Cituji Red_fire: V tomto ale dělá hodně marketing firem - a třeba v takovém Apetitu a dalších lifestylových časopisech/pořadech jde jasně poznat povrchnost a zbytečné ohrnování nosů, protože něco není dostatečně "posh"
Jasný, reklama dělá hodně
Cituji ILChazz: Přijde mi, že prostě nechápeš, že cream cheese je obyčejný mléčný výrobek
nechápem se navzájem
Mně je jedno co kdo doma vyrobí,jaké suroviny použije a jak to ve finále nazve.
Vadí mi jen ta snaha za každou cenu ušetřit.Proč?Když chci vyrobit něco jako originál a dám si s tím tu práci,tak použiju to co se dává do originálu i kdyby byl ten tvaroh vedle 100x lepší a nebo stejný,tak chci vědět jak to vypadá v originále.
Cituji Tiakia: Tak příště nepiš "nemůžu nikde sehnat" ale napiš rovnou "je to drahé a čím to jde nahradit". Babica to dělá běžmě a český národ ho miluje,tak co.
Momentálně pobývám na malém městě, kde máme jen Penny, Albert (s omezeným sortimentem - na Philadelphii jsem se ptala) a Lidl. Ráda požívám originální suroviny a samozřejmě bych mohla jet 15 km pro originál do Tesca, ale tak moc "posh" zase nejsem.
Včera jsem dělala cheesecake a koupila jsem Philadelphii - už jsem ji měla dřív, ale chtěla jsem tentokrát porovnat s jinými termizovanými smetanovými pomazánkami. Srovnávala jsem s Lučinou, Pilos pomazánkovým máslem a Mandava 'sýrem' (z Tesca). Výsledek je, že hodně podobnou chuť i konzistenci má Pilos, stejně chutná Mandava, jen konzistence je o něco hustší, Lučina chutná trochu jinak (možná různý obsah soli?) a konzistenci asi každý zná, je taková tvarohovatá, takže se od pomazánky dost liší. Pokud jde o složení, Pilos i Philadelphia obsahují zahušťovadla, Mandava a Lučina jsou 'čisté'. Philadelphie jsem musela koupit 4 (po 125g) a jedna vyjde na 34Kč, Pilos 200g stojí v Lidlu ani ne dvacku. Takže odpřístě jdu do Pilosu.
P.S. Srovnávala jsem jen s výrobky se stejným složení, tj. smetana, kultury, sůl + ty zahušťovadla, nevím jak je to s jinými pomazánkami z tvarohu nebo kysané smetany, ale předpokládám, že tam se bude chuť lišit víc.
Reaguji na ILChazz:
Já jsem ochutnala cream cheese přímo v USA a je pravda, že chuťově byl hodně podobný našemu pomazánkovému máslu. Nicméně přímo na obale pom. másla je napsané, že se nehodí na tepelnou úpravu. Toto mě právě na jeho vyzkoušení u cheescake odrazuje.
Mimojiné taky se mi trochu příčí používat do cheescake philadelphii, jelikož to je pouze značka potřebného druhu sýra ne jeho jediný zdroj.
Takže často dělám "fake cheescake" a taky mi moc chutná...
Cituji holly: Nicméně přímo na obale pom. másla je napsané, že se nehodí na tepelnou úpravu.
Záleží asi na složení, já to na žádném z těch, co kupujeme, neviděla a pokud máš ve složení jen smetanu, kultury, sůl a třeba škrob, tak tomu tepelná úprava nemůže nic udělat Řekla bych, že se to bude spíš týkat těch pomazánek s různými éčky, tavícími solemi a tak.
EDIT: Ještě mě napadlo, jestli 'nevhodné k tepelné úpravě' nemá lidi upozornit, že to není náhražka klasického másla a nedá se na něm smažit
Cituji ILChazz: Ještě mě napadlo, jestli 'nevhodné k tepelné úpravě' nemá lidi upozornit, že to není náhražka klasického másla a nedá se na něm smažit
To je asi více než pravděpodobné.
Zkoušela jsi dělat ten cheescake z toho pom. másla?
Já našla v Lidlu ještě jeden sýr, co je nutričníma hodnotama a obsahem tuku téměř totožný s Philadelphii. Nevím jak chuťově a složením, možná to časem prubnu.
Cituji holly: Zkoušela jsi dělat ten cheescake z toho pom. másla?
Zatím ne, jak zkusím dám vědět
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.