Reaguji na Ariela:
Je mi toho tvého kluka upřímně líto.Když se bude chtít najíst,tak bude muset jít k mamce.
Holky,snažte se pochopit,že chlap s váma diety držet nebude,nestačí mu lupen salátu a jedno rajče na celý den.
Cituji Tiakia: Je mi toho tvého kluka upřímně líto
Nevim proč, vařím normálně, svíčkovou, rajskou, uzený se zelím a knedlíkama...tohle téma je o tom, že jsem chtěla vymyslet "pomazánku" nic jinýho, kde by nebylo máslo. Toť vše. Samozřejmě, že mu mažu chleba máslem, dělám mu i ty pomazánky z másla, když udělám tu svoji tvarohovou, tak ji sní, akorát to prostě není ono. Vařit umím velmi dobře, všude mě chválí, všichni moji bývalí přítelové mě vždycky chválili, jak dobře vařim a tento současný mi už asi u 5 jídel řekl, že je mám lepší jak jeho mamka. Tím se nechci samozřejmě chlubit, to ani náhodou, jen jsem chtěla poradit, jestli prostě něčím lejde nahradit máslo, to je celé. A dietu nedržím, od narození nepozřu máslo, zvracím po mastným, nevím proč, nevybrala jsem si to a není to moje dobrovolené rozhodnutí. Nejím třeba tlačenku a příteli jí pravidelně kupuji... nevím, proč ho lituješ. Jediné, co opravdu nikdy nepoužívám, je sádlo. To radši smažím na tuku či oleji. A přítel sám říkal, že mu to vyhovuje víc než sádlo. Vařím naprosto všechna jídla české kuchyně i zahraniční bez náhražek. Ta pomazánka byl nápad, jestli nejde udělat kompromis...
Reaguji na Tiakia:
Máš mé sympatie. Domácí majonéza je bez éček, poctivá domácí pomazánka i s máslem je taky ok, jen toho prostě člověk nesmí sežrat kila!
A chudáci chlapi, nutit je dietit, a pak se divit, že zdrhnul "za tou duchnou odnaproti" Pro nemoraváky překlad: duchna- peřina
Reaguji na Ariela:
Pokud zvracíš po mastném, zajdi si k doktorovi, opravdu. Tohle není normální. Já zase třeba nesnesu čokoládu, a problém je žlučník.
Cituji hyena 02: A chudáci chlapi, nutit je dietit, a pak se divit, že zdrhnul "za tou duchnou odnaproti
Přečti si celé téma, není o majonéze ani o tom, že příteli nutím jíst dietní jídlo. Diety nedržím. Dietní jídla nevařím. Jen nejím máslo - odjakživa...Jsi mimo téma.
Cituji hyena 02: Pokud zvracíš po mastném
Řeknu to ošklivě - mně máslo smrdí a jen ten smrad mě nakopává a když mě tím někdo opatlá pusu, pobl*ju se... žaludek mám ok. Téma jsou pomazánky.
Nepardonuj jen tu neřešíme mě, ale pomazánky....
Cituji Ariela: Ta pomazánka byl nápad, jestli nejde udělat kompromis...
nejde
Pokud nesneseš nic mastné jako majonéza,pomazánkové máslo a podobně,tak jen z tvarohu je to nepoživatelné suché.
Chápu,že ti nechutná máslo,ale tak je spousta margarínů a dalších věcí.Já máslo taky nemusím,ale jen klasické máslo.
Bramborový tatarák
300g brambor uvařených a nastrouhaných, 1 lžíce oliv. oleje, 1 lžička papriky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 5 stroužkú česneku, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 větší nakládaná strouhaná okurka, 1 žloutek (v létě vynechávám), sůl, pepř, drcený kmín, 1 lžíce worchesteru.
Vše smíchat, ochutnat, případně přisolit, a mazat na toasty, nebo topinky jako masový tatarák. Je to dobré, a ta lžíce oleje se snad dá...
Cituji hyena 02: Bramborový tatarák
No super jo, lžíci oleje snesu Dík
Lutenice:
Uvařené brambory normálně na kostky oloupané necháme vystydnout /lze použít samozřejmě i zbytek brambor od oběda/.
Nadrobno nasekaná cibule /nejlépe bílá,ta tolik nečpí/,vařená rýže,olej,červená paprika sladká,pepř,sůl,kečup nebo protlak podle vlastní chuti,chilli omáčku.
Brambory rozmačkat,přidat olej,cibuli,koření,/pokud je rýže,tak rýži/ a pro barvu kečup.
Konzistence je něco jako husté těsto.
Používám na chlebíčky pod šunku nebo na topinky.
Cituji Tiakia: Lutenice:
Paráda, díky, taky vyzkouším
Cituji Tiakia: Nepodobá ani vzdáleně.Majonéza helmans nebo domácí majonéza je rozhodně chuťově naprosto jiná než blemt zvaný sojanéza.
Cituji hyena 02: Máš mé sympatie. Domácí majonéza je bez éček, poctivá domácí pomazánka i s máslem je taky ok, jen toho prostě člověk nesmí sežrat kila!
A chudáci chlapi, nutit je dietit, a pak se divit, že zdrhnul "za tou duchnou odnaproti"
Arielu chápu (je fajn někdy jíst něco "společného"), ale tohle tady určitě také zaznít mělo. Já "dietu" držím, ale milý by to odnášet neměl a tak máme doma dvě varianty - vedle odtuč. tvarohu plnotučný, vedle eidamu goudu, 95% šunku i slaninu...
Edit:
Reaguji na Tiakia: Tohle jsem si zapsala a teď už opravdu vyzkouším!
Cituji Ariela: vyzkouším
Poměr surovin je podle množství brambor,ten olej je tam aby to nebylo suché,rozmačkáš studené brambory a přidáš olej aby se spojila hmota nemá to být mastné,jen spojené.Dá se přidat i na drobno nasekaná šunka,naložené papričky kozí rohy,sušená rajčata naložená v olivovém oleji a tak co chceš podle chuti a toho,co je v lednici.Základ jsou ty brambory a mělo by to být pikantní - trochu ostré.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.