Nazdárek holky, nemáte recept na nějaké netradiční náplně šneků z listového těsta ?
Já dělám klasicky: kečup nebo mírně oslazená passata, koření na pizzu nebo na špagety, šunka, sýry ( mozarella, niva, eidam, ementál ), salám, cibule, vše dle chuti...
O víkendu bych ráda vyzkoušela ďábelskou směs na topinky s eidamem ( trošku prasárna, ale na výlet to bude myslím dobré).
Děkuji
Já teda se svým přítelem dělám listový závin snad každý týden nejlepší je ta klasika, o které píšeš. My měli třeba tyto varianty:
1. kuřecí nudličky (nejdříve na pánvi) + kukuřice + hermelín + základ kečup (někdy dáváme i šunku, jsme masožravci)
2. špenát + niva + klobáska/šunka/maso (formou šátečků, ne závin)
3. potřu listové těsto taveňákem (kostka za 8,- v Kaufu) + jemný salám nebo šunka + hrášek, kukuřice + kečup
Nejlepší je, že do toho můžeš dát v podstatě všechno. Ale ten nápad s taveňákem vyšel moc dobře, určitě jsem s tím nedělala naposledy
Reaguji na Lenynek:
Mmmm, moc děkuji za tipy, to kuřecí maso mě ani nenapadlo, určitě z toho spíše udělám závin Špenát taky super Tak mám alespoň co vyzkoušet.
Zkus i tu masovou směs na topinky, já po víkendu poreferuji
Já nedělám šneky, ale závin - s klobásou a cibulí (oboje orestované) a kyselým zelím (trochu podušené).
Šneky dělám většinou s nivou, česnekem, goudou/eidamem plus občas šunka. Pokud dělám se šunkou, dám ji na těsto jako první, na to rozprostřu nivu utřenou s česnekem (dle chuti), na to třeba ješte nějaký sýr. Kamarádka dělá myslím se zakysanou smetanou, koprem, česnekem a sýrem.
Já jsem jedla nedávno surimi tyčinky zabalené v listovém těstě, potřené vajcem a posypané sezamem a bylo to dobré, skoro jako kuřecí maso
Reaguji na sarlotka1: Surimi tyčinky právě až tak moc nemusím, ale v tom to chutnalo fakt dobře...nejlepší když si naděláš malé proužky a okolo té surimi tyčinky to omotáš, tak jak se třeba dělají trubičky..dá ti to i pěkný efekt
Přidávám recept, který každý chválí. Dokonce se mi stává že se mě návštěvy ptají jestli bude to dobré z listového těsta:-) vyválím na tenko, popíchám vidličkou, pohladu na plátky nakrájené hrušky, podrolím nivou a přidám nakrájené vlašské ořechy. Zabalím a dám péct. Je to asi divná kombinace,ale zatím se mi nestalo že by to někdo neměl rád:-)
Holky moc děkuji za tipy
Cituji cankikris: vyválím na tenko, popíchám vidličkou, pohladu na plátky nakrájené hrušky, podrolím nivou a přidám nakrájené vlašské ořechy. Zabalím a dám péct. Je to asi divná kombinace,ale zatím se mi nestalo že by to někdo neměl rád
Tak to co nejdříve vyzkouším ! Žádné koření už nepoužíváš ?
méně než
10 příspěvků
\jednou se mi celkem netradičně povedly ze "zbytků" - v blenderu jsem nasekala paprikovou klobásu a podrobila jí plát listového těsta. Zamotala jsem ho, nakrájela šneky a nechala upéct. Klobása pustila tuk do těsta a to zoranžovělo. Sice , ale třeba na výlet se to hodí.
Reaguji na jimmy_choo:
Špenát s česnekem na cibulce , zelí podušené mírně zahuštěné + slaninka tam lze snad dát co dům dal.
Cituji Elilinka: Orestované žampionky na cibulce plus šunka a niva
jj taky dělám.
Já dělám z lístkového těsta čtverečky:
1/ plátek mozarelly, plátek rajčete, trochu soli, pepře, bazalka
2/ kelímek zakysané smetany trošku zahustím moukou (cca 2 kávové lžičky), přidám provens.koření, natřu na čtvereček a na to na drobno nakrájená slanina či pancetta, cibulka.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.