Neznáte někdo recept na Brazer (sendvič , který teď dělají v KFC?A hlavně na tu pepřovou omáč...Prosím o pomoc..
Za mých dob ještě tenhle nedělali, ale všechny omáčky nám vozoli už namíchané. Akorát gravy a bramborová kaše se dělaly z prášku.
Díky moc a nevíš od jaké firmyty omáčky byly?
Reaguji na Haniccino: Grave je co?? Fuj, kaše z prášku, tak to asi musí být lahůdka
Reaguji na Sandee: Kamarádka tam měla brigádu a po tom co měla najednou od salátů jít na chvíly umejt záchody tak jim s tim sekla Po tom co nám říkala, bych si tam salát ani tu kaši nedala
Reaguji na 82nikoletka: Myslím, že tohle se asi nedozvíš. Kdyby to všichni věděli, nikdo by jim tam nechodil. Tyhle recepty jsou jejich know how.
Cituji 82nikoletka: Díky moc a nevíš od jaké firmyty omáčky byly?
Kdepak, vozili to v asi pětilitrových plastových pytlech bez označení, i tu směs na kuřata už nám dodávali namíchanou v takových těch plastových krabicích.
Reaguji na Sandee:
Gravy je ta hnědá omáčka na kaši. V KFC teda fakt humusácká.
zkus zapátrat po receptech od Todda Wilbura. Jeho Top secret recepies jsou předpisy právě na ty nezdravé věci z Fast foodů
Zatím jsem to nikde nenašla ani u Todda...Ta omáčka na Brazerovi je ůžasná, z čeho myslíte že je?Smetana?majonéza?česnek?
Já mám pouze recept na stripsy. Ale ten je lehce dohledatelný všude na internetu, to umí dnes už každý.
Brazer netuším jak na něj.
Pokud někdo zjistí recept prosím podělte se s ním....
na netu recept není, protože brazer je specialita jen evropského kfc - až to budou dělat v usa, určitě na to od nějakého šílence vyjde návod na secretrecipes nebo podobném webu.
nicméně - po nějakých experimentech v kuchyni vidím výrobu brazer twisteru celkem jednoduše, a to takhle:
maso připravit úplně stejně nejde, protože to pečou v páře, což nevim jak doma udělat (možná nějak v hrnci, maso na mřížce nad vodou, která se vypařuje? no je to prostě takový napůl vařený), ale mám rád i klasicky grilované věci, tak se mi osvědčilo maso (prsní řízky, půl kila) nakrájet a naložit do marinády ve složení hrnek olivového oleje, půl hrnku vinného octa, půl hrnku zakysané smetany (není nutná, ale zjemňuje tu chuť), 5 lžic worcesterové omáčky, 3 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, lžička drceného pepře, lžička oregána, lžička drceného česneku, lžička rozmarýnu (upravený recept z internetu na kentucky grilled chicken, což je na normálním grilu pečená varianta brazeru v kfc v usa). po odležení (aspoň hodinu, ideálně tak tři v lednici) maso z marinády vyndám a nasucho bez oleje opeču na pánvi.
a teď "tajemství" pepřové omáčky - nejpodobněji mi chutnala tato kombinace: 2 hrnky bílého jogurtu, 1 hrnek majonézy, lžička cukru, dva stroužky prolisovaného česneku, a hodně strouhaného pepře (přidávat dle chuti) a sůl (taky dle chuti) (a, máte-li, půl lžičky glutasolu - aby to mělo ten správný fastfoodový chemický říz, cheche ), nic víc v tom imho není - jen toho pepře se nebojte dát hodně, přecijenom by to mělo trochu pálit.
no a pak to s listovým salátem a rajčaty zabalit do rozehřáté tortilly...
...a chutná to velmi podobně jako originál... (nic lepšího se mi po několika experimentech nepovedlo)
...i když určitě se to dá udělat lépe.... jestli někdo víte, jak lépe to udělat - sem s tím!
Cituji chocolattecoffee: Já mám pouze recept na stripsy.
ten je aký prosím ťa? ja to milujem a nechce sa mi zakaždým vyhadzovať peniaze na to, si radšej spravím doma
Reaguji na VeryDior: Ten, co má choco je dohledatelný, já jsem ho zkoušela přímo z jejích stránek, ale ono to bohužel není.
Cituji Lauritta: Ten, co má choco je dohledatelný
viem, len keď som skúšala cez google tak mi nič nenašlo
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.