Po přečtení diskuze mě jen napadlo: aby se přítel nepo.. Obdivuju tvoji ochotu mu vyjít vstříc.
Gervais určitě klouže do krku lépe než lučina, stejně nechápu, když tvaroh nebo tu lučinu zředíš mlékem, tak to taky není suché, tak co si přítel vymýšlí.. já v podstatě kdekoliv kde je majolka používám bílý jogurt, člověk si zvykne.
Cituji Markvitka: aby se přítel nepo.. Obdivuju tvoji ochotu mu vyjít vstříc
Ono to tady v tématech vždycky vyzní blbě, že je např. tady přítel vybíravý, nesnášenlivý apod. Tak to ale není. On sní úplně všechno i ty moje tvarohové pomazánky. Jde spíš o to, že já jsem mezek, který nejí nic tučnýho (kromě čokolády a nutelly) Já jsem ta vybíravá. Chci mu udělat radost a udělat nějakou "klouzavější" pomazánku, kterou budeme jíst oba. Samozřejmě mu můžu dělat pomazánky z pom. másla, ale chci právě kompromis. Jasně, že si zvykne i na jiný pomazánky, ale vždy "ta od maminky z pom. másla" bude pro něj lepší a proto to chci vychytat
Cituji Rumvil: Já dělám pomazánky s ricottou.
To je skvělý nápad! To mě nikdy nenapadlo, děkuju za tip i já.
já si dělám do práce k svačině tvaroh s nastrouhanou mrkví a nakrájeným pórkem anebo s nastrouhanou kapií.
Cituji Markvitka: Po přečtení diskuze mě jen napadlo: aby se přítel nepo.. Obdivuju tvoji ochotu mu vyjít vstříc.
Gervais určitě klouže do krku lépe než lučina, stejně nechápu, když tvaroh nebo tu lučinu zředíš mlékem, tak to taky není suché, tak co si přítel vymýšlí.. já v podstatě kdekoliv kde je majolka používám bílý jogurt, člověk si zvykne.
Ale mně už bylo na Omla rozmazlování také vytýkáno, takže já držím hubu
Ad klouzavější - ta vlhkost se dá nahradit také mixovanou zeleninou (nebo jen na velmi drobné kousky nakrájenou cibulkou) či uvařenými luštěninami. Ty už se smíchají jen s tvarohem a kořením a je to.
Cituji Red_fire: mixovanou zeleninou
Myslíš uvařenou zeleninou? A jakou konkrétně, s tím zkušenost nemám. To zkusím
méně než
10 příspěvků
Zkusila bych zeleninové paštiky, určitě najdeš nějaké recepty na netu. Já mám ráda z lilku a rajčat. Nebo se v obchodě prodává ljutenica(nejsem si úplně jistá, jestli to píšu správně, nemám to teď doma), je to vlastně pomazánka z pečených paprik. Přítel i já třeba pomazánky z tvarohu oba milujeme, takovou rybí by mě nenapadlo dělat z něčeho jiného. Nebo můžeš příteli mazat pod pomazánku máslo
méně než
10 příspěvků
Reaguji na Ariela: Myslím, že red fire myslela tou mixovanou zeleninou normální čerstvou zeleninu bez slupek(rajče, paprika, okurka..) nastrouhanou/mixovanou na jemno(tvarohovou pomazánku to zvláční a ta pak lépe "klouže do krku")
Cituji darig: Nebo můžeš příteli mazat pod pomazánku máslo
Hele, to není blbej nápad Čoveče, to je docela taky řešení a nějak mě to nenapadlo, to zkusím. Akorát je to jakoby zbytečný, pomazánku i máslo, ale uvidim, zkusit to můžu
Cituji darig: čerstvou zeleninu bez slupek(rajče, paprika, okurka..)
Aha, já si zas představila mraženou zeleninu - mrkev, celer, hrášek, uvařit a rozmixovat... to asi ne, že?
méně než
10 příspěvků
Ale na Lučinu taky bacha,je jich víc druhů,některá obsahuje docela dost tuku. Chce to pročíst
Jinak já dávám všude,kde se běžně používá máslo,majolka,atd, tvaroh,ale kupuju Milko,ten je daleko krémovější a chutnější než ostatní tvarohy. Ani přítel se nedusí
Cituji Ariela: nutelly
Takovej mastnej hnus ti nevadí a poctivý máslo jo?
To teda fakt nechápu.
A ještě nechápu, proč musíš dělat nějakej kompromis.
Můj miluje rybičkovou a tak mu ji dělám a sama ji nejím.
méně než
10 příspěvků
Cituji True: Takovej mastnej hnus ti nevadí a poctivý máslo jo?
Pravá nutela je spíš krém, tam ten tuk zas tak cítit není. Já máslo miluju, ale dokážu pochopit, když někomu vadí. Když si představím, že mi občas nedělá moc dobře pocit umaštěné pusy(klidně od kuřete), tak proč by někomu nemohlo vadit máslo?
Cituji Ariela: Myslíš uvařenou zeleninou
Reaguji na darig: Tak Nevím, co máte rádi, ale dovedu si představit i třeba povařenou zeleninu, umixovanou dohladka, něco jako přesnídávku. A nebo ty luštěniny - taková cizrnová pomazánka je výborná.
Chceš něco extra, musíš zapojit představivost
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.