Ahoj holky, byla jsem na kurzu sushi, kde nám řekli, že k sushi se sojovka musí ještě dochutit, ale odmítli nám přesnou recepturu sdělit, protože to je jejich know-how. Doma jsem si namáčela sushi do kikkomana a opravdu to není tak dobré jak z restaurace. Víte, jak se sojovka k sushi upravuje?
Stačí v sojovce rozmíchat trochu wasabi pasty, tak to znám já a jí se to takto i v jiných zemích... Sushi pak ochutí i nakládaný zázvor, bez toho to taky není ono
Cituji Evertonka6: Sushi pak ochutí i nakládaný zázvor, bez toho to taky není ono
mně nakládaný zázvor vůbec nechutná...ale wasabi do ní zkusím příště zamíchat...díky
Já si i dělám nakládaný zázvor i doma - stačí jen nastrouhat na tenké plátky a naložit do láku co máš ráda - třeba jako okurky, tak třeba mu přijdeš na chut´, i když to nebude úplně ono.
méně než
10 příspěvků
Dochucuji jen wasabi. O ničem jiném nevím.. Navíc mám ráda Light soy sauce (světlejší), hodně těch tmavých sojovek mi chutná jako maggi.
Cituji Evertonka6: Stačí v sojovce rozmíchat trochu wasabi pasty, tak to znám já a jí se to takto i v jiných zemích
to nie je tak celkom pravda... je to tá najbežnejšia kombinácia ale skús zájsť do luxusnejšej ázijskej reštaurácie a nie je nič nezvyčajné, že dostaneš na výber niekoľko sójových omáčok a je medzi nimi a tou klasickou priepastný rozdiel. asi o týchto mala byť reč, pokiaľ by šlo len o wasabi ako "tajnú" ingredienciu, tak im to narovinu povedia.
Reaguji na darig: tak ono záleží jakou kupuješ je jich hodně ale podle mě je jen jedna jediná dobra a chutna jak má
Reaguji na onsall: já jsem si kupovala suroviny přímo v té restauraci, kde jsem si dělala kurz....s nimi tam vaří...takže v sojovce problém podle mne není...
Cituji Evertonka6: Sushi pak ochutí i nakládaný zázvor, bez toho to taky není ono
Nakládaný zázvor se ale jí mezi ejdnotlivými druhy sushi - na vyčištění chuťových buněk....
Reaguji na Janissinka:
Mám dvd od Pražského Kulinářského institutut a tam tu sojovku s něčím svařují (už si nepamatuju s čím...). Jinak já normálně koupím Kikoman a zamíchám Wasabi a je to dobré
Edit - našla jsem to - svařují tam 2 díly červeného vína (aby se vyvařil alkohol) a pak přidají 3 díly sojovky a znovu nechají rychle přejít varem....
Cituji bakalářka: Edit - našla jsem to - svařují tam 2 díly červeného vína (aby se vyvařil alkohol) a pak přidají 3 díly sojovky a znovu nechají rychle přejít varem....
super...určitě vyzkouším
ještě mi poradil kamarád, že prý v japonsku svařují sojovku s cocacolou v poměru 1:5...což mi přijde docela divný poměr..ale budiž..taky zkusím..
každopádně samotnou sojovku už ne-e
Reaguji na Janissinka: mně ta samotná taky připadá občas jako maggi, takže já mám ráda také jenom kikoman...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.