Cituji večernice: Ale já nehubnu
tak v tom případě závidím a tím je to v pořádku...pokud nehubneš tak ovoce odpoledne je v tvém případě jako nic a to samé to pečivo večer...ono je to v tvém případě asi i dobré na tu energii do svalů
a ty knedlíky taky závidim když si vezmu co jsem jedla dřív a podívám se na to co jím ted...je to zvláštní jak si člověk dřív myslel že bez tohohle a tamhletoho by to nešlo...a ono to jde
Reaguji na GARFFY: jj, je to jen o zvyku. Já třeba hodně vařím zdravě. V kuchyni u mne nenajdeš obyč cukr ani mouku. Jen monosacharid-fruktopur (ovocný cukr), celozrnou špaldovou mouku, žitnou mouku, jáhly, pohanku, rýži... Z tuků jen olivový a řepkový, máslo. Vše používám umírněně. Nedělám vůbec jížky, omáčky zahušťuji zeleninou + lžičkou gustinu (kukuřičný škrob)..už to mám zmáklé, a ani nepoznáš, že je to zdravé...Vařím klasické recepty, co známe všechny, ale s obměněnýma surovinama.., do toho 2X týdně přidám ty jáhly či pohanku.. Takže žádná křeč..Když mám na oběd mouku-těstoviny, na snídani chleba-taky mouka, tak na večeři udělám třeba jáhly s jablky, rozinkami, skořicí a tvarohem, nebo s lečem, se špenátem, záleží na chuti. Vše se dá..Plno lidí si myslí, že zdravé=hnusné, ale není tomu tak Ono totiž moc bílé mouky a nezdravého tuku je pozvolný špunt do tepen... Takže zálkad je jíst vyváženě, nic nepřehánět na žádnou stranu. Občas se spustit, ale důležité slovo je občas.
Reaguji na Vanillaeis:
Teplo při cvičení možná mám, to mě nenapadlo, že by to mohlo být tím. Zítra si vyzkouším před cvičením pořádně vyvětrat, protože mívám otevřené okno jen při cvičení a to jen trochu, aby na mě netáhlo.
Reaguji na GARFFY:
Já teda narozdíl od večernice se snažím zhubnout, ale zeleninu těžko stravuju, takže ji musím nahradit aspoň ovocem.
Cituji večernice: V kuchyni u mne nenajdeš.....
Tak to bych taky chtěla. U nás je všechno jen obyčejné, nic zdravýho. Ale jelikož ještě bydlím s rodičema, tak bych si musela udělat asi minikuchyňku v pokoji Když bych z těch surovin vařila jen já.
Reaguji na večernice:
No špajz máme zrovna o patro níž, takže to moc při ruce není. Ale už jsem začala bio těstovinama, který mi leží pod stolem, tak třeba se to časem rozšíří
Reaguji na Jackobie: zkus si vyvětrat ale at nemáš průvan a nenachladneš
Holky mě se tak na Plyo nechceeee
Cituji Vanillaeis: Holky mě se tak na Plyo nechceeee
Nedivím se ti, jedu sice Lean, ale jen ze zajímavosti jsem si místo Cardia dala Plyo a to ne asi celý, jen asi půlku a mám tak namoženej zadek, že chodím jak kačena
Reaguji na Jackobie:
Pod stolem, zajímavá skrýš. Jinak, čistě můj názor, myslím si, že BIO je jen dobrá reklamní kampaň, spíš se dívat, z čeho to je. Jestli jsou těstoviny pšeničné, tak bio nebio, moc si nepomůžeš. Chce to alespoň semolinové nebo pohankové. Pohankové jíme často. Dokonce i příteli chutnají, sehnala jsem u nás ve zdravé výživě i tenké do polévky..Dcerka když je vidí říká: "Hm, nudličky, pohankové!" se vždycky musím smát, jelikož si u toho hladí břicho Ale jinak obecně pro všechny, mám zkušenost, že v prodejně se zdravou výživou jsou tyhle věci mnohem levnější. V supermarketech např. je jen BIO špaldová mouka za 50,-/kg, ve zdravé výživě je normální-ne bio za 24,- /kg, Nudle špaldové 200g za 18,- , což je pro tři dospělé osoby..
Reaguji na Jackobie: tak já mám hotovo. Tentokrát jsem to zvládla všechno na 100%, oproti minulému týdnu to byla brnkačka. Ten minulý byl po té vánoční flákací době.
