Cituji Laky: Bez těch instantních dobrot je to lepší..........pokud kečup nahradíš rajčatama a zapékací omáčku poctivou smetanou na šlehání a sýrem,tak to bude jedlé.
Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná a dám si radši jednou za čas něco ze sáčku než, abych se nutila do rajčat, které jsou stejně chemicky vyhnaný, takže si moc nepomůžu.
Furt lepší, než omáčka, která má datum spotřeby 5let a ze zahrádky nemám chemická rajčata. Ale komu to chutná, ať to jí. Nemám nic proti, jen to nedoporučuji
Cituji wovel: dám si radši jednou za čas něco ze sáčku než, abych se nutila do rajčat, které jsou stejně chemicky vyhnaný
Za to ten kečup je čistě přírodní, viď...
Cituji monca114: Furt lepší, než omáčka, která má datum spotřeby 5let
Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná
To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.
Cituji Laky: Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná
To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.
Tak teď nevím... To dělá rajskou omáčku z kečupu? Nejlépe z toho Clever. I když ono to je asi jedno. Sračk... jako sračk..
Cituji Laky: To chce umět dochutit on když je člověk zvyklý na chemii,tak pak přírodní chutě jsou asi divné.
a v tom je umění vaření
Cituji Laky: Cituji wovel: Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná
rajskou dělám zpravidla jen z rajčat a je to nesrovnatelné s normální rajskou z protlaku
Cituji monca114: To dělá rajskou omáčku z kečupu?
Je to docela možné.Někde jsem četla přípravu "buchtiček se šodó"....koupit vanilkový pudink v kelímku jak je nahoře "šlehačka" - ohřát v mikrovlnce a kydnout na loupák nakrájený na kolečka.
Dost lidí používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle nebo sušené v sáčku,což je pro mně nejedlé,ale na to člověk asi přijde časem.
Cituji Laky: Dost lidí používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle nebo sušené v sáčku,což je pro mně nejedlé,ale na to člověk asi přijde časem
a to je omáčka na špagety tak jednoduchá
Cituji XJiťa: a to je omáčka na špagety tak jednoduchá
No ony celkově jsou špagety takový ten základ
Na těstoviny si dělám pesto z bazalky, olivového oleje, čeneku a piniových oříšků.
Na omáčku používám základ, který mám přímo od italské kuchařky - spařená a oloupaná rajčata nakrájím na drobné kousky a dusím s mrkví, cibulkou, česnekem (vše vcelku),
přidám pár kuliček pepře a bobkový list (ale tím si teď nejsem jistá). Poté propasíruji
a upravím dle potřeby - přidám natrhanou bazalku nebo tymián, nastrouhám trochu parmazánu nebo přidám mozzarellu, lilek...(pro přítele dělám variantu s osmaženou cibulí a šunkou, angl. slaninou nebo kuřecím masem).
Cituji Laky: používá na špagety už hotové omáčky prodávané ve skle
Ač toho nejsem příznivcem, sama je nepoužívám a nechutnají mi, tak tato ad Alnatury je opravdu dobrá - obsahuje 93% rajčat - jsou v ní kousky (zbytek olivový olej a bazalka). Kupoval si ji přítel a pro případ nouze - třeba když jsem nemocná, tak mám vždy 1 doma..
Těstoviny si občas také dělám sama.
Alnatura.jpg
Cituji Adka: tato ad Alnatury je opravdu dobrá
I tomu věřím.U mně je problém,že nemám ráda bazalku,oregáno a další co se dává do průmyslově vyráběných omáček,navíc mi asi vadí konzervanty a poměrně vysoký obsah soli,žaludek protestuje.Je to těžké,kdo je odchovaný na domácí stravě,ten si těžko zvykne na "instantní chutě" ale jasně chápu tady holky,když nic jiného neumí,jen mně zaráží,že to s klidem baští a nevadí jim to,ani snaha o změnu.
Špagety mám ráda se smetanou,do ní nivu a špenát jinak jen tak lehké na oliv. oleji trochu podusit rajčata s paprikou a česnekem,přidat sušené /namočené předem/ hříbky,trošku soli a pepře....ona je to taková dietní chuť dají se přidat feferonky,trochu sýra,šunka,jiná zelenina....v podstatě co dům dá
Cituji Laky: I tomu věřím.U mně je problém,že nemám ráda bazalku,oregáno a další co se dává do průmyslově vyráběných omáček,navíc mi asi vadí konzervanty a poměrně vysoký obsah soli,žaludek protestuje.Je to těžké,kdo je odchovaný na domácí stravě,ten si těžko zvykne na "instantní chutě" ale jasně chápu tady holky,když nic jiného neumí,jen mně zaráží,že to s klidem baští a nevadí jim to,ani snaha o změnu.
Jsme na tom stejně. Tato nechutná uměle a není slaná. Opravdu tam je jen chuť rajčat.
Já si ji ještě dochucuji, přidávám olivový olej, čerstvou bazalku ...
A ještě jsou dobré těstoviny aglio e olio - česnek, olivový olej, pálivé papričky a petrželová nať. Jednoduché a vynikající.
Když omáčku, tak boloňskou - 2 variace: jednou dávám mleté maso jen tak a podruhé dělám z mletého masa a spol. kuličky, které pak dám to omáčky.
Jinak většinou žádné tekuté hmoty, které se nalívají na těstoviny nedělám. Spíš hodím něco na pánev (největší klasika česnek, pancetta nebo jiná slanina, loupaná rajčata, čerstvé bylinky), vmíchám do toho hotové těstoviny, hodím na talíř a bohatě zasypu parmezánem (jedině!). Přítel je masožravec, ale veškeré variace (a to i bezmasé ) na toto mu moc chutnají, dělám většinou k večeři.
Cituji Adka: aglio e olio - česnek, olivový olej, pálivé papričky a petrželová nať
Miluju A jak říkáte, někdo, kdo je zvyklý na stravu z čerstvých surovin, už plechovku nebo omáčku ze skleničky nepozře. Jsem toho zdárným příkladem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.