Na pánvi osmahnu cibulku+česnek, poté přidám nakrájená čerstvá rajčata, jak se provaří, tak kapary a suš.rajčátka a poté přihodím špagety, komplet promíchám. V troubě mezítím peču kousky kuř.prsa na másle, podlité vodou a poté nakrájím ten plátek na proužky a hodím to na špagety + na kostičky mozarelku Mňamkáááá Někdy si to dělám bez masa, jen rajče+mozareka+bazallka, také moc dobré
Cituji Tineski: Miluju A jak říkáte, někdo, kdo je zvyklý na stravu z čerstvých surovin, už plechovku nebo omáčku ze skleničky nepozře. Jsem toho zdárným příkladem.
taky miluju
a s těma surovinama to je úplná pravda, po půlroční dietě na játra, kdy jsem nejedla nic nezdravého jsem na to neměla ani pomyšlení, ikdyž už jsem to jíst mohla
Cituji Ifísek: půlroční dietě na játra
Taky jsem procitla kvůli téměř roční dietě ze zdravotních důvodů. Sem tam něco v plechovce koupím, ale jsou to většinou loupaná rajčata v zimě a trochu prasácká kukuřice tu bych kupovala i kdyby v ní bylo nevím co.
Šmarjá to tu nikdo neumí udělat omáčku z čerstvých surovin. Omáčka z taveného sýru, kečupu, masoxu atd to teda musí být dobrota Naše nej jsou špagety carbonara smahnout slaninu (né moc tučnou), nastrouhat větší hrst parmezánu (ne gran moravie), oddělit 4 žloutky a smíchat s parmezánem. Do slaniny přidat uvařené špagety, promíchat, odstavit se sporáku a vmíchat směs sýru a žloutku, řádně promíchat, mňáám . Sýrová: rozpustit kousek másla, přidat lžíci mouky, zamíchat, pomalu přilévat hrnek vlažného mléka pořádně míchat, přidat kousky nivy nebo jiného sýru (ne tavený, to není sýr ) nechat lehce provařit, lehce dosolit, ale není nutné sýr je slaný dost, na konec přidám malinko muškátového oříšku. Jednoduché, dobré a žádné sr..čky umělé.
Reaguji na mautanka:
Reaguji na mautanka: Trochu mě zaráží, že v dnešní době, kdy je všeho dostatek někdo vaří z bujonu a kečupu, nebo taveňáku. Kor něco tak jednoduchého, jako je omáčka na špagety. To bych nechtěla vidět něco složitějšího
Holky, jak přesně děláte boloňskou omáčku? Na netu toho je spousta a každá se liší, proto bych chtěla nějakou osvědčenou. Díky
snad tobude iteln kdy tak psn
tyhle miluju ja
Cituji monca114: jak přesně děláte boloňskou omáčku
Do pánve hodím špek s trochou olivového oleje, až špek pustí šťávu, tak dávám základ z cibule, řapíkatého celeru a mrkve, na to hodím mleté hovězí, dochutím česnekem, solí a pepřem a bylinkami. Zaliju červeným vínem, přidám ještě trochu vývaru (mám mražené kostičky zredukovaného hovězího domácí výroby) a rajčata z plechovky nebo pyré z italského obchodu a dusím. Ke konci přidávám trochu mléka nebo smetany.
Takhle to dělám, když mám víc času. Když málo, tak jenom zjednodušeně bez vína, té zeleniny a mléka. Ale tomu pak už neříkám boloňská.
já dělám omáčku tak že si dám na máslo cibulku na jemno a opeču pak tam na to přidám mleté maso osolím opepřím a opeču to dám tam červenou papriku (koření) a rajský protlak a trošku to popráším moukou, protože pak už nezahuštuji. podliju to vývarem nejlépe hovězím když nemám tak vodou nedávám tam bujony pak tam dám trošku kečupu (ale jen trochu, ne že celá omáčka je z kečupu jak tady už někdo psal) dochutím to bud oregánem nebo nejlepší je když mám v létě čerstvou bazalku tak jen trochu potrhám ty lístky nevadí mi když je tam větší kousek. nechám to provařit a nakonec skoro před dovařením tam prolisuji česnek.
Někdy maso trochu podlévám červeným vínem, někdy k té cibulce přidám pár žampionů a tak. aby byla vždy trošičku jiná.
Jinak sýrovou dělám tak že si dám trošku másílka trošku mouky, ale jen malinko do toho maleju smetanu a trošku mléka. hodím tam nivu a dávám i hermelín. Zkoušela jsem i s tím taveným sýrem.
Jinak s tou masovou směsí si je posypeme eidamem nebo goudou (ten mám raději)
a špagety s tou sýrovou omáčkou si posypeme troškou parmezánu. Někdy opeču žampiony a nasypu je jen tak pak na tu sýrovou omáčku nemýchám to dohromady.
jedou jsme dělali takvou nouzovku a to špagety se sýrovou omáčkou co byla v pytlíku a měla se ohřát jen v mikrovlnce no to byl pěkný humus a už nikdy víc to nechci ani cítit. Ještě celý další den nám to doma smrdělo jak zatuchlá hadra
někdy místo protlaku dávám loupaná rajčata z plechovky někdy si spařím a oloupu čerstvá a taky miluju ty namočený sušený rajčátka, ale ty většinou jen tak pokrájím a hodím je až pak do tý omáčky.
Mám tam sice trošku kečupu, protlaku, nebo rajčat s plechovky, ale nemyslím si že by to bylo nějak moc umělé.
Není to jak tady někdo psal v jiném tématu o opečeném točeném salámu s podravkovým kořením
Já taky dělám sýrovou omáčku z nivy. Na kousky nakrájené kuřecí nebo vepřové maso (dle chuti) osmahnu,podusím,pak podleju trochou vody a do toho nastrouhanou nivu,dochutím sojovou omáčkou.Výborná...Jinak já můžu špagety na jakejkoliv způsob!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.