Jen jsem si včera při břichu nějak namohla svaly, tak mě už bolí obě strany pod žebrama, tak věřím, že to jsou namožené mezižeberní svaly.. tak nevím, co jsem dělala špatně
Reaguji na Vanillaeis:
však ono je nejhorší začít, pak už je to ok. A po buděš spokojená jak želva. Tak šup na to
Reaguji na večernice:
No prý celozrnná pšeničná mouka. U nás je to bída, fakt nevím, kam na ty těstoviny chodit, žádnej obchod se zdravou výživou, nic... Nejvíc by mi vyhovovalo, kdyby mi někdo dal seznam surovin i s obrázkama, který jsou fakt zdravý a můžu je kupovat. Takhle stojím nějakou dobu u regálu, prohlížím složení, který je napsaný pidi písmem, lidi na mě někdy fakt koukají a nakonec stejně nevím, co koupit. Nemáte někdo aspoň zkušenosti s nějakýma super/hypermarketama, co se tam dá "zdravého" koupit?
tak já kupuji celozrnou špadlovou - špalda je nemodifikovaná pšenice, má více vitamínů a minerálů..
Jinak v supermarketech, je dobrý výběr Albert a Hypernova (zde je toho víc) - pohanka, jáhly.. Ale mouka je tam drahá, jak jsem psala, těstoviny tam taky byly, ale ne všechny, na které jsem zvyklá..
Ono když se díváš na složení, tak tam je napsán obsah postupně, dle poměru ve výrobku. Na prvním místě je nejvíce obsažená surovina. Třeba jogurty kupuji jen holandie, valašku, choseňský, jihočeský ve skle. Tam je obsah jen mléko, mléčné kultury. Když se podíváš např. na florian, tak tam jsou škroby-modifikovaná kukuřice, stabilizátory.. Vždycky vychytám akci, hlavně v kaufu jsou mléčné výrobky v dobrých akcích. Naběhnu a nakoupím na tři týdny. Minulý týden tam byly malé holandie za 8.90,-, takže jsem jich vzala hned 30, jelikož byly až do 27.1.2012... Třeba šunky se dívej na obsah masa-nebrala bych pod 90%, přece nebudeš jíst kopyta, kůže, vodu a sůl. Obsah soli si taky hlídej. Moc nesol, to je důležité. Já když zapékám těstoviny, kde je: cibule, česnek brokolice, kořenová zelenika, kuřecí, nebo varianta se sekaným špenátem, 1x 500ml smetany (nebo, je to na 8porcí ), 200g balkánského sýra, tak už nesolím vůbec. Přítel to ani nepoznal, ten sýr to totiž osolil... Když dělám brambory na plechu, tak je lehce potřu olivovým olejem, toť vše, taky bez soli. Přítel je dělal předevčírem a chtěl je osolit, jsem mu říkala, že nee, že je nesolím a on se divil, vůbec to nepoznal, netušil Je to otázka zvyku, ta měsíc se to srovná. Kdyby jsi chtěla s něčím poradit, tak napiš. Sice nevím všechno, ale vím toho celkem dost... Mám polovinu rodiny ve zdravotnictví, tak se to na mě valí odevšad horem spodem, i kdybych nechtěla
Reaguji na večernice: už mám hotovo. Jinak mě docela zaujal Tvůj příspěvek ohledně vaření a příprav jídel... snažím se trochu přemýšlet nad tím, jak co upravovat, ale zatím se mi moc nedaří. Cukr mám doma obyč bílý - ale ten už využívám hodně málo. Do kávy jsme kupovali třtinový, ale ten ted doma nemáme, tak kávu nesladíme a čaj případně medem, když je chut. Ten ovocný cukr se dá používat normálně jak klasický cukr? Mouku zatím mám také bílou, nějak mám strach z toho nahradit ji nějakou jinou.. Vařím doma obědy i přes týden a také klasické recepty, teda kromě knedlíků - ty moc nemusíme a omáčky max. o víkendu. Jáhly jsem jednu dobu dělávala často, tak je zařadím znova. Ale zajímá mě spíš ta pohanka.. musím se na ni kouknout.
Brala sis někde nějaké tipy, jak vařit běžná jídla zdravěji? Nebo jsi na to přišla tak nějak sama?
U nás mi zase přijde, že zdravá výživa je mnohem dražší, než věci ze supermarketu, ale nedívala jsem se zase úplně na všechno..
Cituji večernice: Minulý týden tam byly malé holandie za 8.90,-, takže jsem jich vzala hned 30
tak to já jsem vedle Tebe barbar koupila jsem si jenom 4 a ted toho lituju kdybych neměla na hlavě ručník, tak si tam ještě sjedu
Jinak já se hlásím o každou radu aspon pro začátky.
Cituji večernice: tak já kupuji celozrnou špadlovou
já mám špaldovou kaši - ale když jsem se dívala na složení, tak je tam jenom špaldová mouka a je fakt, že je hodně dobrá.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.