Já zkoušela tuhle a chutnalo (osobně doporučuji lepší sýr než je Niva)
200g špaget
25g vlašských ořechů
100ml smetany
100g modrého sýra (Niva…
2 stroužky česneku
olivový olej
Špagety dáme vařit do osolené vroucí vody.
Mezitím osmažíme na troše oleje vlašské ořechy až začnou vonět. Vyjmeme ořechy z pánve a dáme stranou.
Do pánve dáme modrý sýr nalámaný na kousky a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Uvařené špagety slijeme (trochu vody necháme v hrnci) a omastíme lžící olivového oleje. Pak je rozmícháme v sýrové omáčce.
Servírujeme posypané ořechy.
Rajská omáčka - na kostičky větší cibuli, na oleji nebo sádle udělat až zesklovatí(jemně nazlátlá barva), nakrájet na kostky půl kila kuřecího masa, restovat zhruba 10-15min., to odhadneš, kdy je maso hotové, pak zalít velkou lahví(cca 870ml) poctivého kečupu a povařit 10min. nakonec vymačkat několik stroužků česneku(my dáváme tak 5ks, máme to rádi). Pak uvařit balíček špaget nebo jiných těstovin a všechno smíchat. Děláme vždy na víc dní, takhle si jen nabereš na talíř, ohřeješ a zasypeš vrstvou sýra.
Sýrová omáčka - cibulka na kostky, osmahnout, zase půl kila kuřecího pokrájet a orestovat, přidat ve smetaně rozmíchanou zapékací omáčku 4 druhy sýra a vařit 10min., pak naředit cca 1/4 litrem mléka a nechat rozpustit 2 balení apetita. Hotovou omáčku zas smícháš s těstovinami a můžeš kdykoliv ohřát, na toto ale další sýr nedáváme.
Dobrou chuť
Cituji wovel: pak zalít velkou lahví(cca 870ml) poctivého kečupu a povařit 10min
Cituji wovel: přidat ve smetaně rozmíchanou zapékací omáčku 4 druhy sýra a vařit 10min.,
Bez těch instantních dobrot je to lepší..........pokud kečup nahradíš rajčatama a zapékací omáčku poctivou smetanou na šlehání a sýrem,tak to bude jedlé.
Cituji Laky: Bez těch instantních dobrot je to lepší..........pokud kečup nahradíš rajčatama a zapékací omáčku poctivou smetanou na šlehání a sýrem,tak to bude jedlé.
Souhlasím. Takové to "instantní" vaření není podle mě ani vaření...
Reaguji na Laky: Čekala jsem takový komentář,ale nám to takhle chutná, je v tom asi dost Éček, ale ty jsou ve všem. Klasická rajská z rajčat mi přijde nechutná a dám si radši jednou za čas něco ze sáčku než, abych se nutila do rajčat, které jsou stejně chemicky vyhnaný, takže si moc nepomůžu. Jinak v té sýrové smetana je a i klasické tavené sýry, ale ta zapékací omáčka je prostě dobrá..
Reaguji na petraparis: Instantní vaření je podle mě koupit hotovou věc a tu jen ohrát nebo upéct.. tohle není něco hrozného a v různých obměnách chemii v potravinách používá každý..
Cituji wovel: Instantní vaření je podle mě koupit hotovou věc a tu jen ohrát nebo upéct..
Vždyť s tou omáčkou na zapékání je to de facto to samé, tu taky jenom "zapečeš" nebo "uvaříš" Ale já jsem to nemyslela nijak zle, jen jsem podotkla, že já raději "natural" než "instant", toť vše. Neříkám, že taky občas něco takového nekoupím
tady ukázka
Cituji wovel: Instantní vaření je podle mě koupit hotovou věc
Vykydnout do hrnce flašku kečupu a ohřát není vaření ale chápu,že někdo to nůže považovat za vrchol umění,však i v televizi občas "kuchaři" předvádějí podobné akce.....
Reaguji na Laky: Laky, mně se nezobrazuje to, co jsi vkládala
Cituji wovel: je v tom asi dost Éček, ale ty jsou ve všem.
Nejsou ve všem, nemám s nimi doma ani jednu potravinu. Je potřeba si vybírat a číst složení.
Cituji petraparis: co jsi vkládala
Vidím to v diskuzi jako video
http://www.youtube.com/watch?v=dD-fqvK0fa0
Reaguji na Laky: Já to v diskuzi jako video nevidím, ale z odkazu jo, děkujííí
Cituji Lavender_kid: na cibulce podusit nakrájená oloupaná rajčata, přidat trochu česneku
a přidat nastrouhanou karotku- mňam- to mám z jedné italské kuchařky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.