Cituji noeud: Philadelphie, kterou nemůžu sehnat.
Mají jí v každém větším marketu.
Cituji smarny: S těmi náhražkami mi vůbec nechutná a není to pravý cheesecake.
No jo,ale "kuchařka" ušetří taky nějak nechápu smysl udělat cheesecake a narvat tam pěkně tvaroh,nejlépe odtučněný.
Pokud někdo drží dietu nebo šetří,tak ať se na ty experimenty snad raděj vykašle nebo to alespoň nešíří dál.
Cituji Kikulina: cena minimálně o třetinu nižší, než u Phili, typ produktu stejný, takže to není žádné babicování.
Tak proč nekoupíš originál?Produkt to stejný nebude neb originál je jen jeden
Cituji Tiakia: Tak proč nekoupíš originál?Produkt to stejný nebude neb originál je jen jeden
Technologie výroby je stejná, jen se to vyrábí jinde, jinak se to jmenuje a stojí to méně, složení je zcela shodné. Másla, jogurtů a podobných věcí je též víc značek a neznamená to, že je jen jedna pravá a ostatní ošizené náhražky.
Cituji Jucka: Ještě se používá sýr Buko,já kupovala v Kauflandu
ano, to je další značka toho typu výrobku, který se jmenuje "soft cheese" a jehož je Philadephia pouze jedním z výrobců, to, že je v USA populární je věc jiná.
Cituji Kikulina: stojí to méně
To je ten podstatný fakt na to Češi slyší nejvíc.Nikdo v civilizované Evropě nejí takový odpad jako Češi,hlavně když je to levné.
Téma vlastně není o tom kde koupit Philadelphia sýr neb ten mají skoro všude,ale čím to nahradit nemám tento český přístup ráda.
Cituji Tiakia: T
ach jo, to je jak u bl..., v případě, že se jedná kvalitativně srovnatelné výrobky, což se jedná, nevidím jediný důvod, proč platit jen za značku, toť vše, Phili si kupuju, když jsem v Německu, tam je totiž za méně peněz větší objem, tady je to nafouknutá značková bublina, kterou nepodporuju
Cituji Tiakia: Tak proč nekoupíš originál?
Philadelphia je nejznámější výrobce, ale není jediný ani první, kdo cream cheese vyrábí, tak jakýpak originál?
Cituji ILChazz: Philadelphia je nejznámější výrobce, ale není jediný ani první, kdo cream cheese vyrábí, tak jakýpak originál?
děkuji ti náčelníku, že si se mne zastal
Cituji Kikulina: v případě, že se jedná kvalitativně srovnatelné výrobky
Správný názor. Pokud to vůbec neovlivní výsledek, pak to není prznění receptu. Pochybuji, že by někdo z "odborníků" lpících na originální Philadelphii poznal rozdíl.
Cituji redmary: Ono je to asi mimo téma, ale já bych se receptama z prostřeno radši vůbec neřídila. Většinou jsou to docela šlichty co tam lidi vyrábí. Stačil mi minule borec,k terej dal do polívky šlehačku ve spreji a podobný výstřelky jsou tam pořád.
Souhlasím , někdy to v Prostřeno vypadá jako setkání fanoušků mimibazarovských receptů, ale zrovna ty missky podle mě vařily dost na úrovni, žádné blafy. Na to, že skoro všem bylo kolem dvaceti, tak předčily kdejaké "zkušené" o dekády starší kuchařky z normálních dílů.
Cituji noeud: Pochybuji, že by někdo z "odborníků" lpících na originální Philadelphii poznal rozdíl.
Tak příště nepiš "nemůžu nikde sehnat" ale napiš rovnou "je to drahé a čím to jde nahradit".
Babica to dělá běžmě a český národ ho miluje,tak co.
Cituji noeud: jaký sýr se dá použít na místo Philadelphie, kterou nemůžu sehnat.
Cituji Tiakia: Tak příště nepiš "nemůžu nikde sehnat" ale napiš rovnou "je to drahé a čím to jde nahradit".
No tak, on se taky neprodává všude - já mám relativně v dosahu markety s potravinami snad všechny a Philadelphii jsem také viděla jen v některých.
Reaguji na Kikulina: Reaguji na ILChazz: Souhlasím s vámi, holky.
Jinak, mám pocit, že tvaroh jak jej známe my, se v USA a GB neprodává, takže holt "tvůrci" použili to, co měli po ruce U nás je tvaroh dostupný a když abych se koláč nenazve cheesecake, výsledek je stejně lahodný - příkladem budiž třeba tvarohový koláč s vločkovým korpusem, je velice jedlý, sytý a u nás sklidí úspěch vždy
Cituji Tiakia: Babica to dělá běžmě a český národ ho miluje,tak co.
Přijde mi, že prostě nechápeš, že cream cheese je obyčejný mléčný výrobek, nikdo na něj nemá patent a vyrábí ho spousta značek. Kdo další podle tebe vyrábí 'originální' mléčné výrobky? Pouč náš, určitě se spousta z nás nechala nachytat a kupuje neoriginální mléko, jogurty, sýry atd .
Cituji ILChazz: Přijde mi, že prostě nechápeš, že cream cheese je obyčejný mléčný výrobek, nikdo na něj nemá patent a vyrábí ho spousta značek.
V tomto ale dělá hodně marketing firem - a třeba v takovém Apetitu a dalších lifestylových časopisech/pořadech jde jasně poznat povrchnost a zbytečné ohrnování nosů, protože něco není dostatečně "posh"
Cituji Red_fire: v USA a GB neprodává, takže holt "tvůrci" použili to, co měli po ruce
Přesně tak, v USA je ten cream cheese běžná věc jako tady tvaroh, čtvrt kila slavné Philadelphie stojí něco málo přes dolar.
EDIT: A jen pro představu - obracením hambáčů v mekáči si tam člověk vydělá přes 7 dolarů.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.