toho těsta,kde je rozpuštěné máslo udělám koláč
Asi bych z toho linecké nedělala, abych se pak nevztekala, že se lámou. Nám se taky podařilo dát do těsta rozpuštěné máslo, vůbec nešlo zpracovat, kdybych ho dala do robota, tak ho zavařím. Museli jsme dodat máslo normálně jenom změklé, aby to vůbec dostalo použitelnou konzistenci a dalo se vykrajovat.
Holky udělala jsem z toho jablečný koláč,dala jsem to linecké pak skořici s cukrem,jablíčka navrch karamel,těsto bylo křehký výborný,drželo,ale na vykrajování by opravdu nebylo! To by se rozsypávalo...takhle byl základ vyšší a šlo to dobře..takže děkuji za rady!
Reaguji na MissDiamond:
nedělej chutě ... Jak to kdysi máti udělala, tak jsem dokázala zlikvidovat i půl plechu.
Jaké jablíčka, nastrouhané čerstvé ? U nás se to tedy dělalo s těstem i nahoře, ale tady to taky zní velice dobře
Na slabé plátečky.. a nahoru jsem dávala jen oříšky a karamel a pod jablíčka na těsto skořici,cukr a rozinky...no to těsto bylo nakonec na tohle fakt famozní
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.