Cituji Fairish: grilovací používáme Kotanyi
Tak to mám taky, to je vážně asi nejlepší, co jsme zatím měli Používám ho i na věci z listového těsta a je super !
Cituji Fairish: Vitanu
Na tu juknu Díky )
Občas udělám kuře s kečupem . Sice to zní hrozně, ale chuťově je to dobré. To se smíchá kečup s máslem (používám Floru), prolisovaným česnekem a grilovacím kořením, potře se tím kuře a dá péct. Peču přikryté, občas otočím, podle potřeby podliju vodou. A cca 10 - 15 minut před koncem pečení kuře odkryju, aby chytlo barvu.
už toho hodně zaznělo. jinak mě napadá kuře na moravance, sic nic zdravého, ale jak dobré.
kuře buď naporcuju, nebo dělám v celku, vmasíruju grilovací koření, podliju trochu vodou a okolo dám slitou moravanku bez té feferony. ta zelenina pak třeba s rýží je fakt moc dobrá, jak je ochucená i tím kuřetem
V jednoduchosti je krása a tak u nás doma nejvíce boduje ... kuře osolené, opepřené, trochu koření barbecue, mletého zázvoru a k tomu plechovka žampionů (mohou být i čerstvé, ale konzervované jsou ve finále lepší) ... péct a na konec přidat oříšek bylinkového másla ... Mňamka s rýží ...
Často dělám pečené kuře takto: osolím, opepřím, přidám trochu másla a dám péct. Asi v polovině pečení přidám čerstvý nebo sušený tymián a citrónovou šťávu. 10 minut před koncem pak přidám med - a výpekem potírám kůrku - je pak krásně zlatá a křupavá. . Jako příloha jsou k tomu fantastické šťouchané brambory s jarní cibulkou nebo s pažitkou.
Dáme trošku oleje,jen aby nebylo suché dno té nádoby,cibuli na půlkolečka v množství aby zakryla dno pečící nádoby,na to žampiony /používám v konzervě/ a nějakou pikantní klobásu - čabajku nebo něco podobného na tlustší kolečka.Na to omyté osolené kuřecí čtvrtky,které zezhora posypeme kořením Kotanyi "Grilovací koření bez soli" nebo klidně čímkoliv dle chuti.
Nádobu zakryjeme buď víkem nebo alobalem,dáme do trouby na 180 stupňů a 3/4 hodiny necháme péct.Pak sundáme víko nebo alobal a opečeme kůžičku.
Nejlepší je to s rýží,kterou míchám do nádoby - vyndám samotné kuře a rýži zamáchám v tom nebo jasně s čímkoliv co vám chutná.
Pečené kuře je moje nejoblíbenější jídlo, takže receptů mám a používám asi 50, ale velmi dobrý a jednoduchý je tento:
Kuře si naporcuji, osolím, pokladu plátky másla a posypu rozmarýnem, s čerstvým je to nejlepší, ale když nemám, je ok i sušený. Je to dobré s rýží i s bramborem, zatím mi tohle kuře každý pochválil... A je to rychlovka.
pridám ti ešte pár receptíkov : normálne si naporcuješ kura okoreniš si ho ako chceš a pred koncom pridáš syr (eidam, gouda..) hmn mňam,
alebo ku kurčiatku si pokrájaš cibulku na kolieska, paradajky, zemiaky , cuketu, papriku a dáš zapiecť občas robím variantu olej s troskou vody, alebo padarajkovu salču (niečo ako husetjší pretlak zmiešam s vodou a olejom)
alebo čerstvú bazalku, oregano, tymian, rozmarín okorením podlejem vodou a olejom aby nebolo suche a pečiem s kuraťom
čo sme robili kedysi bolo jordánske kura išlo tam strašne veľa cesnaku, zemiaky a kečup a to bolo tiež super
alebo niekto podlieva kurča pivom
a to už teraz neviem či sa neopakujem
alebo som teraz videla niekde recept --naklepeš si kuracie prsia ako na rezeň, (rezňe) uložiš na pekáč vedľa seba, na to si dáš šunku,papriku, paradajuku, cibulku a dáš to celé zapiecť a pred koncom na to dáš syr..
och hm mňam..
Absolutně nejjednodužší recept a fakt výborný - kuře v soli.
1 kg soli vysypat na pekáč nebo do zapékací mísy (já dělám na plechu) na to položit celé kuře a asi 1,5 hodiny péct na 200°. Potom je jen potřeba odstranit tu část kůže, která ležela na soli, je to vážně ňamka.
Naposledy jsem pekla kuře s tím, co lednička a dům dal a dopadlo to víc než skvěle - kuřecí paličky jsem osolila a opepřila a pod kůži vrazila kousek másla a česneku. Do pekáče jsem nakrájela na měsíčky cibuli, dala celé větvičky tymiánu, na to pokladla to kuře a do mezer mezi maso jsem dala na měsíčky nakrájené rajče. Podlila trochou vody a pekla. Před koncem jsem lehounce zaprášila parmezánem. Přítel se strašně zalizoval a jak není přehnaný jedlík, tak spráskal k obědu ty paličky 4. Příloha šťouchané nové brambory se slupkou, já pak na dojezd zbytků s rýží.
já kuře moc nemusím, ale přítel ho má rád, a z několika variant které dělám má nejraději kuře se sýrem a česnekem na smetaně (česnek tak jak už tady holky říkaly, sýr se přidává pár minut před vypnutím trouby, když už je kuře v podstatě upečené, udělá na něm takovou krustu, a ještě se to polije smetanou - kombinace sýr, smetana, česnek, kuře je pro nás nej)
1) Nakořeníš kuře grilovacím kořením, máslo a pod kuře nakrájíš na širší plátky žampiony a na silnější kolečka mrkev a dáš péct, výbornééé (je jedno na jaké tvary / velikosti nakrájíš žampiony a mrkev ... )..
2) Pod kůži kuřete dáš eidam, je to výbornéé ( můžeš i jiný sýr, ale to jsem nezkoušela ).
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.