Cituji True: musíš dělat nějakej kompromis.
nemusim, chci
Cituji True: To teda fakt nechápu
já taky ne, ale nutella mi chutná a máslo ne... jsem divná, no
Cituji Ariela: Jeho mamka dávala pomaz. máslo úplně do všeho a mě řekl, že ty moje pomazánky jsou prostě dusivé a ať už je nikdy nedělám
Nedivím se neb nízkotučný tvaroh + nízkotučné mléko a podobné odtučněné "mléčné" výrobky jsou jen škrob a to není k jídlu.
Tak udělej misku normální pomazánky bez náhražek pro něj a sobě si vyrob co chceš.Těžko nutit někoho jíst ty odtučněné hnusy,když to fakt k jídlu není.
Zkus třeba nastrouhat tvrdý kvalititní tučný sýr,přidej majonézu helmans + najemno nasekanou šunku a bude mít boule za ušima,ty si dej suchý chleba se šunkou a budete spokojeni oba při nesnášenlivosti mastného kompromis neuděláš to opravdu nepůjde.
Já doma dělám avokádovou, pak ředkvičkovou s tvarohem, ale nejoblíbenější je tkz. vegetariánský tatarák. Je to nasrouhaná mrkev, celer, petřel, ořechy, sýr, asi lžička hořčice a kečupu a sójové omáčky. Je to fakt mňamka a hodí se hlavně na chlebíčky atd
méně než
10 příspěvků
Cituji Tiakia: nízkotučný tvaroh
Dřív jsem dělala pomazánky z tučného tvarohu a lepil se mi po celé puse_prostě mi to nešlo do krku. Pak jsem v rámci diety objevila nízkotučný(a škrob vážně neobsahuje) a pomazánky z něj mi chutnají daleko víc. Mléko do nich ale nepřidávám, to spíš tuňáka, zeleninu, vajíčka..
já míchám nízkotučný tvaroh se sojanézou (po majonéze je mi špatně) a do toho přidám brusinkový kompot, česnek a sůl+ pepř
Já dávám tvaroh plus lehkou majolku nebo jogurtový dresing - být tebou řeším to tak, že než přidáš do pomazánky máslo, oddělíš část pro sebe a uděláš stejnou, jen pro tebe bez másla (já to tak dělávám, ptz se musím hlídat - nebo místo klasického másla přidávám floru light - ta je lehká a dobře stravitelná - ale je to typ margarinu).
Nebo naše mamča dělávala na způsob pomazánky na topinky - v létě - papriky, rajčata, šunka nebo nějaký salám namletý, sýr, dochutila - vše mila a pak to po malých skleničkách zavařovala (někdy přidala lilek, ale máme velkou zahradu, takže tu zeleninu spíš chtěla zužitkovat ).
Nebo jsou různé pomazánky třeba ze šmakouna - nebo minulý rok jsem si koupila na dni zdraví tatarák z bílkovin rostlinných (ne z masa) a mohla jsem se po něm utlouct - letos doufám, že pán tam bude zase - musím udělat zásobu .
Cituji Ariela: nízkotučný tvaroh+tuňák+cibulka,to dělám taky, taky miluju, ale příteli to prostě prý neklouže do krku. To bych tam musela dát tuňáka v oleji a toho zas nejim já, jen ve vlastní šťávě
já tam přidávám místo másla lžičku kvalitního oliváče a trochu citronu a klouže to parádně
já dělám pomazánky hodně z ricotty, nastrouhám hermelín nebo šalotku, česnek, grilovací koření, šunku, tuňák,vajíčko, je toho hafol, ale základ ricotta
jé a teď mi došlo , že je ještě dobrý tatarák z lilku postudenu nebo na topinku
lilkovy tatarak
2 lilky, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší papriku, 3 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky chilli omáčky, trochu kečupu, trochu worchesteru, pepř a sůl.
Postup: „Lilek nakrájejte na plátky, osolený nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce
olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu.
Trvá to kolem pěti minut. Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worchestru a opepřete.
Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.“
Tvaroh s kapií a dokořenit (mletá paprika, sůl, pepř - jak je libo).
Nebo celer, mrkev a jogurt nebo majolka a taky dokořenit .
Cituji Red_fire: dovedu si představit i třeba povařenou zeleninu, umixovanou dohladka, něco jako přesnídávku
To by šlo a trochu do toho zamíchat light majolky třeba a může to být dobré
Cituji aneet_: vegetariánský tatarák
Taky zní dobře, vyzkouším to, dík za recept
Cituji Pučmeloun: sojanézou
Ježiš, to slyšim poprvé, zdravá náhražka majonézy ze sóji? A kd se dá koupit a jak chutná?
Cituji Emma_Belle: lžičku kvalitního oliváče
Jo, lžičku oliváče bych asi přežila taky to zkusím Reaguji na Pett21: Díky za receptík
Jdu si všechny recepty a tipy přepsat do kuchařky a hurá na pomazánkový víkend! Dík moc holky. A klidně ještě další nápady pište...
Cituji Ariela: ežiš, to slyšim poprvé, zdravá náhražka majonézy ze sóji? A kd se dá koupit a jak chutná?
Přesně! Má to mnohem méně tuku. Majonéze se chuťově dost podobá, akorát není tak vtíravá a není po ní blbě, protože není těžká.
Cituji Pučmeloun: Má to mnohem méně tuku.
Jee to je fajn a kde se dá prosim tě koupit? Asi v Bazalce že? A v normálních obchodech taky nebo ne? Dííík
Cituji Pučmeloun: Majonéze se chuťově dost podobá, akorát není tak vtíravá a není po ní blbě, protože není těžká.
Nepodobá ani vzdáleně.Majonéza helmans nebo domácí majonéza je rozhodně chuťově naprosto jiná než blemt zvaný sojanéza.
Holky vy jste nějak všechny nemocné,že je vám z tučného špatně?Máte nějaké těžké zdravotní potíže a proto jíte tyhle náhražky a odtučněné potraviny?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.