Já dělám boloňskou, mohla bych jí jíst pořád

arrow
profile_image
rousinka
od 18. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jestli se Ti nechce vyvářet, doporučuju už hotový omáčky ve skle od Alnatury, maj to v DMku. Jsou fakt moc dobrý, když nemám čas nebo chuť vařit, ráda je používám...

Já nesnáším omáčky z kečupu, má to takovou divnou pachuť já dělám špagety takto:
Na olivovém oleji osmahnu na jemno nakrájenou cibulku, přidám mleté maso, osolím, opepřím, a zapráším sladkou mletou paprikou, až je maso osmahnuté, zaliju to rajským protlakem, nebo i rajčaty z plechovky (dobře se dají rozšťouchat vařečkou), přidám oregano, bazalku, a rozředím vodou, protlak je hodně hustý. Sypu strouhaným sýrem. Vynikající, milujeme tuto omáčku Pak dělám ještě nivovou-na oleji zpěním cibulku, zaleju zakysanou smetanou, nechám prohřát, a ve smetaně rozpustím nivu, nebo nějaký jiný sýr s modrou plísní (gorgonzola, Bleu'd'avergne, aj.) Jinak omáčky ve skle, mi docela chutnají od Panzani, jednou jsem si jako nouzovku koupila od Otmy, a nikdy více

arrow
Neprodává v Bazaru

-Carbonara: 50g prorostlé slaniny, 100g vařené šunky, 1 stroužek česneku, 2 p.l. másla, 400g špaget, sůl, 40g parmazánu, 40g pecorina, 3 vejce, 100ml smetany, pepř

-Bolognese: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 75g prorostlé slaniny, 1 mrkev, 1 a 1/2 stonku řapíkatého celeru, 2 p.l. olivového oleje, 400g míchaného vepřového a hovězího mletého masa, 100ml červeného vína, sůl, pepř, 100ml mléka, 1 k.l. čerstvě nasekaného oregana, 1 konzerva loupaných rajčat (400g), 1 p.l. cukru, 400g špaget, 50g strouhaného parmezánu, tymián na zdobení

-Aglio e olio: 400g špaget, sůl, 5 stroužků česneku, 1 svazek hladké petželky, 1/2 čerstvé feferonky, 60ml panenského olivového oleje, 1 sušená chilli paprička, pepř

-Se sýrovou omáčkou: 400g špaget, sůl, 1 cibule, 1 p.l. másla, 1 p.l. mouky, 375ml mléka, 50g gruyérského sýra, 50g goudy, 50g parmezánu, pepř z mlýnku, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 50g piniových jader, 1 p.l. lístků tymiánu

-S pestem z potočnice: 1 svazek potočnice, 40g piniových jader, 50g parmezánu, pepř, 8 p.l. olivového oleje, 400g špaget, sůl

-S rajčatovým pestem: 100g sušených rajčat, sůl, 50g mandlí, 60g piniových jader, 80g nastrouhaného parmezánu, 1/2 svazku petrželky, 1 svazek bazalky, pepř, cukr, 1-2 p.l. aceto balsamico, 400g špaget

-Con pesto: 1 p.l. piniových jader, 1 a 1/2 svazku bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, 3 p.l. parmezánu, 60ml olivového oleje, pepř, 500g špaget

-Se špenátem. 300g čerstvého špenátu, 3 červené chilli papričky, 4 stroužky česneku, 400g špaget, sůl, 150ml olivového oleje, 50g sezamových semínek, pepř

-Al pomodoro: 400g špaget, sůl, 1-1,5kg zralých masitých rajčat, 2 šalotky, 1 menší chilli paprička, pepř, 6 p.l. olivového oleje, 12 čerstvých lístků bazalky, 200g mozzarelly

-S paprikou, rajčaty a gorgonzolou: 400g špaget, sůl, 500g čerstvých nebo loupaných rajčat z konzervy, 3 žluté papriky, 2 p.l. olivového oleje, 4 stroužky česneku, nakrájeného najemno, 1 šp. drceného oregana, 1 šp. mletého chilli, 1 jarní cibulka, 150g gorgonzoly, 80g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Studentské špagety: na pánvici rozehřejeme masovou konzervu s nakrájenou cibulkou, přidáme jeden malý jemný kečup (nebo rajčatové pyré, pak dáme normál smetanu ne zakysanou), půlku zakysané smetany, lžičku chilli omáčky, okořeníme oreganem a provensálským kořením. Posypeme sýrem.

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Přítel je velmi na maso. Maso prostě musí jíst denně, jen špagety s omáčkou by nejedl, maso tam musí být!
A já nejsem žádná dobrá kuchařka a ráda dělám rychlé věci, takže mi mamka poradila super recept, který dělám často: (Toto jídlo máme na 2 dny - pro nás 2):

Koupím si/potřebuju:
- 4 plátky vepřové kýty
- sůl
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 malé zeleninové lečo

Plátky kýty posolím z obou stran a dám do skleněné zapékací mísy. Na to naleju smetanu ke šlehání a na to ještě nasypu malé zeleninové lečo.
Troubu rozpálím na 200 stupňů (vrch i spodek).
Strčím do trouby.
Hodinu a půl se nedívám. Po hodině a půl troubu vypnu, vytáhnu to a po vrchu posypu nastrouhaným (nebo nalámaným na kousíčky) tvrdým sýrem, který se na tom krásně rozpustí.
To je celé!
Velice jednoduché, že? A milujeme toto jídlo oba dva!
Někdy to jíme se špagetami, někdy s brambory.
Dá se k tomu jíst i kečup, k bramborům i tatarka.

Cituji Prodluzovanivlasu: přidám tavený sýry,

Cituji Prodluzovanivlasu: obyčejný jemný kečup

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jednoduchá, rychlá zeleninová: na základ osmažit cibulku, může být i stroužek česneku, potom papriku, cuketu, pak rajčata (klidně z plechovky, nejlepší jsou ta "oválná"), sůl, pepř, špetka pálivé papriky nebo chilli, popř. oregáno, bazalku (ale nemusí být) - pak dusit, když je málo tekutiny přidat vývar (kuřecí, zeleninový) nebo vodu či trochu smetany více jak 30%tuku (to mám nejraději - zjemní to, ale nesmí to příliš "obarvit" na bílo, stále to musí vypadat jako "rajčatová" omáčka )...pomalu dusím tak 20 minut - ke konci bud přidat eidam (40% tuku a více), goudu či parmezán anebo až na talíři posypat sýrem (já dávám opravdu hódně sýru). Může se přidat i lilek nebo jiné druhy zeleniny dle chuti.

Ještě mě napadlo, pokud někdo potřebuje maso: tak osmažit nebo ugrilovat kousky kuřecího a vmíchat až do hotové omáčky. (nechutná mi, když se kuřecí "dusí" nebo vaří v omáčce).

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Midlinkaaa: Boloňská je nejlepší

přesně tak, nebo si uvařím špagety zakápnu olivovým olejem přidám 2 stroužky česneku (prolisuju) osolím, přídám tuňáka ve vlastní šťávě, kukuřici bonduele a cpu se <3

arrow
profile_image
tynuska1990
od 28. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já když jsem chodila do práce v Praze tak jsme si dávali s kolegyněma špagety s kari omáčkou,s kuřecím masem a česnekem.To bylo božží,dala se koupit ještě v obchodě ale ted už to ztáhli a to mě hrozně štve.Tak dávám jen obyčejnou omáčku bolognese

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené