Nazdárek holky,
kuře umí upéct přece každý, ale jelikož pečené kuře miluju, tak bych si ráda ozvláštnila svůj jednoduchý recept na kuře, které pouze osolím a přidám máslo...
Budu ráda za jakékoliv rady a tipy, jak kuře udělat lepší. Na internetu je tolik receptů, že vůbec nevím který si vybrat, takže bych ráda vyzkoušela něco opravdu ozkoušeného
Děkuji moc
Já dávám sůl, kmín, sádlo a ke konci pečení přidávám pokrájený česnek. A je to výborné, díky sádlu není suché.
Cituji Deci: díky sádlu
To sádlo určitě musí udělat skvělou chuť, ale sádlo doma nemám a ani se ho nechystám kupovat, ale díky za tip
s citronem, citron dát pod kůži, zbytek do pekáčke, teda předtím vymačkat, stačí jeden.
Reaguji na Wild Paula:
Ahaa, tak to si vůbec nedokážu představit chuť, kolik toho citrónu pod kůži ? a hlavně asi bez slupky, že ? ))
Cituji Bajina8888: Budu ráda za jakékoliv rady a tipy, jak kuře udělat lepší
já ho dělala párkrát na oleji a s bylinkama a solí. Hlavně oregáno dost vonělo...
Cituji Kaja555: bylinkama
Můžu se zeptat, jaké si ještě krom oregána přidala bylinky ?
Dělám s nádivkou. Uvařím špagety, přidám nakrájený salám Herkules, česnek, vajíčko. Je to mňamka
S jablky a černým pivem podlévané Nebo rozporcovat, stáhnout z kůže, uložit do pekáčku, nasolit, potřít hrubou vrstvou vyšlehané šlehačky, posypat struhaným ementálem a péct. Nebo normálně péct celé kuře potřeté rozmačkaným česnekem a posypané mletým kmínem a 20 minut před dopečením jej natřít tady tím : 3 lžíce kysané smetany se rozmíchají s lžičkou mleté červené papriky, špetkou grilovacího koření a trochou worcerstru. Tím dopékaním to krásně zhnědne.
My kuře nasolíme a pak pod něj dáme nakrájenou cibuli, rajčátka a před koncem pečení kuře potřeme medem (cca na posledních 10 minut), udělá to super kůžičku...
méně než
10 příspěvků
Je to trochu ču.ňárna, ale nedávno jsem v kuřecím ráji koupila koření "grilované kuře", a i když tyto prefabrikáty moc nemusím, byla jsem mile překvapena. Fakt jako ze stánku s grilovanými kuřaty Jinak z bylinek mám ráda na kuřeti třeba rozmarýn, nasekám to ve strojku se solí, pepřem, máslem a napěchuju pod kůži, kam se dá
→ kuře na zelenině - dát do pekáčku zeleninu (rajčata, lilek, cuketu, papriku, cibule, česnek, pórek, bylinky atd... co tě napadne), položit na to kuře a dát do trouby... ke konci pečení zalít smetanou
→ kuře na medu - dáš kuře do pekáčku, potřeš medem a dáš péct. Během pečení ještě párkrát pomažeš medem
→ kuře na zelí - do pekáčku vložíš zelí, na to kuře - okmínuješ a pečeš
→ nebo při klasickém pečení polévat vínem (červeným, bílým)...
→ kuře naporcuješ, vložíš do pekáčku a poliješ oliv. olejem, posypeš kořením (nejlépe čerstvým) a pečeme
→ nebo ho péct na jablkách - taky bašta =D
Cituji dadabus: Nebo normálně péct celé kuře potřeté rozmačkaným česnekem
Prosím Tě, nezhořkne pak moc ten česnek, když se peče například tu hodinku ?
Holky a na kolik stupňů kuře pečete ? Raději déle na menší stupeň nebo na plno a kratší dobu ?
Reaguji na Bajina8888:
Tak na 30 min. více (250°C) přikryté druhým pekáčkem, ke konci cca 15 - 25 min. zmírním teplotu na 180 - 200°C, nepřikryté aby se dodělala krásně kurčička
Děláváme normálně osolené kuře, pak kuře na medu, kuře na zelí a špeku ještě a někdy dáváme kuře na mrkvi, pórku a další zelenině.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.